zadra 聽聽 1808 #1601 Napisano 27 Czerwca 2024 (edytowane) 22 godziny temu, Chorwat napisa艂(-a): je艣li lawet膮 Chyba oszala艂e艣. Wstawi膰 stary wa艂 i jazda do jakiego艣 fascynata cho膰by na drugi koniec Polski. O to przecie偶 od pocz膮tku chodzi艂o, 偶eby bez wzgl臋du na jako艣膰 jazdy JAKO艢 dojecha膰. Laweta to ostateczno艣膰 _ gdyby auto faktycznie zatrzyma艂o si臋聽 nieodwo艂alnie w 艣rodku drogi. jak ju偶 znalaz艂by si臋 hobbysta amator, to najprawdopodobniej jest w stanie szybciej poda膰 odpowied藕 na pytanie dot uszkodzonych element贸w, ni偶 mechanik kt贸ry zazwyczaj robi ople lub VW. Podpowied藕 z grup膮 na fb bardzo dobra, natomiast uwa偶am, 偶e auto nale偶y naprawi膰 i ewentualnie sprzeda膰. Czas na z艂omowanie zawsze jest dobry wi臋c szkoda kasy. Co do Tarmotu, to szybko艣膰 obs艂ugi i ceny us艂ug zabijaj膮. Pytanie dodatkowe, czy fachowo艣膰 jest w艂a艣ciwa, bo i tu mo偶e nie domaga膰. 聽 W Tarmocie m贸j wujek swojego g69 remontowa艂. Czas ok 2 lata, jak mi poda艂 kwot臋 to zap艂aka艂em gorzko nad jego losem.. 聽 Co do ewentualnej pomocy ze strony naszych wschodnich s膮siad贸w, to uzbroi艂bym si臋 w olbrzymi膮 nieufno艣膰 co do ich opinii i nie da艂bym swojego auta do naprawy. Ci kt贸rzy przyjechali, s膮 bogatsi i ich sta膰 na 偶ycie, to nie podj臋liby tematu a ca艂a reszta chcia艂aby 艂atwych pieni臋dzy jak najmniejszym kosztem. 聽 Szukaj solidnego mechanika i solidnego warsztatu kt贸ry we藕mie odpowiedzialno艣膰 za efekty wykonanych napraw albo wynajmij gara偶 z kana艂em na kwarta艂 i ogarnij we w艂asnym zakresie. Pewnie i tak wyjdzie taniej ni偶 oddawa膰 do mechanika kt贸ry dotychczasowe naprawy wykonywa艂. 聽 聽 Edytowane 27 Czerwca 2024 przez zadra 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1602 Napisano 27 Czerwca 2024 Wa艂 w Tarmocie kupi艂em, jedzie kurierem. Nowy wi臋c chyba dobry. Cena - jak innych nowych wa艂贸w w necie. Grunt 偶e maj膮 i jest sk膮d cz臋艣ci bra膰. Co do cen us艂ug - sami przyznaj膮, 偶e nie s膮 najtansi, bo maj膮 prawo nie by膰. W sumie uczciwe A laweta to owszem, ostateczno艣膰聽 Przypomina mi si臋 Gennaro Gattuso, kt贸ry ma widok noszy wsta艂 i skica艂 z boiska na jednej nodze 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1603 Napisano 4 Lipca 2024 Po ponagleniach Tarmot wyslal wa艂 nap臋dowy. Dzi艣 przyszed艂. Mam nadziej臋, 偶e dobry...聽 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1604 Napisano 5 Lipca 2024 Oczywi艣cie przyszed艂 wal za kr贸tki o 20cm. Domy艣lam si臋, 偶e przedni. Mam do艣膰. Montujemy uszkodzony wa艂 z powrotem i pozbywam si臋 tego g***na.聽 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
TomcioMiki 聽聽 63096 #1605 Napisano 5 Lipca 2024 2 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): Oczywi艣cie przyszed艂 wal za kr贸tki o 20cm. Domy艣lam si臋, 偶e przedni. Mam do艣膰. Montujemy uszkodzony wa艂 z powrotem i pozbywam si臋 tego g***na.聽 馃槯馃槯馃槯 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1606 Napisano 5 Lipca 2024 5 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): Oczywi艣cie przyszed艂 wal za kr贸tki o 20cm. Domy艣lam si臋, 偶e przedni. Mam do艣膰. Montujemy uszkodzony wa艂 z powrotem i pozbywam si臋 tego g***na.聽 Naprawd臋 zafiksowany w艂a艣ciciel 艂aza dospawa艂by te drobne 20cm wa艂u.. 2 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1607 Napisano 5 Lipca 2024 20 minut temu, zadra napisa艂(-a): Naprawd臋 zafiksowany w艂a艣ciciel 艂aza dospawa艂by te drobne 20cm wa艂u.. 聽 To ju偶 nawet 艣mieszne nie jest. Tarmot 30 lat naprawia te auta i przypadkiem wys艂ali przedni wa艂 zamiast tylnego?聽 Do艣膰 ju偶 mam. Kasy nie odzyskam, bo odzyskiwanie kasy z Tarmotu juz by艂o. Teraz mog臋 kupi膰 kolejny wa艂 gdzie indziej i liczy膰 偶e przyjdzie dobry. A jak nie? To mo偶e jeszcze trzeci? Ju偶 teraz z robocizn膮 wyjdzie dobrze ponad dwa tysi膮ce, a za艂o偶臋 si臋, 偶e jak by艂 zepsuty tak dalej b臋dzie zepsuty. Na cz臋艣ci kupa p贸jdzie i tyle go widzieli.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Chorwat 聽聽 9553 #1608 Napisano 5 Lipca 2024 Szkoda, 偶e tak to si臋 ko艅czy. Wsp贸艂czuj臋. W ka偶dym razie wida膰 jak na d艂oni, 偶e ruskie g***o zniech臋ci do siebie w ko艅cu nawet najwi臋kszego zapale艅ca. Trzymam kciuki za jak najmniej bolesn膮 (finansowo) sprzeda偶. 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1609 Napisano 6 Lipca 2024 Nie wiem czy - znaj膮c jego faktycznie stan - da艂bym za niego "dych臋", raczej nie. Nie ma bata, 偶ebym pr贸bowa艂 to komu艣 wcisn膮膰 jako auto do "malej naprawy", albo kto艣 to we藕mie na cz臋艣ci, albo dam go do z艂omowania.聽 聽 Gdybym jeszcze wierzy艂, 偶e to naprawd臋 tylko awaria wa艂u, to bym wykopa艂 ten wal z podziemi, ale wa艂 to tylko skutek tego szarpania, po prostu te uderzenia go uszkodzi艂y. To jest nienaprawialny egzemplarz, do utylizacji i zapomnienia.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
TomcioMiki 聽聽 63096 #1610 Napisano 6 Lipca 2024 1 godzin臋 temu, pmwas napisa艂(-a): Nie wiem czy - znaj膮c jego faktycznie stan - da艂bym za niego "dych臋", raczej nie. Nie ma bata, 偶ebym pr贸bowa艂 to komu艣 wcisn膮膰 jako auto do "malej naprawy", albo kto艣 to we藕mie na cz臋艣ci, albo dam go do z艂omowania.聽 聽 Gdybym jeszcze wierzy艂, 偶e to naprawd臋 tylko awaria wa艂u, to bym wykopa艂 ten wal z podziemi, ale wa艂 to tylko skutek tego szarpania, po prostu te uderzenia go uszkodzi艂y. To jest nienaprawialny egzemplarz, do utylizacji i zapomnienia.聽 Aaa tam wszystko idzie naprawi膰, kwestia dobrej diagnostyki 馃馃馃 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1611 Napisano 6 Lipca 2024 I cz臋艣ci, kt贸rych nie ma. Zreszt膮 ka偶da kolejna naprawa to kolejne, niema艂e, koszty, a ja ju偶 nie wierz臋, 偶e to si臋 uda.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
艂owca 聽聽 337 #1612 Napisano 6 Lipca 2024 (edytowane) Hm. Pierwsza rzecz do zrobienia to bez emocji - Ode艣lij wa艂 i niech wy艣l膮 w艂a艣ciwy.聽 Zaczekaj spokojnie a偶 b臋dzie inny - wtedy wymienisz. A co dalej si臋 zobaczy.聽 To niemo偶liwe by usterki聽mechaniczne zatrzyma艂y聽 UAZa. Ten samoch贸d by nie przetrwa艂 po prostu. Tam聽 nie ma prawdziwych warsztat贸w聽 za Moskw膮, a聽 samochody je偶d偶膮. To jest do b贸lu聽 proste i prymitywne auto. B臋d膮 cz臋艣ci - dawaj do innego mechanika.聽 Nie poddawaj si臋 馃檪 Edytowane 7 Lipca 2024 przez 艂owca 3 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1613 Napisano 6 Lipca 2024 Oddaj stary "zepsuty " wa艂 do regeneracji. Jest wiele firm, kt贸re si臋 wa艂ami i skrzyniami zajmuj膮 a dodatkowo daj膮 gwarancj臋 na robot臋. Najpierw napraw to fabrycznie zepsute auto a p贸藕niej sprzedaj z jak najmniejsz膮 strat膮..聽 3 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): I cz臋艣ci, kt贸rych nie ma. Zreszt膮 ka偶da kolejna naprawa to kolejne, niema艂e, koszty, a ja ju偶 nie wierz臋, 偶e to si臋 uda.聽 聽 2 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1614 Napisano 7 Lipca 2024 8 godzin temu, zadra napisa艂(-a): Oddaj stary "zepsuty " wa艂 do regeneracji. Jest wiele firm, kt贸re si臋 wa艂ami i skrzyniami zajmuj膮 a dodatkowo daj膮 gwarancj臋 na robot臋. Najpierw napraw to fabrycznie zepsute auto a p贸藕niej sprzedaj z jak najmniejsz膮 strat膮..聽 聽 聽 Tak my艣l臋, 偶e oni by sami na to wpadli. Ponoc otw贸r, w kt贸rym mocowany jest krzy偶ak, jest mocno wyrobiony. Nie wiem czy to si臋 da...聽 Po drugie ja wci膮偶 obawiam si臋, 偶e to jest konsekwencja a nie przyczyna szarpania. Naprawd臋 nie wierz臋, 偶e ktos montuj膮c krzy偶ak zostawi艂 go z takim luzem i uznal, 偶e zrobi艂...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
TomcioMiki 聽聽 63096 #1615 Napisano 7 Lipca 2024 10 godzin temu, 艂owca napisa艂(-a): Hm. Pierwsza rzecz do zrobienia to bez emocji - Ode艣lij wa艂 i niech wy艣l膮 w艂a艣ciwy.聽 Zaczekaj spokojnie a偶 b臋dzie inny - wtedy wymienisz. A co dalej si臋 zobaczy.聽 To nie聽 mo偶liwe by usterki聽mechaniczne zatrzyma艂y聽 UAZa. Ten samoch贸d by nie przetrwa艂 po prostu. Tam聽 nie ma prawdziwych warsztat贸w聽 za Moskw膮, a聽 samochody je偶d偶膮. To jest do b贸lu聽 proste i prymitywne auto. B臋d膮 cz臋艣ci - dawaj do innego mechanika.聽 Nie poddawaj si臋 馃檪 To samo my艣l臋, to jest proste auto , w zasadzie sama mechanika i to nie skomplikowana , dobry mechanik , co tam jest dwa mosty , dwa wa艂y,skrzynia rozdzielcza, wa艂 do tej skrzyni ,reduktor i skrzynia bieg贸w, to tak z pami臋ci, je藕dzi艂em tym bardzo dawno temu 馃馃馃 3 minuty temu, pmwas napisa艂(-a): 聽 Tak my艣l臋, 偶e oni by sami na to wpadli. Ponoc otw贸r, w kt贸rym mocowany jest krzy偶ak, jest mocno wyrobiony. Nie wiem czy to si臋 da...聽 Po drugie ja wci膮偶 obawiam si臋, 偶e to jest konsekwencja a nie przyczyna szarpania. Naprawd臋 nie wierz臋, 偶e ktos montuj膮c krzy偶ak zostawi艂 go z takim luzem i uznal, 偶e zrobi艂...聽 Nie ma warsztatu u Ciebie gdzie naprawiaj膮 ci臋偶ar贸wki budowlane, tam s膮 przewa偶nie trzy osie wszystkie p臋dzone, mo偶e tam by pomogli 馃馃馃 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1616 Napisano 7 Lipca 2024 Powiem tak. 艁膮czny koszt projektu UAZ od pocz膮tku do teraz zbli偶a si臋 niebezpiecznie do 100000z艂. Pierwszy kosztowa艂 mnie 艂膮cznie 12000, drugi 5000, trzeci ju偶 艂膮cznie z kosztami po偶yczki, naprawami, ubezpieczeniem itp. 75000, a nie wida膰 absolutnie 偶adnych perspektyw na szcz臋艣liwe rozwi膮zanie i pora to zako艅czy膰. Trudno. By艂em pewny, 偶e auto b臋dzie 艂atwe w serwisowaniu, ale niestety okazuje si臋, 偶e jest dok艂adnie odwrotnie. Mam nadziej臋, 偶e cho膰 troch臋 odzyskam 偶e sprzeda偶y tego z艂omu na cz臋艣ci, ale na pewno nie chc臋 ju偶 inwestowa膰, bo to studnia bez dna. Teraz jakim艣 cudem zdob臋dziemy wa艂, za jeden ju偶 zap艂aci艂em to jeszcze zap艂ac臋 za drugi (bo 偶e Tarmot po dobroci odda kas臋 to nie wierz臋) , za chwil臋 oka偶e si臋, 偶e szarpie dalej i szukamy reduktora, a potem padnie zgrzytaj膮ca skrzynia, a potem zdechnie silnik. Wiem, 偶e to pesymistyczna wersja, ale optymistyczne si臋 nie sprawdzaj膮. S艂owem - nie ma to sensu. Prawda jest taka, 偶e ch艂op dobrze wiedzia艂 co sprzedaje i czemu i da艂em si臋 nabra膰. Ale nic, b臋d臋 m膮drzejszy i ju偶.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1617 Napisano 7 Lipca 2024 3 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): Tarmot po dobroci odda kas臋 to nie wierz臋 Tak jak ju偶 zostalo wpisane : ode艣lij i zarz膮daj przys艂ania prawid艂owego wa艂u (tego co zamawia艂e艣). Przys艂ali Ci zupelnie inn膮 cz臋艣膰 kt贸rej nie zam贸wi艂e艣. To tak jakby艣 zam贸wi艂 wa艂 a by przys艂ali tyln膮 kanap臋.. To nie jest to co zamawia艂e艣 i musz膮 si臋 wywi膮za膰 z zam贸wienia a nawet ponie艣膰 koszty niepotrzebnej przesy艂ki zwrotnej. 4 godziny temu, pmwas napisa艂(-a): Ponoc otw贸r, w kt贸rym mocowany jest krzy偶ak, jest mocno wyrobiony. Nie wiem czy to si臋 da...聽 Da si臋, ale musi si臋 tym zaj膮膰 kto艣 kto si臋 z a na takich naprawach . Tw贸j obecny warsztat nie do艣膰, 偶e niech臋tnie to dodatkowo s艂abo technicznie wykonuje powierzone i op艂acone zadania. 聽 Napraw uszkodzenia i dopiero sprzedaj, cho膰by lekko szarpi膮cy podczas ruszania. Nawet je艣li naprawa b臋dzie kosztowa艂a 10 000z艂, to sprzeda偶 auto za 60 tys a nie za 5000z艂. 聽 Krew Ci si臋 zburzy艂a, zacz膮艂e艣 liczy膰 koszty, ale trzeba jako艣 wyj艣膰 te偶 z najmniejszymi stratami. Kiedy艣 wspomina艂em, 偶e Niva by艂aby pod pewnymi wzgl臋dami lepsza, nissan patrol albo mitsubishi pajero to ju偶 wog贸le .. Nie chcia艂e艣 s艂ucha膰, bo zapatrzony w rusk膮 wieczyst膮 technik臋.. Czas posypa膰 g艂ow臋 popio艂em , naprawi膰 co si臋 da i sprzeda膰 z jak najmniejszymi stratami. 5 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9031 #1618 Napisano 7 Lipca 2024 2 godziny temu, zadra napisa艂(-a): Tak jak ju偶 zostalo wpisane : ode艣lij i zarz膮daj przys艂ania prawid艂owego wa艂u (tego co zamawia艂e艣). Przys艂ali Ci zupelnie inn膮 cz臋艣膰 kt贸rej nie zam贸wi艂e艣. To tak jakby艣 zam贸wi艂 wa艂 a by przys艂ali tyln膮 kanap臋.. To nie jest to co zamawia艂e艣 i musz膮 si臋 wywi膮za膰 z zam贸wienia a nawet ponie艣膰 koszty niepotrzebnej przesy艂ki zwrotnej. Da si臋, ale musi si臋 tym zaj膮膰 kto艣 kto si臋 z a na takich naprawach . Tw贸j obecny warsztat nie do艣膰, 偶e niech臋tnie to dodatkowo s艂abo technicznie wykonuje powierzone i op艂acone zadania. 聽 Napraw uszkodzenia i dopiero sprzedaj, cho膰by lekko szarpi膮cy podczas ruszania. Nawet je艣li naprawa b臋dzie kosztowa艂a 10 000z艂, to sprzeda偶 auto za 60 tys a nie za 5000z艂. 聽 Krew Ci si臋 zburzy艂a, zacz膮艂e艣 liczy膰 koszty, ale trzeba jako艣 wyj艣膰 te偶 z najmniejszymi stratami. Kiedy艣 wspomina艂em, 偶e Niva by艂aby pod pewnymi wzgl臋dami lepsza, nissan patrol albo mitsubishi pajero to ju偶 wog贸le .. Nie chcia艂e艣 s艂ucha膰, bo zapatrzony w rusk膮 wieczyst膮 technik臋.. Czas posypa膰 g艂ow臋 popio艂em , naprawi膰 co si臋 da i sprzeda膰 z jak najmniejszymi stratami. 聽 Warsztat to jedno, beznadziejny egzemplarz to drugie, brak cz臋艣ci do Huntera to trzecie. Do 469b o wiele 艂atwiej dosta膰, a okazuje si臋, 偶e to nie to samo.聽 聽 Ja przyznaj臋 - ten projekt si臋 nie uda艂. A co do sprzeda偶y - w 偶yciu go nie sprzedam jako sprawne auto. Po pierwsze - przyzwoito艣膰 mi nie pozwala, po drugie - zbyt du偶e ryzyko, 偶e dostan臋 go z powrotem. 聽 Jeszcze co do warsztatu. Nie jest tak, 偶e wszystko zrobili 藕le. Sprz臋g艂o jest wymienione prawid艂owo (nawet je艣li niepotrzebnie, ale ja te偶 by艂em pewien, 偶e to to), pokrywa rozrz膮du ok, hamulce ok, wysypali si臋 dopiero przy wale nap臋dowym...聽 聽 A Tarmot. Ode艣l臋 i mog臋 oczekiwa膰 wys艂ania prawid艂owego wa艂u, tylko wtedy istnieje ryzyko, 偶e w ko艅cu dostan臋 go za rok je艣li w og贸le.聽 Jak pisa艂em - nie wierz臋 w pomy艂k臋. Nie maj膮 wa艂u do tej wersji i kombinuj膮. Po awanturze wys艂ali co艣, 偶eby by艂o, 偶e niby sie pomylili, bo nie wierz臋, 偶e specjalizuj膮c si臋 w UAZach mogli si臋 tak bardzo pomyli膰. Chyba 偶e tak, ale wtedy pytanie, czy kolejny wy艣l膮 dobry, czy te偶 z艂y..聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Admof 聽聽 2240 #1619 Napisano 8 Lipca 2024 (edytowane) 18 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): 聽 Warsztat to jedno, beznadziejny egzemplarz to drugie, brak cz臋艣ci do Huntera to trzecie. Do 469b o wiele 艂atwiej dosta膰, a okazuje si臋, 偶e to nie to samo.聽 聽 sam pisa艂e艣 nieraz, 偶e 469b to inna konstrukcja, UAZ贸w u nas by艂o sporo w LWP i Milicji to przesz艂y w r臋ce prywatne mi艂o艣nik贸w offroad i co艣 tam si臋 z tego zachowa艂o. A kto kupowa艂 Huntera? 聽NIELICZNI, BARDZO ODWA呕NI LUDZIE jak TY! Edytowane 8 Lipca 2024 przez Admof 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Adi 聽聽 4707 #1620 Napisano 8 Lipca 2024 To, 偶e kto艣 si臋聽specjalizuje nie oznacza, 偶e z tumiwisizmu nie pope艂nia b艂臋d贸w. Poczekaj na w艂a艣ciwy, wymie艅, sprzedaj - z uczciw膮 informacj膮 co i jak i zapomnij.聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
艂owca 聽聽 337 #1621 Napisano 8 Lipca 2024 Jak聽 sprzedasz,聽to聽 tym razem nowy na gwarancji :聽 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
mkl1 聽聽 6043 #1622 Napisano 8 Lipca 2024 To CU艢 tylko dobrze wygl膮da na obrazku 3 Pozdrawiam Mirek Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Keniutek 聽聽 283 #1623 Napisano 8 Lipca 2024 Tym bardziej, 偶e to pewnie render i on u podno偶a tych g贸r nie sta艂 nawet, nie dojecha艂聽馃き 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
obidobi 聽聽 14 #1624 Napisano 8 Lipca 2024 Odezwij si臋 mo偶e do ch艂opak贸w z Terenwizji. R贸偶ne zmoty robi膮 to tutaj mo偶e co艣 poradz膮.聽馃 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1808 #1625 Napisano 8 Lipca 2024 Ale kto niby t臋 gwarancj臋 "gwarantuje" ? Tarmont? Feeee.. 5 godzin temu, 艂owca napisa艂(-a): tym razem nowy na gwarancji :聽 聽 聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach