Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomaliusz

Okazje zakupu China watch

Recommended Posts

Monsterki od Tandorio po 170-180 zł. z kuponem i 15% z monet 😊 

Oczywiście aby taką cenę finalnie mieć to oprócz kuponu potrzebne monety na koncie 😉

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 
291,72zł | Świecąca 42mm 200M do nurkowania AR szafirowy kryształowy potwór pomarańczowy tarcza NH36A zegarek męski automatyczny 3.8 rano Lume guma

https://a.aliexpress.com/_EwKuxlR

IMG_20241113_195315.jpg

Ja się teraz skusiłem na żółtego a'la pierwsza wersja z innymi wskazówkami 😊 

Będzie do pary z czerwonym i Ori 🍊 

🥰

Screenshot_2024-11-13-20-03-32-22_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

IMG20240625164955.jpg

Edited by tomaliusz

2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Oczywiście aby taką cenę finalnie mieć to oprócz kuponu potrzebne monety na koncie 😉

291,72zł | Świecąca 42mm 200M do nurkowania AR szafirowy kryształowy potwór pomarańczowy tarcza NH36A zegarek męski automatyczny 3.8 rano Lume guma

IMG_20241113_195315.jpg

🥰

IMG20240625164955.jpg

Ale na dobrą bransoletkę (z Ali) trzeba będzie dołożyć ze 20USD, bo paski słabe. 

12 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ale na dobrą bransoletkę (z Ali) trzeba będzie dołożyć ze 20USD, bo paski słabe. 

Oczywiście masz rację i teraz nawet w fajnej cenie jest bo wychodzi poniżej 70 zł. 😊 

No ale poczekam na sam zegarek a na szybko mogę przełożyć do noszenia z czerwonego 😁 

Nawet nie wiem czy sens kupować bo jak uszy przewiercone to przełożenie bransy trwa kilka sekund  😅

Edited by tomaliusz

Teraz, tomaliusz napisał(-a):

Oczywiście masz rację i teraz nawet w fajnej cenie jest bo wychodzi poniżej 70 zł. 😊 

No ale poczekam na sam zegarek a na szybko mogę przełożyć do noszenia z czerwonego 😁

Ja póki co kupiłem tylko jednego, ale oczy mam trochę rozbiegane i jedyne co mnie ratuje przed kolejnymi zakupami, to dylemat - mniej droższych, czy więcej tanich? ;) 

1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Ja póki co kupiłem tylko jednego, ale oczy mam trochę rozbiegane i jedyne co mnie ratuje przed kolejnymi zakupami, to dylemat - mniej droższych, czy więcej tanich? ;) 

Ten dylemat niezmienny od lat i u mnie działa to płynnie 😅

Najpierw dokupuję kilkanaście tańszych do tych z tkzw. "dożywociem" a potem bije się z myślami i sprzedaję kilka tańszych aby dołożyć do droższego 🤭 

Potem jednego droższego sprzedaje aby kupić kilka tańszych i tak w kółko 🤦

4 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

IMG_20241113_195315.jpg

🥰

IMG20240625164955.jpg

Jak porownanie jakościowe z oryginałem Seiko? Wykonanie, luma?

15 godzin temu, johndeacon napisał(-a):

Jak porownanie jakościowe z oryginałem Seiko? Wykonanie, luma?

To Seiko Monster to jeszcze z czasów kiedy robili dobre zegarki a więc tam jakościowo wszystko jest dopracowane i nie ma współczesnych baboli 😁 

Co do porównania to Seiko jest bardziej dopracowane, w szczególności do wykończenia wszystkich krawędzi.

Nie oznacza to że w Tandorio są ostre ale w tych wyobleniach i zakamarkach widać różnicę na korzyść Seiko.

Generalnie Tandorio jest dobrze zrobione i na pierwszy rzut oka nie odstaje niczym a nawet ma lepsze szkło bo szafirowe ale za to Seikowski Hardlex to już klasyk 😉 

Luma świeci porządnie i chyba tak samo jak w Seiko, przy czym trzeba pamiętać że Ori ma już ponad 10 lat od produkcji 😅 

A jakby ocenić po cenie to jest to mistrzostwo świata 😃 

Nie wiem jak oni to robią że to im się opłaca 🤭

Edited by tomaliusz

47 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

To Seiko Monster to jeszcze z czasów kiedy robili dobre zegarki a więc tam jakościowo wszystko jest dopracowane i nie ma współczesnych baboli 😁 

Co do porównania to Seiko jest bardziej dopracowane, w szczególności do wykończenia wszystkich krawędzi.

Nie oznacza to że w Tandorio są ostre ale w tych wyobleniach i zakamarkach widać różnicę na korzyść Seiko.

Generalnie Tandorio jest dobrze zrobione i na pierwszy rzut oka nie odstaje niczym a nawet ma lepsze szkło bo szafirowe ale za to Seikowski Hardlex to już klasyk 😉 

Luma świeci porządnie i chyba tak samo jak w Seiko, przy czym trzeba pamiętać że Ori ma już ponad 10 lat od produkcji 😅 

A jakby ocenić po cenie to jest to mistrzostwo świata 😃 

Nie wiem jak oni to robią że to im się opłaca 🤭

Dziękuję. Miałem swego czasu Monstery jak chodziły jeszcze po 500zł, stąd byłem ciekaw jak bardzo odstaje Tandorio jakością wykonania.

W dniu 11.11.2024 o 01:15, Hoffhoffski napisał(-a):

Proxima PX1734 za ~$91. Uwzględniono kupon ali -12$ i jakieś drobne z monet.

https://a.aliexpress.com/_EG7JMw9

Obecnie jeszcze taniej, bo z kodem ali na -$12 i drobnymi z monet wychodzi ~$81. Link ten sam.

Steelflier SF741 - ~$41 z kodem ali na -$5 i dobniakami z monet.

https://www.aliexpress.com/item/1005006622926376.html

Watchdives WD1969 Pro - ~$92 z kodem ali na -$12 i drobniakami z monet. Jeden z najnowszych wypustów WD.

https://www.aliexpress.com/item/1005007968595233.html

Edited by Hoffhoffski

Panowie, szybkie pytanie - jak to jest z cłem i vat, jeśli towar przekracza wartość bezcłową (ponad 1000zł), ale sprzedawca deklaruje wysyłkę z PL (co zdaje się potwierdzać termin dostawy - do 3 dni)?

Jak wysle z PL to o nic sie nie martwisz. Gorzej jak tylko obiecuje, to trzeba będzie dopłacić do ceny 23% i parę zl cła + koszty dla poczty, pośrednika itd.

2 godziny temu, GrzesiekW napisał(-a):

Panowie, szybkie pytanie - jak to jest z cłem i vat, jeśli towar przekracza wartość bezcłową (ponad 1000zł), ale sprzedawca deklaruje wysyłkę z PL (co zdaje się potwierdzać termin dostawy - do 3 dni)?

Ale zegarek z magazynu w pl?? Rozumiem, że coś innego. Jak z pl to nic Ci nie dowalą 

28 minut temu, nh35 napisał(-a):

Ale zegarek z magazynu w pl?? Rozumiem, że coś innego. Jak z pl to nic Ci nie dowalą 

W tym wyjątkowym (niezegarkowym) przypadku akurat słuchawki :) Dzięki za odpowiedź, kupiłem, zobaczymy.

30 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Specht & Söhne SP0020 - klon Navigator Timer od Seiko:

- NH34 - $70

- NH35 - $61

Ceny uwzględniają dodatkowe 10% zniżki od sklepu, kody ali (-$12 w przypadku NH34, -$8 w przypadku NH35) i monety. Taniej nie było.

https://a.aliexpress.com/_EQ4BijR

Homarka tego modelu ma jeszcze Cadisen. Chyba była tańsza oferta, choć u Cadisena dostępne tylko dwa kolory tarczy😒

@tofiks_th, zgadza się, za to oba kolory mają słoneczny szlif, co wg mnie wygląda lepiej - szkoda, że S&S nie zdecydowało się na taki rodzaj tarczy (chyba tylko brązowy kolor na NH35 ma taki szlif). Na minus jednak zaliczam rozstaw uszu - 19 mm (w przypadku S&S jest to 20 mm) - oraz bezel z oznaczeniami godzin od 13 do 24 (przypomnę, że Cadisen wrzuca do środka NH35). Mogli już dać te 20 mm i minutowy bezel (jak w S&S). Jakby połączyć pewne cechy obu zegarków, to myślę, że byłoby lepiej ;)

Edited by Hoffhoffski

W dniu 15.11.2024 o 17:13, GrzesiekW napisał(-a):

Kupiłem kiedyś Sea-Gulla z wysyłką z Czech i zwyczajnie płaci się cenę brutto od razu. Jak jest wysyłka spoza UE, to wtedy płacisz najpierw cenę netto a potem przy odbiorze dopłacasz odliczony wcześniej VAT, plus opłaty graniczne. 

22 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Kupiłem kiedyś Sea-Gulla z wysyłką z Czech i zwyczajnie płaci się cenę brutto od razu. Jak jest wysyłka spoza UE, to wtedy płacisz najpierw cenę netto a potem przy odbiorze dopłacasz odliczony wcześniej VAT, plus opłaty graniczne. 

Super, dzięki za upewnienie. Tak mi się zdawało, że przy zakupie spoza EU aliexpress daje rabat w wysokości vat.

Przy tym zakupie powinno być ok, bo kwota zeszła cała, a po sprawdzeniu okazuje się, że firma ma swój magazyn europejski u nas w kraju.

Jakby ktoś miał ochotę na małego chińskiego fielda, pilota czy jak zwał to tu okazja. Nie jest to moje ogłoszenie jakby co. 

Edycja. Widzę, że ktoś się skusił😀

Screenshot_20241120_072304_com.android.chrome.jpg

Edited by tofiks_th

7 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Wishdoit - klon Zodiaca Super Sea Wolf. Wysoka zniżka za monety -35%, co przekłada się na $26 obniżki. Do tego kod ali na $6 i cena końcowa wynosi nieco poniżej $43.

https://a.aliexpress.com/_EzbEAUN

Podziękował kolego 😁 

Super deal 😊 

168 zeta blikiem wyszło ☺️ 

Już nie cebuliłem Revoulutem przy tej kwocie 🤣

Edited by tomaliusz

Troche skromna średnica 40mm ale coś w sobie ma - palec świerzbi .. poza niebieskim khaki też kusi.

Edited by tomcat

21 minut temu, tomaliusz napisał(-a):

Podziękował kolego 😁 

Super deal 😊 

168 zeta blikiem wyszło ☺️ 

Już nie cebuliłem Revoulutem przy tej kwocie 🤣

Czyli jeszcze gdzieś dychę urwałeś :) Który kolor wziąłeś? Ja zdecydowałem się na białą tarczę z miętowymi akcentami.

13 minut temu, tomcat napisał(-a):

Troche skromna średnica 40mm ale coś w sobie ma - palec świerzbi .. poza niebieskim khaki też kusi.

Na 11.11 powstrzymałem się od zakupów. Teraz też miałem nic nie brać. Z drugiej strony nurek z białą tarczą chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu, więc szkoda było nie skorzystać... Zobaczymy, co to będzie.

Odnośnie khaki - nad jakim modelem się zastanawiasz? Ja rozważam Militado ML05, również z niebieską tarczą. Choć czarny też się przewija w myślach i przez to niezdecydowanie nie biorę póki co żadnego ;)

Chodzi o kolor tarczy wishdoit 🙃 (swoja droga to fota z amazona, na ali bezel.ma białe oznaczenia hm)

spacer.png
Po głowie to mi chodzi wiele zegarków ale usilnie walcze. Do maja były 2 seiko a teraz już 8. Może pora iść w kilka droższych - Laco, Glycine

Edited by tomcat