Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
petruss

S.U.F Helsinki

Rekomendowane odpowiedzi

W poszukiwaniu ciekawostek trafiłem na fińską markę zegarkową. Czasomierze w stylu file, pilot vintage, sport. Na szwajcarskich mechanizmach. Tanie nie są...

https://sufhelsinki.com/collections/suf

leather_900x.jpg

myrsky-nodate_900x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarpaneva Uhren Fabrik;) 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo podoba mi się na pomarańczowym pasku.

4B761051-E8BD-4896-BB78-BB879B0E4725.thumb.jpeg.dbbcff9afbea14ec3cebff505c187948.jpeg38B2A5B4-1EEA-4500-84C7-14A58342C8B9.thumb.jpeg.f6432284339e1cffa2f689094ac0a623.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mamy na forum 180, to odgrzebuje temat. @TimeWaitsForNoOne gratulacje! Prośba o więcej zdjęć i opinię z obcowania z tym zegarkiem. Niech cieszy i z nadgarstka nie schodzi!

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Skoro mamy na forum 180, to odgrzebuje temat. @TimeWaitsForNoOne gratulacje! Prośba o więcej zdjęć i opinię z obcowania z tym zegarkiem. Niech cieszy i z nadgarstka nie schodzi!

Dzięki!

O tym, że jest na Forum temat poświęcony S.U.F Helsinki wiedziałem i sam planowałem go jutro-pojutrze odgrzebać, ale skoro zostałem wywołany do tablicy... Na jakieś bardziej dogłębne opinie przyjdzie czas po kilku dniach użytkowania, ale pierwsze wrażenia są zdecydowanie pozytywne - bardzo dobrze leży na nadgarstku, co jest zasługą wygodnego paska i niewielkiej grubości (tego, że będzie się dobrze układał, się spodziewałem, bo kilka miesięcy temu mierzyłem model Kaaos, czyli wersję z fazami księżyca), a tym, co mi się w nim najbardziej podoba jest tarcza, która w zależności od oświetlenia zmienia kolor od bardzo jasnego szarego do ciemnoszarego. 

Mogę jeszcze napisać, że od kiedy ponad dwa lata temu natknąłem się na S.U.F Helsinki, to 180 była gdzieś z tyłu głowy, ale do niedawna raczej nie brałem pod uwagę zakupu, bo w spójnym, 3-4-zegarkowym zestawie nie było na nią miejsca. A ponieważ niedawno postanowiłem wszystko wywrócić do góry nogami, temat powrócił i zacząłem się rozglądać za szarą wersją, która moim zdaniem jest najfajniejsza. No i w styczniu znalazłem jeden egzemplarz w, jak się okazało, świetnym stanie, trochę nad nim podeliberowałem, a wczoraj do mnie dotarł.

Jako że jestem zdaje się jedynym na Forum posiadaczem jakiegokolwiek S.U.F Helsinki, będę co jakiś czas wrzucał zdjęcia, by podtrzymywać temat (choć w temacie "Przymierzałem dziś/ostatnio" widziałem też zdjęcia kolegi @lort).

IMG_20250218_135126.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi