Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Recommended Posts

Ja mam jedną ulubioną tarczę i tylko z niej korzystam. Przy okazji przebieranka nr 2. Tym razem pasek wersja "na grzyby" :)
477006a14e13d5f6a8399a905e1737da.jpg

A u mnie chyba zwyciężyła zasada praktyczność ponad wygląd :D Czcionka może nie jest najpiękniejsza, ale wszystko jest czytelne.

3 godziny temu, adalis napisał(-a):

U mnie te dwie najczęściej 

1693583571799.jpg

1693583571792.jpg

Tą pierwszą mam zainstalowaną ale rzadko używam, ta druga jest niby fajna. Miałem ją kilka dni ale jakoś nie przemawia do mnie pionowy format czasu

Godzinę temu, alleck napisał(-a):

Kolejne podejście paskowe.
0beb1266db1f18d12786b46993de2925.jpg

Ile Ty masz tych pasków? ;)

7 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

Ile Ty masz tych pasków? ;)

Kilka się znajdzie :) 

Pomóżcie mi proszę, bo już trochę się pogubiłem. Co to jest -Odwzoruj punkt, Punkt odniesienia i Śledź mnie. Przykładowo jak idę na grzyby i chcę potem trafić do auta, to którą z tych aktywności mam wybrać?

Przy samochodzie zapisujesz punkt z jakąś nazwą i jak później chcesz do niego trafić to wybierasz nawiguj i wskazujesz tą zapisaną nazwę.

Przy samochodzie zapisujesz punkt z jakąś nazwą i jak później chcesz do niego trafić to wybierasz nawiguj i wskazujesz tą zapisaną nazwę.

Czyli wybieram aktywność ,,Odwzoruj punkt ''?

Nie. Odwzorowanie punktu to co innego. Jesteś w punkcie A wybierasz odwzoruj punkt np B podajesz kierunek np północ i odległość i masz odwzorowany swój punkt A w innym miejscu. Możesz do niego teraz nawigować 

1 godzinę temu, Lestaf napisał(-a):

Pomóżcie mi proszę, bo już trochę się pogubiłem. Co to jest -Odwzoruj punkt, Punkt odniesienia i Śledź mnie. Przykładowo jak idę na grzyby i chcę potem trafić do auta, to którą z tych aktywności mam wybrać?

To zależy, czy chcesz z powrotem iść tą sama drogą, czy tylko trafić skąd przyszedłeś. Śledź mnie, to o ile się nie mylę dokładne zapamiętywanie trasy i powrót tąże.

uruchamiasz opcję śledz mnie, on sobie rysuje Twoją trasę, a potem jak chcesz wrócic to chyba po polsku się to nazywa powrót do początku do wybrania z opcji podczas rysowania trasy

W dniu 1.09.2023 o 20:07, alleck napisał(-a):

Kolejne podejście paskowe.
0beb1266db1f18d12786b46993de2925.jpg

Limonkowy, mój ulubiony kolor paska. Mam zarówno w Fenixie jak i w "japku" ;)

A co do tarczy, to kiedyś zmieniałem bardzo często, a obecnie używam tej głównej i podstawowej.

IMG_0346.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Nikt więcej nie ma ulubionych tarcz ?

Moja ulubiona to ta którą już tu wrzucałem za każdym razem, kiedy dodawałem zdjęcie zegarka. Wszystkie tarcze z marketu są wg mnie gorsze i nie ma dla mnie sensu ich instalować.

Dlaczego są gorsze? Stockowe tarcze mają bardzo mały wybór pól danych.

Czcionka wychodzi poza ramy i mnie to irytuje

Fakt to lipa, kiedyś jedną taką widziałem.

Te pisane pod I2 są jednak dobrze dopasowane.

Edited by Kurtzman

W dniu 3.09.2023 o 19:17, tommly napisał(-a):

Limonkowy, mój ulubiony kolor paska. Mam zarówno w Fenixie jak i w "japku" ;)

Chmmm, "limonkowy" :D Nawet nie wiedziałem, że on się tak nazywa. Dla mnie sprawa była prosta, zamawiam dwa intensywne kolory na lato. Zielony i pomarańczowy żeby rozweselić ten zegarek :) Niestety jechało to tak długo, że zdążyłem wrócić z wakacji. 

Z jakich satelitów korzystacie? Ja zmieniłem dziś Glonass na Galileo z nadzieją, że poprawi to dokładność GPS, ale mówiąc szczerze to nie mam pojęcia czy będzie to zmiana na lepsze czy na gorsze, tak samo jak nie wiem czemu nie można korzystać ze wszystkich na raz

9776d38ea3a74646118d2f1eaa526a5f.jpg