Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pau’l

Zegarek niewielki do 5 k

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Drodzy, 

jaki polecacie zegarek męski na niewielki nadgarstek, rozmiar tarczy 38-39 mm, na bransolecie do 5 tys zł? W grę wchodzi nówka sztuka, najlepiej Szwajcaria choć w grę wchodzi tez Japonia. Jeśli chodzi o styl to raczej uniwersalny zarówno do garnituru jak i do jeansów . Podoba mi się tez styl retro wiec tego typu klimaty tez dopuszczam. Bardzo ważny jest dla mnie dobry niezawodny mechanizm automatyczny. 
z góry dziękuje za porady

pzdrP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epos 3420, grubość 7,7 mm, mechanizm ETA 2892 A2

zegarek-epos-3420.152.20.14.30-4.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny ten epos a i bransoleta piękna - dzięki 👍 Myślałem o rozmiarze 40 co daje duużo więcej możliwości ale mam Certinkę 39 i obawiam się że to już max na mój nadgarstek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, andrzejp1242 napisał(-a):

38.5mm , 8.5mm grubości , mechanizm L888 z 64h rezerwą chodu.

Longines Presence Automatic L49214726

L888 to ETA A31.L01.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton Intra Matic 38 mm

B8B3EB80-272F-4BE6-AAB1-64A58587FF50.jpeg.0292ea49a577cd2ac4b77226fe81a6de.jpeg

772D7EB2-29FD-430D-950C-2C2EE057A684.thumb.jpeg.8bbccef27009f2d072165b56dd1de955.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines fajny. Hamiltonek piękny ale w tym mniej więcej przedziale cenowym mam już Certinke na Powermaticu więc marzy mi się oczko wyżej. A jak już przedział cenowy w okolicach 5k to już chciałbym bransoletę . Zupełnie inny komfort noszenia bo mam tez inną Certinke super ale na skórze i bransoleta zdecydowanie wygrywa. Marzyłoby mi się coś w stylu Balla Fireman czyli coś z grubymi ciekawymi wskazówkami ale to 40stka. Muszę przymierzyć tego Balla ale obawiam się ze już ciut za duży dla mnie będzie 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ryneczku jest taki oto Ball może podpasuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna oferta a taki Ball to moje marzenie ale to 40stka.Mam nadzieje ze lada dzień będę miał okazje przymierzyć to wtedy zobaczę czy nie za duży . Dzięki za namiar😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Pau’l napisał(-a):

Longines fajny. Hamiltonek piękny ale w tym mniej więcej przedziale cenowym mam już Certinke na Powermaticu więc marzy mi się oczko wyżej. A jak już przedział cenowy w okolicach 5k to już chciałbym bransoletę . Zupełnie inny komfort noszenia bo mam tez inną Certinke super ale na skórze i bransoleta zdecydowanie wygrywa. Marzyłoby mi się coś w stylu Balla Fireman czyli coś z grubymi ciekawymi wskazówkami ale to 40stka. Muszę przymierzyć tego Balla ale obawiam się ze już ciut za duży dla mnie będzie 😊

Hamilton Intra Matic to ETA 2892-A2 wiec troche wyzej niz 2824-2 czy P80, jest wersja na bransolecie, w tej cenie to okazja rzeklbym :)

Balle poza Fireman Enterprise to podobnie jak Longines Conquest w moim odczuciu kawal stali i jesli szukasz czegos delikatniejszego to nie tedy droga.

(i zanim fani Balla mnie zlinczuja - to moja opinia a ich zegarki maja byc trwale i praktyczne, delikatnosc nie jest raczej pierwszym priorytetem)

PS. Tradycyjnie musi pasc propozycja ponad budzet: Nomos Club 701 na bransolecie

image.png.c12a826a05b63d007b0f2dd808eb84a1.png

36 mm srednicy, 8,2 mm wysokosci, manualny naciag, 1.120 EUR.

https://nomos-glashuette.com/en/club/club-701?strap=5784.M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Hamilton jest piękny, a i silniczek ma fajny ale nie mogę znaleźć namiarów na wersje z bransoletą. Podeslesz linka do jakiegoś sklepu? W sumie to ja tez lubie dość konkretne i ciężkawe zegarki żeby mieć poczucie tej trwałości . Moja Certina tez w sumie wazy chyba 120 wiec fajnie czuje się ją na nadgarstku. Kupując jednak takiego Balla to zgadzam się ze najpierw trzeba przymierzyć i zobaczyć czy nie za potężnie będzie wyglądał na nadgarstku i zamierzam to zrobić 😊 podsyłam zdjęcie z moja Certinką 39 mm😉

F8A1457C-3BE6-421D-9979-096ACF8027E6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wśród Japończyków takim uniwersalnym zegarkiem w rozmiarze 38mm może być na przykład Orient Star RE-AU0005L00B. Można kupić poniżej 2.000 PLN a jakość w stosunku do ceny bardzo dobra.

Jest bransoleta, a na pasku też bardzo dobrze wygląda.

obraz.png.ec15d2ed962fe5d3aad8f26efb44f915.png

Także warto rozważyć Szwajcara z brytyjskim DNA, czyli Christopher Ward.

W rozmiarze 38mm jest kilka propozycji w ich ofercie. Na przykład ten Sandhurst. W tej chwili jest kupon zniżkowy na 120 EUR a przed wakacjami może będzie jakaś wyprzedaż.

obraz.png.28886e7184780a3c7ec5458f9d5cccd6.png

obraz.png.cd4cd6773aea3b656a18be09c67df4ca.png

Jest tez wersja na pasku.

obraz.png.817f074e772cd0f900dd234cd0d0f28e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Pau’l napisał(-a):

Ten Hamilton jest piękny, a i silniczek ma fajny ale nie mogę znaleźć namiarów na wersje z bransoletą. Podeslesz linka do jakiegoś sklepu? 

Mowisz i masz:

https://www.onewatchforyou.com/producto/hamilton-intra-matic-h38455131-1/

https://www.onewatchforyou.com/producto/hamilton-intra-matic-h38455151/

https://www.onewatchforyou.com/producto/hamilton-intra-matic-h38455181/

Sklep sprawdzony (to jest AD Hamiltona z Hiszpanii), koledzy z forum juz tam kupowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Mowisz i masz:

Dotąd nawet nie kojarzyłem, że jest dostępna wersja na bransolecie 😵.

Patrzę i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to piękny zegarek, ale stworzony do paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Dotąd nawet nie kojarzyłem, że jest dostępna wersja na bransolecie 😵.

Patrzę i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że to piękny zegarek, ale stworzony do paska.

Zona ma 38 mm srebrna tarcze na kajdanie - jest rewelacyjny.

Bransoleta jest bardzo retro w stylu i dla mnie pasuje do calosci.

Koniec koncow jak to sie mowi 'de gustibus...' ;)

PS. Jest to chyba zegarek z najbardziej miekko i plynnie pracujaca koronka w ETA 2892-A2 jaki mialem w reku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Smurf napisał(-a):

Hamilton Intra-Matic Automatic Black Dial Men's Watch H38455131 H38455131 - Watches, Hamilton - Jomashop

Razem z wysyłka i  opłatami celno-skarbowymi   -   688,27 $

Z tym że gwarancji producenta brak - tylko Jomashopu, czyli de facto żadna.

Decyzja kupującego czy woli taniej i bez gwarancji czy drożej i z gwarancją producenta.

Jako, że autor wątku jest nowy na forum pozwalam sobie to podkreślić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smurf
2 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Z tym że gwarancji producenta brak - tylko Jomashopu, czyli de facto żadna.

Decyzja kupującego czy woli taniej i bez gwarancji czy drożej i z gwarancją producenta.

Jako, że autor wątku jest nowy na forum pozwalam sobie to podkreślić :)

Warto tez podkreślić, że w Polsce nie ma serwisu firmy Hamilton i  naprawa gwarancyjna  oznacza wysyłkę do któregoś z zagranicznych serwisów tej firmy np. w Czechach czy Niemczech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i europejska dwuletnia gwarancja to pokrywa:

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_en.htm

Kupiony we Włoszech zegarek Swatch Group odsyłałem na naprawę gwarancyjną w Niemczech gdzie mieszkam, zero problemów i zero kosztów. Przyszło etui transportowe wraz z naklejką zwrotną, zapakowałem, nakleiłem etykietę i tyle.

Wiele marek nie ma serwisu w PL, choćby np. Grand Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton to Swatch Group, oddajesz na Marynarską 15, powinni to załatwić imo. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smurf
W dniu 23.02.2021 o 00:49, Pau’l napisał(-a):

Piękny ten epos a i bransoleta piękna - dzięki 👍 Myślałem o rozmiarze 40 co daje duużo więcej możliwości ale mam Certinkę 39 i obawiam się że to już max na mój nadgarstek...

Jak 39 mm - to może  Epos 3408.208.20.14.30, tylko nie wiem czy zmieści sie do 5 tys. zł.

3408.208.20.14.30-Epos-Originale-3408.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Smurf napisał(-a):

Warto tez podkreślić, że w Polsce nie ma serwisu firmy Hamilton i  naprawa gwarancyjna  oznacza wysyłkę do któregoś z zagranicznych serwisów tej firmy np. w Czechach czy Niemczech.

Wprowadzasz w błąd, ma serwis w Polsce i z tego co wiem to więcej niż jeden. Na Śląsku wysyłałem swojego na gwarancyjną regulację do Chorzowa, przeszło bez jakiegokolwiek zająknięcia z kartą gwarancyjną z Włoch.

https://zegarmistrz.chorzow.pl/serwis/autoryzowany-serwis-hamilton/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bardzo dziękuje za fajne propozycje zegarków . Wszystkie które zaproponowaliście są super, szczególnie ten Hamilton i Eposik przypadły mi do gustu. Przymierzałem jednak dzisiaj Balla 40 mm oraz kilka Eposów. Przyznam ze wcale ten Ball nie jest za duży . Jego kształt jest zgrabny i trochę stożkowy wiec wcale nie wyglada na duży . Na nadgarstku wcale nie wyglada na większy od mojej Certiny. Na chwile obecna skłaniam się ku Ballowi😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry kierunek - mam tego Ball'a i żaden inny zegarek nie leży na mojej chudej łapie tak przyklejony jak ten Ball. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smurf
9 godzin temu, btard napisał(-a):

Wprowadzasz w błąd, ma serwis w Polsce i z tego co wiem to więcej niż jeden. Na Śląsku wysyłałem swojego na gwarancyjną regulację do Chorzowa, przeszło bez jakiegokolwiek zająknięcia z kartą gwarancyjną z Włoch.

https://zegarmistrz.chorzow.pl/serwis/autoryzowany-serwis-hamilton/

Oficjalna informacja o serwisach firmy Hamilton:

Store Locator | Hamilton Watch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.