Yakuz 聽聽 212 #1826 Napisano 23 Pa藕dziernika 2024 Nie poddawaj si臋 kolego. My艣l臋 偶e jak聽 Ci naprawi膮 i zn贸w si臋 przejedziesz to raso艣膰 z jazdy t膮 rusk膮 gniots膮 powr贸ci (nie mam do艣wiadczenia z uazem , ale mam z 艂ad膮 niv膮, bo m臋czyli艣my je rok czasu w niemieckich kopalniach odkrywkowych, niemiaszki je kupowali bo by艂y najta艅sze 4x4 do jazdy po piachu po kopalni....jako艣膰 wykonania auta Tragiczna! ALE je藕dzi艂y jak z艂e!) Pytanie jak d艂ugo znow pojezdzi....taki chyba urok tego pojazdu. 3mam kciuki 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1827 Napisano 23 Pa藕dziernika 2024 Je艣li naprawi膮. Bo informacje o rokowaniach mia艂em dosta膰 tydzie艅 temu i zn贸w cisza g艂ucha. My艣l臋, 偶e nie naprawi膮, tylko czekam kiedy zdecyduj膮 si臋 to og艂osi膰. Niby nadzieja umiera ostatnia, ale to ju偶 2 miesi膮ce...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1828 Napisano 4 Listopada 2024 Pono膰 dzisiaj odbieraj膮 skrzyni臋. Ciekawe czy b臋dzie dzia艂a膰, czy zn贸w na wej艣cie b臋dzie piszcze膰 i szarpa膰...聽 Bo ja naprawd臋 straci艂em wiar臋, 偶e toto jest naprawialne...聽 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1764 #1829 Napisano 4 Listopada 2024 to mo偶na nie tylko naprawi膰 ale nawet poprawi膰, ale kasa, Panie... kasa... 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1830 Napisano 8 Listopada 2024 W poniedzia艂ek odebrali skrzyni臋 i cisza. Czyli domy艣lam si臋, 偶e wszystko dzia艂a jak z艂oto... A偶 si臋 boj臋 pyta膰...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
nicon 聽聽 3829 #1831 Napisano 8 Listopada 2024 Ju偶 wszystko zmontowali, tylko zwlekaj膮 z telefonem bo chc膮 jeszcze potestowa膰, nie dowierzaj膮 jak elegancko teraz je藕dzi ;).聽 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1832 Napisano 8 Listopada 2024 12 minut temu, nicon napisa艂(-a): Ju偶 wszystko zmontowali, tylko zwlekaj膮 z telefonem bo chc膮 jeszcze potestowa膰, nie dowierzaj膮 jak elegancko teraz je藕dzi ;).聽 Tak膮 mam w艂a艣nie nadziej臋聽 Tylko l臋kam si臋 nauczony do艣wiadczeniem...聽 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1833 Napisano 8 Listopada 2024 Zadzwonilem i dopyta艂em.聽 Skrzynia le偶y, odebrali j膮 i... tyle. Lezy sobie.聽 W sumie logiczne. Z krotkimi przerwami stoi u nich od czerwca, wi臋c kolejny tydzie艅 czy dwa r贸偶nicy nie zrobi膮... Tak mniemam... Chyba 偶e to skrzynia dojrzewaj膮ca i musi le偶akowa膰 przed monta偶em... 2 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
souls_hunter 聽聽 856 #1834 Napisano 8 Listopada 2024 tak to widz臋: https://www.tiktok.com/@dest.il/video/7299933085557165344 2 Cytuj Prawda. Ludzie j膮 ceni膮, 艂akn膮 jej, s膮 nawet gotowi odda膰 za ni膮 w艂asne 偶ycie. Pod warunkiem, 偶e nie dotyczy ich samych. Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1835 Napisano 8 Listopada 2024 Tak, tak w艂a艣nie my艣la艂em, 偶e procentowo gorzej wyjdzie ten, komu si臋 dwudniowa naprawa o dzie艅 przed艂u偶y...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1836 Napisano 14 Listopada 2024 (edytowane) EDIT聽 Robi膮 to ju偶 nie zrz臋dze. Pono膰 wygl膮da na to, 偶e je藕dzi聽 Edytowane 14 Listopada 2024 przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1837 Napisano 15 Listopada 2024 (edytowane) Po prawie 3 miesi膮cach (a razem z walem i reduktorem to prawie 6) KR脫L wr贸ci艂!聽 聽 聽 Pod g贸r臋 dalej nie rusza p艂ynnie. Ale przesta艂 si臋 drze膰, czyli 艂o偶ysko w skrzyni.聽 Zreszt膮 - dwa musieli rozwali膰, bo si臋 tak zapiekly, 偶e nie da艂o ich zdj膮膰.聽 M贸wi艂em, 偶e skrzynia si臋 grza艂a 聽 Zobaczymy ile to poje藕dzi.聽 Edytowane 15 Listopada 2024 przez pmwas 7 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tofiks_th 聽聽 12402 #1838 Napisano 15 Listopada 2024 Wida膰 w艂a艣ciciel dumny i blady jednocze艣nie, ale nie dziwota po takiej roz艂膮ce馃槈. A na powa偶nie, to niech je藕dzi jak najd艂u偶ej, bo to przecie偶 w膮tek o newerending story馃榾馃馃槈 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1839 Napisano 15 Listopada 2024 Oby. P贸ki co je藕dzi. Cho膰 odg艂osy s膮 epickie, ta skrzynia dalej terkocze jakby si臋 mia艂a zaraz rozpa艣膰 馃う 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
tofiks_th 聽聽 12402 #1840 Napisano 15 Listopada 2024 Trzymamy kciuki za z艂omka馃槈 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1841 Napisano 17 Listopada 2024 (edytowane) Pora na okresowe podsumowanie.聽 聽 Maszyna ma 8 lat, ale je藕dzi nieca艂e 4. Przebieg 32500km 聽 Do tej pory zrobione: 聽 Uszczelka g艂owicy Zapieczone b臋bny z ty艂u Wymiana przedniej sondy lambda Uszczelka pokrywy rozrz膮du Sprz臋g艂o Pompa hamulcowa聽 Wa艂 tylny (ale to pewnie z powodu awarii skrzyni)聽 艁o偶yska reduktora 艁o偶yska skrzyni i synchro 2 biegu 聽 Co nie dzia艂a?聽 聽 Wspomaganie przestaje dzia艂a膰 po nagrzaniu auta na trasie聽 聽 Spryskiwacz nie zawsze kontaktuje 聽 W tylnej lampie nie zawsze 艂膮czy kierunkowskaz pomimo wielokrotnego poprawiania styk贸w聽 聽 Lewa wycieraczka czasem odstaje od szyby mimo wielokrotnych pr贸b oliwienia zawiasu聽 聽 Kierunkowskaz nie zawsze si臋 wy艂膮cza 聽 Wentylacja terkocze聽 聽 Uk艂ad ch艂odzenia ma nieko艅cz膮ce si臋 wycieki mimo uszczelniania. Nie s膮 du偶e, ale zim膮 pewnie si臋 pogorsz膮.聽 聽 Izolacja maski odpad艂a聽 聽 Z臋batki reduktora s膮 uszkodzone i nie idzie ich dosta膰聽 聽 Mimo remontu prawie ca艂ego przeniesienia wci膮偶 nie chce rusza膰 p艂ynnie pod g贸r臋.聽 聽 I nie dzia艂a regulacja wysoko艣ci 艣wiate艂.聽 聽 Co艣 jeszcze? Rdza.聽 Rama zakonserwowana i ma si臋 jako艣, ale buda ma rdz臋 wsz臋dzie. Juz nawet nie walcz臋 nie da si臋 z tym walczy膰.聽 Tylko mycie z soli, 偶eby rdzewia艂 cho膰 ciut wolniej.聽 聽 Zatem stwierdzam, 偶e Hunter nie jest dobry. Nawet nie jest z艂y. Jest koszmarny.聽 聽 Cho膰 to mo偶e kwestia wersji, bo jak przejrze膰 Otomoto, to wszystkie Huntery z przebiegiem ponad 100000km maj膮 skrzyni臋 korea艅sk膮.聽 聽 Wci膮偶 my艣l臋, 偶e gdybym mia艂 wersj臋 z Dymosem a偶 takiego cyrku by nie by艂o...聽 Ale kto to wie?聽 聽 聽 Edytowane 17 Listopada 2024 przez pmwas 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1842 Napisano 18 Listopada 2024 (edytowane) I co? I jajco.聽 Szarpie przy ruszaniu pod obci膮偶eniem.聽 Znow - po trasie, nagrzany.聽 聽 My艣la艂em, 偶e mo偶e ma艂o gazu daj臋, ale jak da艂em wi臋cej to szarpie jeszcze bardziej.聽 聽 Nie wiem, co to. Po prostu nie wiem.聽 Wszystko zrobione, dzia艂a 藕le.聽 聽 Fakt, nie skacze, a szarpie, wi臋c skakanie to by艂a skrzynia, a szarpanie to... Nie wiem. Sprz臋g艂o badziewne? Po prostu nie wiem.聽 聽 Na pewno nie jest te偶 tak, 偶e "ten typ tak ma", bo ruscy przecie偶 pokazuj膮 jak si臋 bawi膮 i ci膮gn膮 nim ci臋偶kie rzeczy i dzia艂a.聽 聽 On ma jaki艣 nieuchwytny feler i nie idzie go znale藕膰.聽 Mo偶na by jeszcze spr贸bowa膰 z inn膮 tarcz膮 sprz臋g艂a, ale to by trzeba kombinowa膰, bo niestety porz膮dnych cz臋艣ci zamiennych do Huntera ju偶 nie da si臋 dosta膰, tylko ruskie.聽 聽 Nic, je藕dzi膰 si臋 da, byle zn贸w nie skaka艂. Ale naprawd臋 to auto to jaki艣 koszmar, krol gruz贸w i nie wiem, co by go mog艂o zdetronizowa膰... 聽 Przy nim Polonez ojca to by艂o porz膮dne auto.聽 Edytowane 18 Listopada 2024 przez pmwas 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1843 Napisano 19 Listopada 2024 I raz jeszcze (z kategorii gdyby cz艂owiek wiedzia艂), jakbym mia艂 wtedy ta wiedz臋, kt贸ra mam dzisiaj, w 偶yciu bym nie kupi艂 dziada z chi艅sk膮 skrzyni膮.聽 Czeka艂abym cierpliwie na Dymosa.聽 聽 Tak偶e je艣li kogo艣 podkusi, 偶eby to badziewie kupi膰 - tylko z korea艅sk膮 skrzyni膮.聽 聽 Ta wersja z chinolem to samo z艂o.聽 Psuje si臋, a cz臋艣ci brak.聽 A inne jest wszystko.聽 Cz臋艣ci do samej skrzyni, cz臋艣ci do reduktora, wa艂y nap臋dowe...聽 Tylko z Dymosem.聽 聽 Albo kupi膰 auto a nie UAZa 2 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1764 #1844 Napisano 19 Listopada 2024 ju偶 mia艂em sobie kupowa膰 艂aza, bo dawno nic nie pisa艂e艣 - to my艣l臋, dopisz臋 od siebie.. 聽 No, jeszcze zatem poczekam 3 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1845 Napisano 20 Listopada 2024 聽 Klimat lat 70tych Elektriczeskije czasy 艁ucz i 艣wiec膮ce zegary UAZa 1 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
satanic 聽聽 15461 #1846 Napisano 21 Listopada 2024 Podziwiam, 偶e Ci nie szkoda kasy, o nerwach i zdrowiu nie wspomn臋. 1 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 8873 #1847 Napisano 21 Listopada 2024 Godzin臋 temu, satanic napisa艂(-a): Podziwiam, 偶e Ci nie szkoda kasy, o nerwach i zdrowiu nie wspomn臋. 聽 Sytuacja bez wyj艣cia.聽 Jak naprawiam to plac臋 jeszcze wi臋cej, jak sprzedam na cz臋艣ci to strac臋 ponad po艂ow臋 tego, co w niego w艂o偶y艂em.聽 聽 Najm膮drzej - je艣li to dobre s艂owo - by艂oby teraz go sprzedac jako porz膮dnie naprawionego, dopieszczonego itp., ale po pierwsze jestem na to zbyt uczciwy, a po drugie - gdybym trafi艂 na kogo艣 ogarni臋tego, to 艂atwo by艂oby dowie艣膰, 偶e w momencie sprzeda偶y wiedzia艂em, 偶e to grat, a sprzeda艂em jako sprawne auto...聽 聽 Zatem reasumuj膮c - chyba bardziej mi si臋 op艂aca je藕dzi膰 tym tak d艂ugo jak si臋 da, ni偶 sprzeda膰 jako gruchota...聽 0 Cytuj Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
satanic 聽聽 15461 #1848 Napisano 21 Listopada 2024 No nie ma 艂atwych decyzji, ja wola艂bym sprzeda膰 jako grata ni偶 si臋 z tym m臋czy膰, wiadomo jeste艣 w plecy, ale je偶d偶膮c dalej jeszcze bardziej b臋dziesz. 2 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cordi7 聽聽 6929 #1849 Napisano 21 Listopada 2024 Poza pieniedzmi ta odyseja zzera twoje nerwy i pochlania czas - a swiety spokoj nie ma ceny. To byla kosztowna nauczka ale czas zminimalizowac straty i isc dalej. 聽 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
nicon 聽聽 3829 #1850 Napisano 21 Listopada 2024 Mo偶esz te偶 wszystko opisa膰 szczerze jak jest i mo偶e si臋 znajdzie jaki艣 pasjonat masochista kt贸ry ma czas i umiej臋tno艣ci 偶eby samodzielnie w tym grzeba膰 i naprawi膰, wystawienie nic nie kosztuje, a je藕dzi膰 dalej mo偶na ;). 0 Cytuj Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach