Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gio

Klub Miłośników Zegarków Laco

Rekomendowane odpowiedzi

Kiel 2 ma 43 mm.

W skład rodziny  Kiel 2 - oprócz pokazanego wyżej niebieskiego - wchodzi jeszcze biały, czarny i matowo szkiełkowany, czarny Kiel 2 Sport z lunetą jak w nurku, dostępny tylko na pasku.

laco-chronograph-kiel2-bialy.png

laco-chronograph-kiel2-czarny.png

laco-chronograph-kiel2-sport.png

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

PS. A co do Kiel Sporta:

ta koperta to tzw. sandblasted czy bead blasted ? Swietnie wyglada z ceramicznym bezelem (tez chyba ma luminova). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, osjd napisał(-a):

ta koperta to tzw. sandblasted czy bead blasted ? Swietnie wyglada z ceramicznym bezelem (tez chyba ma luminova). 

To jest typowe dla Laco „dark sandblasted”, dające ten fantastyczny ciemny odcień stali, który ja uwielbiam.

Na obrotowym bezelu jest luma, dokładnie tak jak piszesz. Ogolnie duży, dla mnie na granicy, ale bardzo fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"To mark its 100th anniversary this year, Laco is not only celebrating a significant anniversary but also wants to show its appreciation: With the special "100 Years – 100 Days – 100 Watches" campaign, the brand is giving back a piece of this history – to collectors, brand enthusiasts, and everyone who is connected to Laco or perhaps will become so in the future.

Between July 19 and October 26, 2025, Laco will be giving away a total of 100 watches of the exclusive FRIEDA special edition as part of its anniversary campaign. The giveaways will take place throughout this period via various channels, including the company's own online shop, social media campaigns, newsletters, collaborations with media partners, bloggers, YouTubers, and at selected events."

image.thumb.png.23cbb858b20f8602ed9edc916e19dccc.png

Ja sie zarejestrowalem, juz widze sie wygrywajacego ta limitke :D

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

"To mark its 100th anniversary this year, Laco is not only celebrating a significant anniversary but also wants to show its appreciation: With the special "100 Years – 100 Days – 100 Watches" campaign, the brand is giving back a piece of this history – to collectors, brand enthusiasts, and everyone who is connected to Laco or perhaps will become so in the future.

Between July 19 and October 26, 2025, Laco will be giving away a total of 100 watches of the exclusive FRIEDA special edition as part of its anniversary campaign. The giveaways will take place throughout this period via various channels, including the company's own online shop, social media campaigns, newsletters, collaborations with media partners, bloggers, YouTubers, and at selected events."

image.thumb.png.23cbb858b20f8602ed9edc916e19dccc.png

Ja sie zarejestrowalem, juz widze sie wygrywajacego ta limitke :D

Też się zarejestrowałem. Nigdy w zyciu nie wygrałem nic wartosciowszego od darmowego kebsa :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Też się zarejestrowałem. Nigdy w zyciu nie wygrałem nic wartosciowszego od darmowego kebsa :D

To jestes o kebab przede mna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Szukam gdzie się zarejestrować ale w telefonie nie widzę?? 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 11.07.2025 o 22:53, kornel91 napisał(-a):

Szukam gdzie się zarejestrować ale w telefonie nie widzę?? 😀

Zapisz się do newslettera i pewnie tam bedą informować gdzie będzie rozdawanko. Pewnie insta, tuba tam podadzą szczegóły

Chyba, że chodziło o kebsa :D

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, alpaczino napisał(-a):

20250716_095150.jpg

Chyba czas na spa bo jakiś lotnik taki zmeczony ;)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Chyba czas na spa bo jakiś lotnik taki zmeczony ;)

Gdzieś już go widziałem ;), to prawdopodobnie ten znaleziony na strychu, po pradziadku z Luftwaffe.

Jakbyś miał przedwojenny PESEL, też byś był zmęczony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Gdzieś już go widziałem ;), to prawdopodobnie ten znaleziony na strychu, po pradziadku z Luftwaffe.

Jakbyś miał przedwojenny PESEL, też byś był zmęczony ;)

Po pradziadku? Oryginalny Luftwaffe? Myślisz, że jest sporo wart??

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Funky_Koval napisał(-a):

Po pradziadku? Oryginalny Luftwaffe? Myślisz, żw jest sporo wart??

Na forum nie wyceniamy zegarków :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są te rocznicowe do wygrania. Pierwsze trzy rozlosują w ciagu paru dni przy każdym nowym zakupie online u nich na stronie. Potem bedą na fejsie oglaszać.

Screenshot_20250719_112657_Instagram.thumb.jpg.b61b16cd91457d89659696c257c6a6c1.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopalem przy okajzi wiec wrzucam, bo fajnie wiedziec jak dokonuje sie certyfikacja zegarka zgodnie z norma DIN 8330 (nastepca wczesniejszej normy TESTAF):

Jako inzyniera kreca mnie takie rzczy strasznie i tak sobie mysle, ze moze zamiast tego Frankfurt GMT jako kolejnego po Preventorze kupie sobie Hamburg albo Hamburg GMT? 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certyfikacja divers 200 wygląda przy tym jak zabawa w piaskownicy :) nie wiedziałem, że oni w lotnikach tyle rzeczy sprawdzają.

Czy można wobec tego mowoć o "certyfikowanych pilotach"?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa jeszcze wymagania wizualne odnośnie czytelności tarczy - np. nie może być w kolorze innym niż czarny itp.

Kiedys Sinn robił zegarki certyfikowane wg DIN, Damasko swego czasu też bawiło się w certyfikację wg wcześniejszej normy TESTAF, którą DIN 8330 zastąpił.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi