pmwas 9031 #801 Napisano 4 Lipca 2023 WszędoUAZ ma 13000km! BTW - z tyłu to wyglada zacnie: Nie wiem, czy graliście w Mafię, ale tam się takimi jeździło 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #802 Napisano 5 Lipca 2023 jak chcesz w błocie pośmigać Uazem to polecam grę Mudrunner - świetna - była kiedyś nawet za darmo w Epic Games Store 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #803 Napisano 5 Lipca 2023 45 minut temu, Admof napisał(-a): jak chcesz w błocie pośmigać Uazem to polecam grę Mudrunner - świetna - była kiedyś nawet za darmo w Epic Games Store 😱 za darmo? To po kij ja tyle za Huntera płacił ??? Nie gram już. Zabawne - kiedyś grałem dużo. Nawet już jako dorosły - nie żebym uważał, ze gry są dla dzieciów… Grałem godzinami… KotOR, Morrowind, Oblivion… super. I nagle… przestałem. Znudziło mi się z dnia na dzień. Jakby mały kawałek mnie nagle umarł… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #804 Napisano 5 Lipca 2023 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #805 Napisano 5 Lipca 2023 Ta droga wśród skał nieco przypomina „moją” hałdę 😒 Ech… wirtualnie jednak bezpieczniej i taniej 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #806 Napisano 8 Lipca 2023 UAZ jest zajebisty 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49591 #807 Napisano 8 Lipca 2023 Skarpety mokre?… jak nie, to się nie liczy😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #808 Napisano 9 Lipca 2023 15 godzin temu, pmwas napisał(-a): UAZ jest za***isty No a gdzie teren? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #809 Napisano 9 Lipca 2023 20 minut temu, kiniol napisał(-a): No a gdzie teren? Samemu to lepiej tak bez brawury… już raz czekałem 1,5 godziny aż mnie ktoś wyciągnie 😂 A Frontera kolegi dalej w naprawie… zatarta V6-ka to czas i koszty 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #810 Napisano 9 Lipca 2023 1 godzinę temu, pmwas napisał(-a): Samemu to lepiej tak bez brawury… już raz czekałem 1,5 godziny aż mnie ktoś wycech iągnie 😂 A Frontera kolegi dalej w naprawie… zatarta V6-ka to czas i koszty Niech kolega we frocie motor wymieni a nie bawi się w remonty... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #811 Napisano 9 Lipca 2023 8 minut temu, kiniol napisał(-a): Niech kolega we frocie motor wymieni a nie bawi się w remonty... Tylko skad te silniki brac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #812 Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Lawnowerman napisał(-a): Tylko skad te silniki brac Z netu, to chyba jest to samo co omega 3.2 Edytowane 9 Lipca 2023 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #813 Napisano 9 Lipca 2023 25 minut temu, kiniol napisał(-a): Niech kolega we frocie motor wymieni a nie bawi się w remonty... juz się bawi, więc… czekam. Ponoć to liczyli i niby tak mu się bardziej opłacało… nie wiem 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #814 Napisano 9 Lipca 2023 18 minut temu, kiniol napisał(-a): Z netu, to chyba jest to samo co omega 3.2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #815 Napisano 9 Lipca 2023 Dziwne, wymiana uszczelki pod głowicą z planowaniem to koszt ok.5 tys.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #816 Napisano 9 Lipca 2023 30 minut temu, kiniol napisał(-a): Niech kolega we frocie motor wymieni a nie bawi się w remonty... Ja nie mowie ze kazdy chce oszukac. Ale realnie bardzo ciezko jest dostac silnik ze 100% pewnosci ze dziala. A gwarancje sa iluzoryczne. Bo jak niby masz to reklamowac? Wyjac i odeslac? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #817 Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) Ocena wzrokowa, pomiar ciśnienia sprężania i jazda... Najlepiej jeśli silnik jest jeszcze w aucie i można go odpalić, żeby zmierzyć również ciśnienie oleju... Ja kończę właśnie remont silnika 5.2 Chryslera i koszt części oraz obróbki bloku i wału oraz głowic wyniósł 13500 bez robocizny... 4 minuty temu, Lawnowerman napisał(-a): Ja nie mowie ze kazdy chce oszukac. Ale realnie bardzo ciezko jest dostac silnik ze 100% pewnosci ze dziala. A gwarancje sa iluzoryczne. Bo jak niby masz to reklamowac? Wyjac i odeslac? Tylko tak ... Edytowane 9 Lipca 2023 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #818 Napisano 9 Lipca 2023 Pomiar cisnienia to jak jest w aucie. A jak na palecie? Jak bedzie umyty i pomalowany to co ci po ocenie wzrokowej. Predzej zdjecie miski cos ci powie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #819 Napisano 9 Lipca 2023 8 godzin temu, Lawnowerman napisał(-a): Pomiar cisnienia to jak jest w aucie. A jak na palecie? Jak bedzie umyty i pomalowany to co ci po ocenie wzrokowej. Predzej zdjecie miski cos ci powie. To na takie się uważa...😉 Kiedyś kupowałem pod Krakowem silnik do Dodge GC 3.3 2008 rok... Pojechałem z kolegą i pokazał mi sprzedawca wyczyszczony motor zapackany kortaninem...to mu powiedziałem, że chcę ten nieczyszczone z głębi magazynu, o tam pod ścianą... I śmiga motor szósty rok jak ta lala ...😉 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #820 Napisano 11 Lipca 2023 Dziś mija 4000km na UAZie 💪💪 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67295 #821 Napisano 11 Lipca 2023 4k km w rok to całkiem przyzwoity wynik. Ile czasu z tego jeździł, a ile stał - tak proporcjonalnie w procentach? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #822 Napisano 11 Lipca 2023 5 godzin temu, mario1971 napisał(-a): 4k km w rok to całkiem przyzwoity wynik. Ile czasu z tego jeździł, a ile stał - tak proporcjonalnie w procentach? Nie rok, od marca Poprzedniego nie doliczam, pewnie z 500 nim zrobiłem Tym jeżdżę jako daily wiec poza 2 tygodniami postoju u mechanika - jeździ prawie codziennie. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #823 Napisano 11 Lipca 2023 a może jednak trzeba było wziąć Nive 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #824 Napisano 11 Lipca 2023 11 minut temu, plszcto napisał(-a): a może jednak trzeba było wziąć Nive 🤔 Gdybym mial mieć tylko jedno auto, i musiałoby byc ruskie, to Niva Travel. Ale skoro mam Alfę, to UAZ jest lepszy. Bardziej pierwotny, bardziej epicki. Dinozaur. Niwa to w sumie przyzwoity SUV. Jeśli miałbym pomyśleć o ruskim aucie, które było w swoim czasie dobre - powiedziałbym Niva. Nie, ze dobre jak na ruski wynalazek, ale ogólnie dobre w swojej klasie. Tak, Niva jest fajna, a Travel jescze całkiem fajnie wyglada. Widziałem na żywo i jest, cholera, ładna. Ale UAZ jest żywą skamieliną, to inna kategoria. Gdzie jeszcze znajdziesz metalową deskę z kompletem wskaźników? Tylko w zabytkach, a Hunter ma nad zabytkami tą przewagę, że sprawdza się jako daily. Żywy, codzienny kontakt z totalnie przedpotopową motoryzacją Ostatnio jechałem na DK 88. To stara Reichsautobahn, a ja moglem poczuć się prawie jak kierowca z epoki… BTW - pomierzyłem na oko spalanie - pali to w cyklu mieszanym 12-13l/100km. Jakbym jeździł delikatniej, pewnie by spalił nieco mniej. Nie tak źle, jak na ciężki kanciasty klocek… 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #825 Napisano 12 Lipca 2023 3 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach