Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gio

Klub Miłośników Zegarków Laco

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

widzę, że trafił jednak na bazarek. Czemu sprzedajesz?

Złego słowa o nim nie powiem, ale pojawił się tzw. chłodny głos rozsądku. Znowu nakupiłem zegarków jak wariat, nie mieszczą się w pudełku, zbyt rzadko noszę niektóre z tych, które zasługują na częstsze noszenie. Ustaliłem listę trzech sztuk nie do ruszenia zgodnie z zasadą: 1 sportowy, 1 elegancki i 1 EDC (odpowiednio: Rolex Submariner, Nomos Tangente, kwarcowy Longines Conquest VHP). Tak na dobrą sprawę te trzy to kompletny zestaw. Pozostałe (mimo, że same fajne sikory, Laco też bardzo fajny) do tej trójcy nie weszły, dlatego sukcesywnie idą na bazarek. Na razie na bazarku wylądował Laco i Panerai, wcześniej czy później wylądują jeden z dwójki: Seiko SKX/Citizen Promaster i coś jeszcze (ale jeszcze nie wiem co) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a):

Złego słowa o nim nie powiem, ale pojawił się tzw. chłodny głos rozsądku. Znowu nakupiłem zegarków jak wariat, nie mieszczą się w pudełku, zbyt rzadko noszę niektóre z tych, które zasługują na częstsze noszenie. Ustaliłem listę trzech sztuk nie do ruszenia zgodnie z zasadą: 1 sportowy, 1 elegancki i 1 EDC (odpowiednio: Rolex Submariner, Nomos Tangente, kwarcowy Longines Conquest VHP). Tak na dobrą sprawę te trzy to kompletny zestaw. Pozostałe (mimo, że same fajne sikory, Laco też bardzo fajny) do tej trójcy nie weszły, dlatego sukcesywnie idą na bazarek. Na razie na bazarku wylądował Laco i Panerai, wcześniej czy później wylądują jeden z dwójki: Seiko SKX/Citizen Promaster i coś jeszcze (ale jeszcze nie wiem co) ;)

Dobra decyzja. Mniej znaczy więcej. Też traktuje zegarki użytkowo. Jak nie noszę to nie ma litości leci na bazarek :D 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, alpaczino napisał(-a):

emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png

Gratulacje. Pokazuj go jak najczęściej! 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nocny Jastrząb, @AK&AK
Dziękuję
Prawda jest taka, że czekałem na niego od pierwszego momentu, jak Mirek go pokazał, no i chwila "nadejszła".
Nie wyobrażam sobie, jak bym zareagował, gdyby mnie ktoś ubiegł. 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, alpaczino napisał(-a):

@Nocny Jastrząb, @AK&AK
Dziękuję emoji4.png
Prawda jest taka, że czekałem na niego od pierwszego momentu, jak Mirek go pokazał, no i chwila "nadejszła". emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png
Nie wyobrażam sobie, jak bym zareagował, gdyby mnie ktoś ubiegł. emoji848.png🫣emoji6.png

Powiem nieskromnie, że jeśli by to była wersja 40 mm to raczej byłby mój 😉 bo cena była bardzo dobra. Gratulacje niech się dobrze nosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem nieskromnie, że jeśli by to była wersja 40 mm to raczej byłby mój bo cena była bardzo dobra. Gratulacje niech się dobrze nosi. 
Dziękuję.
A wersja musiałaby być 39 mm a nie 40 i wtedy ja też powiedziałbym nieskromnie, że raczej byłby Twój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, alpaczino napisał(-a):

Idę "po bandzie". emoji16.png
20250212_151424.jpg

Czekaj, kupiłeś kolejnego? Stuttgart pro? Woow :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, alpaczino napisał(-a):

20250212_151424.jpg

Gratuluję. Szybki jesteś 😀

Dawno nic nie wrzucałeś a teraz takie ciekawe piloty wpadły 😀

Chińczyki jeszcze są czy poszły dalej?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, alpaczino napisał(-a):

20250212_151424.jpg

Leipzig, Memmingen. No, ładna objazdówka po niemieckich miastach. Jeszcze jakiś białas by pasował. Nawet jest taki, ale trzeba by się przejechać do Austrii. Laco Wien.

ccc-1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, że mam delikatnie mówiąc "rozbudowaną" kolekcję , to Memmingen urzeka mnie wyjątkowo swoją czytelnością, dokładnością i minimalizmem.

EDC?

@Ciotka Klotka - dziękuję za transakcję i życzliwość.
20250213_083214.thumb.jpg.268d4cb4812ce8ab6e98f6a20b4512d3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Pomimo, że mam delikatnie mówiąc "rozbudowaną" kolekcję emoji854.pngemoji6.png, to Memmingen urzeka mnie wyjątkowo swoją czytelnością, dokładnością i minimalizmem. emoji1303.pngemoji1305.pngemoji1320.png

EDC? emoji848.png

@Ciotka Klotka - dziękuję za transakcję i życzliwość. emoji1320.pngemoji1303.png
20250213_083214.thumb.jpg.268d4cb4812ce8ab6e98f6a20b4512d3.jpg

To masz typ A i B. Można już smiało latać 🛩️

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heidelberg IMG_20250307_103128.jpg

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi