Balansujący Na Osi 1100 #301 Napisano 29 Października 2022 Po to go kupiłeś, jak nie wytrzyma to trudno. Nie kosztowało to tule co pomarańcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #302 Napisano 3 Listopada 2022 Dzisiaj upadł mit, że UAZ jest pancerny. Wjeżdżałem w bramę i zarabalem tylnym błotnikiem - brama przetrwała, błotnik do malowania Szedlem na pewniaka, myślałem, że spokojnie wjadę i jeb 😶 naprawdę nie wiem, jak on nie wszedł w tak dużą bramę… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #303 Napisano 3 Listopada 2022 się wyklepie i minią zabezpieczy.. kolejna szlachetna rysa. Kobiety kochają blizny.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #304 Napisano 3 Listopada 2022 Wyklepie się i będzie znowu bezwypadkowy jak większość aut w naszym cudownym kraju 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #305 Napisano 3 Listopada 2022 Tylko lakier ucierpiał, bez wgnieceń.. Co ciekawe, blacha nie wyglada źle 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #306 Napisano 3 Listopada 2022 Muszę też jeszcze raz rozmontować połączenie lewego baku z kranikiem, bo jednak zasysa powietrze, czyli po prostu musi gdzieś tam być nieszczelność. Z prawego baku strumień paliwa jest ciągły, a po przełączeniu na lewy pojawia się powietrze… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 448 #307 Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) 26 minut temu, pmwas napisał(-a): Muszę też jeszcze raz rozmontować połączenie lewego baku z kranikiem, bo jednak zasysa powietrze, czyli po prostu musi gdzieś tam być nieszczelność. Z prawego baku strumień paliwa jest ciągły, a po przełączeniu na lewy pojawia się powietrze… Uwielbiam to czytac ... od razu przypominaja mi sie mlodziencze lata Edytowane 3 Listopada 2022 przez Trojin 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #308 Napisano 3 Listopada 2022 Własnie,,, jakby siedział z ojcem w garażu i usiłował uruchomic kańciaka, czy Zaporożca od znajomego 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #309 Napisano 3 Listopada 2022 42 minuty temu, mkl1 napisał(-a): Własnie,,, jakby siedział z ojcem w garażu i usiłował uruchomic kańciaka, czy Zaporożca od znajomego Sam miałem "kanciaka" rocznik 81' - pierwsze osobiste auto... tyle wkładu emocjonalnego... 🥺 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #310 Napisano 3 Listopada 2022 Miałem Osobistego starczego MR74 jeszcze pionowe lampy z tły łu ale juz drążek zmiany w podłodze...: Ojcieć nim jeździł 5 lat, a potem kupił "nowszego" kańciaka a ja jeżdziłem tym "exportowym" w kolorze kanarka ..:) 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #311 Napisano 4 Listopada 2022 W dniu 3.11.2022 o 20:19, pmwas napisał(-a): Tylko lakier ucierpiał, bez wgnieceń.. Co ciekawe, blacha nie wyglada źle Czyli jednak pancerny... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #312 Napisano 4 Listopada 2022 Nie wiem - może smok ma gdzieś pęknięcie? Bo sprawdziłem jeszcze raz, wszystko podokręcałem, pouszczelnialem, z prawego ciągnie pięknie, a z lewego więcej powietrza niż benzyny. Nic, zlałem benzynę z lewego baku, wlałem do prawego, lewy zdemontowała i na razie będzie bez. A potem pomyślę 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #313 Napisano 4 Listopada 2022 Tak zostaw tzn. bez lewego i po sprawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #314 Napisano 4 Listopada 2022 Godzinę temu, pmwas napisał(-a): Nic, zlałem benzynę z lewego baku, wlałem do prawego, lewy zdemontowała i na razie będzie bez. Po Ch, ci lewy??? czy tele km robisz w terenie, ???? by Ci brakło? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6584 #315 Napisano 5 Listopada 2022 3 godziny temu, pmwas napisał(-a): Nie wiem - może smok ma gdzieś pęknięcie? Bo sprawdziłem jeszcze raz, wszystko podokręcałem, pouszczelnialem, z prawego ciągnie pięknie, a z lewego więcej powietrza niż benzyny. Nic, zlałem benzynę z lewego baku, wlałem do prawego, lewy zdemontowała i na razie będzie bez. A potem pomyślę Napij się. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #316 Napisano 5 Listopada 2022 9 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Po Ch, ci lewy??? czy tele km robisz w terenie, ???? by Ci brakło? tylko po to, że nie lubię takich „grubych” braków 6 godzin temu, szuwi napisał(-a): Napij się. Racja, to radzieckie auto 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #317 Napisano 5 Listopada 2022 ile.wchodzi paliwa do poszczegolnych zbiorników? Może faktycznie prawy wystarczy. zawsze można w karnistrze na pace dodatkowe 10l wozić aby dojechać do stacji a bez lewego, to lżejsze auto, mniej problemów i większa pewność, że się zapowietrzac nie będzie. Dodatkowo o 50%szans mniej, że bak skoroduje.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #318 Napisano 5 Listopada 2022 6 godzin temu, zadra napisał(-a): ile.wchodzi paliwa do poszczegolnych zbiorników? Może faktycznie prawy wystarczy. zawsze można w karnistrze na pace dodatkowe 10l wozić aby dojechać do stacji a bez lewego, to lżejsze auto, mniej problemów i większa pewność, że się zapowietrzac nie będzie. Dodatkowo o 50%szans mniej, że bak skoroduje.. spokojnie jeden bak starczy, bo ma jeszcze gaz. Pojedzie… na oko ze 400km razem 😂 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #319 Napisano 6 Listopada 2022 Ale bez jednego baku będzie źle wyważony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #320 Napisano 6 Listopada 2022 Dołoży się betonowy krawężnik i już... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #321 Napisano 6 Listopada 2022 Dzisiaj mnie oświeciło, że nie sprawdziłem odpowietrznika w korku. Zatem spędziłem kolejną godzinę na podłączaniu baku do kranika i testach, ale tez pudło - bez korka również nie działa. Nic, może muszę jednak pomyśleć, jak wyciągnąć smok z baku. Co oczywiście będzie problemem, bo w baku jest jakieś 5 litrów paliwa, a korek spustowy jest tak samo zapieczony jak śrubki mocujące smok. Wziąłem ciężki klucz i obtoczyłem korek na okrąglutko. Ani drgnie. Chyba naprawdę potrzebuję nowego baku, jeśli nie chcę wylecieć w powietrze przy próbie odcięcia śrubek 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #322 Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Ale bez jednego baku będzie źle wyważony bak po prawej, moj gruby tyłek po lewej i gra 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #323 Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Wziąłem ciężki klucz i obtoczyłem korek pokaż fotkę- jaki to korek (rozmiar? ) może wystarczy podszlifnąć krawędź łba i dobrać klucz... Po co od razu odcinać.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #324 Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, zadra napisał(-a): pokaż fotkę- jaki to korek (rozmiar? ) może wystarczy podszlifnąć krawędź łba i dobrać klucz... Po co od razu odcinać.. Owszem, ale trzeba ręcznie, bo tez się nagrzeje i dup Ogólnie na razie będzie jeździł z jednym bakiem i git… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #325 Napisano 6 Listopada 2022 Kameleon 😃 4 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach