Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Przypomnienie dla fanów boksu

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak statystyki przemawiają za Pacmanem a walka wizualnie była wyrównana. Mistrza trzeba pokonać wyraźnie a tak nie było. Najlepiej jak będzie 4 walka tych panów, być może ona coś by wyjaśniła.....

nie do końca się z tym zgadzam,ponieważ przewaga pretendenta może być minimalna i co wtedy? kto zostaje pokrzywdzony ? oczywiście pretendent pomimo tego ,że był lepszy a od tego są sędziowie żeby takie detale wyłapać jak minimalna ale zawsze przewaga.Jak to społeczeństwo sobie wyobraża ? lub inaczej, do czego doprowadza twierdząc; że mistrza pokonać wyrażnie?.To znaczy że np w biegu na 100m 200m ,10 czy 42 km trzeba przybiec na metę minimum 100metrów przed innymi? ;) Podczas gdy o wygranej decydują tysięczne sekundy?.Zdecydowana przewaga na tym poziomie jest po prostu niemożliwa a tylko błędne spostrzeganie sportu i skorumpowani sędziowie dążą\sprawili,że mistrza trzeba by było zabić lub li tylko lub wygrać przez KO by zaznaczyć wyrażną przewagę :(

Packman walczył chaotycznie bez ładu i składu, strzelał cepami w większości w powietrze licząc ,że któryś wejdzie w punkt.Słowem szukał całe 12 rund sposobu na dotarcie do Marqueza

Edytowane przez sapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę boksu w innym stylu

Coś z ostatniego żałosnego przedstawienia pod nazwą KSW Pudzian vs Thompson

Kolejna żenada w wykonaniu tym razem sędziów Thomson wygrał zdecydowanie,niestety ku uciesze ślepej gawiedzi to sędziowie wskazali na Pudziana jako wygranego.

Ponoć była zadyma na ringu którą zrobił Thomson i słusznie ale sprytnie zastąpiono to reklamami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego nie zastąpiono. Pyskówka Thompsona była pokazana.

Co do wyniku - powinna być dodatkowa runda. Oglądałem na żywo i powtórkę i uważam, ze dodatkowa runda byłaby najsensowniejszym rozwiązaniem, bo Thompson miał tzw optyczną przewagę w I rundzie, tyle, że za samo leżenie na przeciwniku mało punktów dają.

A cała gala raczej cieniutka. Wiało nudą

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się,że w dodatkowej Pudzian poległby definitywnie i tego właśnie się obawiano,natomiast jeśli rozbity nos Thomsona miał decydujące znaczenie w wygranej Pudziana dla sędziów to więcej pytań nie mam.Thomson rzucał Pudzianem jak szmacianą lalką ;wózki,obejścia,rzuty przez bark i pare potężnych ciosów Thompsona widocznie sędziowie przegapili :) Cóż, przeleżał czynnie ale na Pudzianie obijając mu facjatę, dlatego sędzia ringowy nie wznawiał walki co też jest dodatkowo punktowane (powinno być).

Jak zwykle Khalidov po raz kolejny nie zawiódł tylko dlaczego po raz kolejny tak szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno anulowano wynik walki Pudziana z Thomsonem. Na razie podano tą informację tylko na wp, ale chyba jaj sobie nie robią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem kiedyś, z Pudzilli zawodnika MMA nie będzie. Gratki dla niego za odwagę i chęci ale czas odejść, ew. promować ten sport z innej perspektywy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego jedynym atutem była siła i masa, był jak rozpędzona lokomotywa i zanim nadął się jak balon, nie można go było powstrzymać. Teraz to on co najwyżej odżywki Olimpu może sobie reklamować, bo techniki nie ma, doświadczenia nie ma, a swój główny atut utracił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siła, która się nie przekłada na cios i tak mu nic nie dawała. Trzeba mieć wytrzymałość siłową, technikę i być wszechstronnym. Np taki Held odstaje siłowo od starszych przeciwników ale ma dopiero 19 lat. Jak nabierze siły podczas treningu MMA pozamiata innych. Poniżej jego walka z soboty, zobaczcie jak atakuje przez całe 3 rundy.Inni nasi zawodnicy(może oprócz Mameda) moga pozazdrościć mu kondycji.

http://www.mmavideos.pl/video/marcin-held-vs-phillipe-nover-bellator-59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Pudzian, ani nie wygrał ani nie przegrał tej walki po 2 rundach.

Powinna być trzecia i oczywiście Thomson został oszukany, ale on chyba liczył na wygraną po 10 minutach, a prawda jest taka że sędziowie spokojnie mogli podyktować zwycięstwo Pudziana w drugiej rundzie i zarządzić dogrywkę. Niestety zwycięstwo Pudziana to kompromitacja KSW i sędziów, a wydaje mi się, że miał duże szanse na uczciwe zwycięstwo w 3 rundzie.

Jestem pod ogromnym wrażeniem poprawy kondycji Pudziana. Widać, że został dobrze nakierowany. Wytrzymał 10 min i potrafił po walce swobodnie mówić !

Zawodnik MMA z niego nie będzie, tak jak z brata piosenkarz, ale z niektórymi będzie jeszcze w stanie zawalczyć. Na pewno nie z czołówką. Z czołówką może walczyć Khalidov, bo jest na prawdę świetny technicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie... chwileczkę... ale to miał być temat o boksie ;)

Boks mnie interesi... Pudzian mniej więcej tyle co zeszłoroczny śnieg ;)

Nie żebym komuś zabraniał sie Pudzianem emocjonować. Psze bardzo, ale Pudzian ma nawet swój wątek, więc czemu nie tam? ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zmiana torów,jakiś wieści z Australii? ogląda ktoś naszego lokalnego błazna Włodarczyka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błazen - nie błazen, jak zwał tak zwał, jako fan boksu i umiarkowany patriota. Oglądam i owszem. ;)

I tak jak prawie zawsze, 8-10 rund słodkiej drzemki i raptem buuummmmmm........ lewm hakiem i po walce, zgaszone światło.

W sumie nie liczy się piękno pojedynku ale efekt końcowy :)

Edytowane przez onkyo05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zmiana torów,jakiś wieści z Australii? ogląda ktoś naszego lokalnego błazna Włodarczyka?

Nazywanie błaznem Włodarczyka jest dla mnie trochę lekceważącym podajecie do jak by nie było mistrza.

Jako pięściarzowi nikt nie odmówi mu serca i determinacji.

Powiedz co Cie w nim śmieszy, ciekawy jestem opinij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazywanie błaznem Włodarczyka jest dla mnie trochę lekceważącym podajecie do jak by nie było mistrza.

!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OPINII!!!

resztę przemilczę

Ooo kolejny adwokat Diałba :)

Nic mi się w nim nie podoba bo nie musi, styl, charakter,osobowość itd

Dla mnie,wg mnie nigdy nie wyjdzie z własnej piaskownicy ,,bokserskiego " światka stworzonej przez natłok reklam i odważnej propagandy Wraz ze swoimi koleżkami z klubu nadal będzie obijał lokalnych kelnerów ku uciesze tłuszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OPINII!!!

resztę przemilczę

Ooo kolejny adwokat Diałba ;)

Nic mi się w nim nie podoba bo nie musi, styl, charakter,osobowość itd

Dla mnie,wg mnie nigdy nie wyjdzie z własnej piaskownicy ,,bokserskiego " światka stworzonej przez natłok reklam i odważnej propagandy Wraz ze swoimi koleżkami z klubu nadal będzie obijał lokalnych kelnerów ku uciesze tłuszczy

Dziękuje uprzejmie ze zwróciłeś mi uwagę na literówkę :)

A co do reszty to nie jestem adwokatem.

I sadze ze Ty w życiu jednej rundy nie prze boksowałeś,

a jedyne co umiesz to w cyniczny sposób wygłaszać swoje sądy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed reformą, ta forma pisowni była jak widać dopuszczalna :)

post-28697-0-72349400-1322666958_thumb.jpg

Wracając do tematu to pozostaje mi jedynie, pogratulować wygranej walki.

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sport za którym stoją duże pieniądze jest brudny i wiele rzeczy jest w nim nie do pojęcia dla nas. można i nawet trzeba się z tym nie zgadzać

Często się w... na tą całą grupą która reprezentuje Krzysztof Włodarczyk.

Myślę jednak że każdemu należy się szacunek a jeśli się go nie ma z rożnych przyczyn to trzeba odpowiedzieć sobie na jedno zasadnicze pytanie, czy byłbym w stanie powiedzieć to w oczy.

Jeżeli tak wtedy opinia ma wartość jeżeli nie to lepiej nic nie mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie SADZE!! ani nie osĄdzam tylko wyrażam swoją opinię do której mnie ,,poprosiłeś" i do której każdy ma prawo. Wyrażać opinie lub mieć własne zdanie,pogląd na jakiś temat to zasadnicza różnica między tym a sądzeniem lub osądzaniem,której ty widocznie nie widzisz tak jak jest zasadnicza różnica między SADZENIEM a SĄDZENIEM.Ale jak widzę to dla niektórych ciągle takie samo ma to znaczenie.Trudno.A prywatne wycieczki sobie daruj bo i tak są chybione.

Naprawdę daleko mi do lokowania emocji i skupianiu swojej uwagi na obwożnym cyrku jakim jest KnockOut Promotions na czele ze swoimi MISZCZAMI Cyganami, Diabłami, Boninami czy kto tam jeszcze brał ,bierze za tę szopkę kasę.

Dobranoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po trosze rozumiem Sapka.Wymieniona grupa promotorska kreuje miernoty bokserskie na światowej klasy profesorów szermierki na pięści. Najlepszym przykładem ostatniej żenującej propagandy jest promowanie ulicznego obijaka Szpilki na następcę Andrzeja Gołoty a to już jest niedopuszczalne!!!! :)

Co do Włodarczyka to gratulacje i brawo. Bo zawsze to rodak i chyba najbardziej utalentowany z tego całego "towarzystwa wzajemnej adoracji" ;)

Posiadamy zdecydowanie lepszych pięściarzy poza tą grupą promotorską jak Proksa, Masternak, Majewski czy Wolak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyt; Posiadamy zdecydowanie lepszych pięściarzy poza tą grupą promotorską jak Proksa, Masternak, Majewski czy Wolak.

bingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie SADZE!! ani nie osĄdzam tylko wyrażam swoją opinię do której mnie ,,poprosiłeś" i do której każdy ma prawo. Wyrażać opinie lub mieć własne zdanie,pogląd na jakiś temat to zasadnicza różnica między tym a sądzeniem lub osądzaniem,której ty widocznie nie widzisz tak jak jest zasadnicza różnica między SADZENIEM a SĄDZENIEM.Ale jak widzę to dla niektórych ciągle takie samo ma to znaczenie.Trudno.A prywatne wycieczki sobie daruj bo i tak są chybione.

Naprawdę daleko mi do lokowania emocji i skupianiu swojej uwagi na obwożnym cyrku jakim jest KnockOut Promotions na czele ze swoimi MISZCZAMI Cyganami, Diabłami, Boninami czy kto tam jeszcze brał ,bierze za tę szopkę kasę.

Dobranoc

Sam sobie przeczysz nazwałeś człowieka błaznem a teraz twierdzisz że nie osĄdzasz ;)

Zgadza się szopka jest ale ten lewy nokautujący był prawdziwy.

Ty też za coś tam bierzesz kasę, nie koniecznie to musi być męskie zajęcie.

Skup się może na wychwytywaniu literówek, dobry jesteś, tylko jeżeli kędyś zrobisz literówkę co Ci zostanie ?

Teraz Dobra noc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi