Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
maciej123p

Zegarek - pytanie, pomoc, porada

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Planuję zakupić zegarek marki hugo boss. Od zawsze lubię ta markę i kupuje dużo rzeczy, ciuchy itd. Chciałem zakupic zegarek. Wiem, że są lepsze jakościowo zegarki za te pieniądze, ale wybrałem ta markę i ten model: 

Zegarek boss 1513682 

I mam do was pytanie:

1. Czy według was jest to ładny zegarek? 

2. Czy warto go kupować, czy ten zielony będzie pasować? 

3. Mam 18 lat i chciałem mieć fajny ładny zegarek. Bo dużo słyszałem, abym kupił sobie młodzieżowy jakiś g shock czy coś, ale mi się podobają elegsnckie

4. Jakąś ocena tego zegarka wizualna itd 

Z góry dziękuję pozdrawiam ❤️

PS. ZNALAZŁEM NOWY NA OLX ZA 600ZL. GENERALNIE ON KOSZTUJE 1400 I JEST ON NOWY I GENERALNIE PAN DAJE FAKTURĘ Z SKLEPU GDZIE KUPIŁ I ZAPEWNIŁ, ZE ON JEST ORYGINALNY. CZY JEST SZANSA, ŻE ZEGAREK MOŻE BYĆ NIE ORYGINALNY? 

Edytowane przez maciej123p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacznie lepszy jest 1513683.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tarantpod jakim względem? Bo ja upatrzyłem sobie ten zielony i chciałem się zapytać o wygląd itd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44mm to całkiem sporo. Na szczęście ma krótkie ucha.  Mimo, iż uwielbiam zielony, ten za bardzo bije po oczach. Nie do wszystkiego będzie pasował.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

do czego nie bedzie pasować, np? 

On tak wygląda na ręce 

1513682-1-247x247.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz ciuchy hugo, a nie masz na nowy zegarek a 1400zl? Coś mi się nie klei. 

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzi:

1. Moim zdaniem nie jest ładny. 

2. Moim zdaniem nie warto. A będzie pasować do czego?

3. Ten Hugo Boss nie jest ni w ząb elegancki. 

4. Z gustami się nie dyskutuje. Jak Ci się podoba to kup, noś i się nim ciesz. 

PS czuję tu mocną podpuchę, ale jeżeli nie to... Kupiłbym ze sklepu za 970 zł. 

34 minuty temu, tarant napisał(-a):

Znacznie lepszy jest 1513683.

Nie sądziłem że jedna cyferka zrobi tyle roboty :o ale tak, ten ładniejszy :D

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@wojtechale znalazlem tanszy z OLX i to nowiutki z fakturą itd, więc nie rozumiem? 

@evilymto nie jest on ladny wedlug Ciebie ? ;/ 

To, ze kogos stac np. to nie musi odrazu kupowac z sklepu. To tak samo:

1. Stac Ciebie na luksusowe zycie to dlaczego nie kupisz sobie mercedesa z salonu tylko za np 70 tys uzywanego? 

Nie chce, aby ten temat zamienil sie w fale hejtu. Chce tylko opinii waszej. Z gory dziekuje! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod zdanie kolegi @evilym, ani on ładny, ani elegancki, ale jak się tak bardzo podoba to trzeba kupować i się nim cieszyć.

Raczej nie licz na to, że ktoś tu ci napisze, że jest to super wybór.

Chyba, że może koledzy wymyślą coś w podobnej stylistyce zrobionego przez firmę produkującą zegarki?🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całokształt. Ten drugi model w/w przez kolegów jest faktycznie ładniejszy. No ale dobra, to kwestia gustu. Zegarki z tachymetrem i chronografem z założenia mają zacięcie zdecydowanie sportowe, nie eleganckie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrące swoje trzy grosze :)

Przed kupnem przymierz zegarek - 44 to sporo i na szczupłym nadgarstku moze wyglądac słabo  !

Zdjecia zegarków nie zawsze oddaja pradziwy wygląd ( proporcje ,kolor, jakośc wykonania detali ) - na "żywo " może być róznie - a wiec koniecznie  zobacz jak sie prezentuje w świetle dziennym.

To tyle porad

A teraz opinia - powołując sie na przytoczony  przez Ciebie przykład Mercedesa - czy kupiłbys samochód który wygląda ja samochód sportowy na litere "M" ale znaczek na masce 

ma producenta kawy ?

I ostatnie - Co to za zegarek , który w sklepie kosztuje 1400 a nowy (?) na aukcji 600 ? - to chyba podpucha z ceną

Dla osoby tak ceniącej perfekcyjny wygląd to może być ryzyko - kupić używany zegarek , porysowany  lub słabo sprawny.

Zdecydowanie kup nowy , bedziesz miał gwarancje i nie bedziesz cierpiał z powodu " jakis " rysek na kopercie lub szkle - a jak jednak sie nie przyjmie na ręku oddasz do sklepu -

i pomyślisz ciepło o wszystkich kolegach z tego forum* , którzy Ci odradzali zakup

* - to forum klubu miłosników zegarków i zegarów - a tego Bossa nie bardzo jest za co "miłowac "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, basil napisał(-a):

I ostatnie - Co to za zegarek , który w sklepie kosztuje 1400 a nowy (?) na aukcji 600 ? - to chyba podpucha z ceną

Dla osoby tak ceniącej perfekcyjny wygląd to może być ryzyko - kupić używany zegarek , porysowany  lub słabo sprawny.

Zdecydowanie kup nowy , bedziesz miał gwarancje i nie bedziesz cierpiał z powodu " jakis " rysek na kopercie lub szkle - a jak jednak sie nie przyjmie na ręku oddasz do sklepu -

cena nie podpucha bo poniżej 1000 można spokojnie go kupić , dlatego używki po 600 chodzą :) z drugiej strony to nawet za nowego 600 zł to za dużo w tym przypadku :) 

https://allegro.pl/oferta/zegarek-hugo-boss-1513682-nowy-oryginalny-8902688009?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_GD_pla_bizuteria_i_zegarki(zegarki)&ev_adgr=Zegarki+męskie&gclid=Cj0KCQiAyoeCBhCTARIsAOfpKxiZb_Nz-8hqaXmrvq9peJHbvU85aosfdrOUy3VewkQZvXiCdsPh6WMaArFgEALw_wcB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiście kwestia gustu - jednemu masuje , drugiemu nie - ale sens tego co napisałem mozna streścić - przymierz zegarek, przypatrz mu sie z bliska, a potem zdecyduj  co dalej- 

Nikt tu nie podejmie decyzji za Ciebie :)

O gustach nie ma co dyskutować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie znam to się wypowiem.

Zegar jest brzydki. Ale to kwestia gustu. 

Czy wart 1400 pln Nie. Ale to nie moje pieniądze. 

Nie widzę żadnych przesłanek aby go kupić. Wszystkie przeciw masz w powyższych postach napisane. 

Jednak, jak Tobie się podoba to kupuj i noś z dumą. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, maciej123p napisał(-a):

@Dorian06a Ty jaki polecasz zegarek? Jaki model?

A skąd biedny Michał ma znać Twoje gusta, sposób noszenia się, obwód nadgarstka, itp.? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

kup sobie jakiegoś edka z szafirem 

np 373 zł na promocji  kod w koszyku : extra20 wpisujemy

https://pl.www.watches2u.com/watches/casio/efr-s567d-2avuef-mens-edifice-watch.html

lub z solarem 469 zł 

https://pl.www.watches2u.com/watches/casio/efs-s550db-1avuef-mens-edifice-watch.html

edyta : poprawiłem linki :)

Edytowane przez Breitling 13048

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłbym pilota. Np takiego

20210216-204807.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, maciej123p napisał(-a):

@mario1971obwód nadgarska = 19 

Sposób noszenia zegarka? Generalnie zawsze nosze zegarek, do wszystkiego. Posiadałem zegarek Armaniego  https://www.karkosik.pl/zegarek-armani-exchange/29838-zegarek-armani-exchange-ax7105-outerbanks-4053858938120.html

ale chce wymienic, nie dziala. 

Sposób noszenia się - inaczej styl Twojego ubioru; sportowy, elegancki, casual, 3w1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@mario1971

Styl mojego 3w1 

Czasami dres, bluza 

Czasami, spodnie, koszula

@Breitling 13048 Nawet mi sie one nie podobaja, aczkolwiek powiem Ci, ze nikt nie napisal, ze chce do np. max 500 tylko moge i nawet i 2000zl wydac. Tylko, ze znalazlem taki sam oryginalny, nie wypakowany,  z faktura z danego sklepu, itd za polowe ceny, wiec czemu mam przeplacac. 

@basilten za 600zl posiada gwarancje i to dwa lata, bo to nowy, a cena o polowe nizej, z faktura itd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiem, że są lepsze jakościowo zegarki za te pieniądze, ale wybrałem ta markę

W zbliżonej cenie wybrałbym kwarcowe Seiko albo Citizena, ewentualnie Orienta, Bulovę. Są to całkiem porządne zegarki. No ale skoro wolisz gorszy, to ja nie widzę problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi