Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
arek314

Klub Miłośników Zegarków Hanhart

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, rrr napisał(-a):

To wersja 39 mm ale nosi sie jak większy. Tu dla porównania w towarzystwie 2 zegarków 40mm

20250912-102044.jpg

Bardzo fajny zestaw :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, rrr napisał(-a):

20250912-134951.jpg

Ja ogólnie wrażenia?? Imo świetnie wygląda. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Ja ogólnie wrażenia?? Imo świetnie wygląda. 

Bardzo udany projekt. Na chwilę obecną nie widzę niczego co by mi przeszkadzało co nie zdarza się często. Gdybym miał sie czegoś na siłę przyczepić to chyba wolałbym bezel na 120 a nie 60 kliknięć. Rozważałem też model 417 ale 415 ma według mnie bardziej sportowy charakter na czym mi zależało. Dobrą decyzją Hanharta było zastosowanie mechanizmu manualnego dzieki czemu jak na chrono nie jest przesadnie gruby. Sam mechanizm dobrze wyregulowany a funkcja chrono działa bez zarzutu. Odnośnie rozmiaru to tak jak pisałem nosi sie jak trochę większy niż oficjalne wymiary. Zmierzyłem i bezel w praktyce ma 39,5 mm. Jutro pobawię sie z paskami bo wydaje mi się, że nie tylko na bransolecie będzie dobrze wyglądać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak go mierzyłem, to największe wrażenie zrobiła na mnie luma. Zgadzam się z @rrr, że 415 w rozmiarze 39 jest bardziej kompaktowym zegarkiem niż 417, przy której miałem wrażenie za grubego zegarka przy tej średnicy. Może to było spowodowane tym, że mierzyłem ją na pasku, a 415 na bransie… 

IMG_2031.jpeg

IMG_5728.jpeg

IMG_5732.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, rrr napisał(-a):

20250912-134951.jpg

Gratulacje !  

Troche powkurzam Kolegów wakacyjna codziennoscia 😀

Kolejny tydzien noszenia i ciagle bez rys ! 😀

IMG_9452-min.jpeg

IMG_9444-min.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W międzyczasie Barry nagrał reckę nowych Pand:

O tym zapięciu już trochę tutaj pisaliście, ale dodam od siebie tylko, że choć podobne do Sinna to wygląda to o wiele lepiej. to "udawane" ogniwo które wychodzi przy maksymalnym wysunięciu na nadgarstku powinno być zupełnie zupełnie spoko, a niedość, że bransoleta bardziej się zwęża niż w Sinnie, to zapięcie jest dodatkowo krótsze. Same plusy. Sinn, znowu "prawie" zrobiłeś coś jak należy 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Kobuz napisał(-a):

W międzyczasie Barry nagrał reckę nowych Pand:

O tym zapięciu już trochę tutaj pisaliście, ale dodam od siebie tylko, że choć podobne do Sinna to wygląda to o wiele lepiej. to "udawane" ogniwo które wychodzi przy maksymalnym wysunięciu na nadgarstku powinno być zupełnie zupełnie spoko, a niedość, że bransoleta bardziej się zwęża niż w Sinnie, to zapięcie jest dodatkowo krótsze. Same plusy. Sinn, znowu "prawie" zrobiłeś coś jak należy 😅

Czy miałeś Sinna z nowym zapięciem?? 

Myślę, że jest to mimo wszystko podobny poziom. Plus za długość zapięcia bo tego typu mam w CW i niestety jest za długie. Mały minus za sztywne zapięcie z jednej strony chociaż przy tym, że jest krótkie pewnie dobrze się układa zgadza się @rrr?? No i napis mógłby być mniejszy albo tylko delikatne logo. No i po tej recenzji upieram się, że 42 byłoby lepiej bo zegarek jest dość gruby chociaż mam grubsze i mi to nie przeszkadza. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zapiecie bransolety w mojej ocenie ma idealny rozmiar. Mikroregulacja również bardzo wygodna i estetyczna. Napis na zapieciu to kwestia gustu podobnie jak średnica koperty. Ja np. od kilku lat preferuję trochę mniejsze zegarki 37-40 mm I gdyby miał 42 mm pewnie bym się nie zdecydował ale każdy ma w tym zakresie inne preferencje. 

Dziś na pasku :

20250912-100956.jpg

Edytowane przez rrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rrr napisał(-a):

Zapiecie bransolety w mojej ocenie ma idealny rozmiar. Mikroregulacja również bardzo wygodna i estetyczna. Napis na zapieciu to kwestia gustu podobnie jak średnica koperty. Ja np. od kilku lat preferuję trochę mniejsze zegarki 37-40 mm I gdyby miał 42 mm pewnie bym się nie zdecydował ale każdy ma w tym zakresie inne preferencje. 

Dziś na pasku :

20250912-100956.jpg

Paskowo też świetnie :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii lumy w preventorze. Widziałem filmik na którym gość porównał wersję czarną i niebieską. Czarna świeci o wiele lepiej. Czyli technologia wykonania tarczy i naniesienia lumy nie jest taka sama. 

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 hours ago, kkwpk said:

W kwestii lumy w preventorze. Widziałem filmik na którym gość porównał wersję czarną i niebieską. Czarna świeci o wiele lepiej. Czyli technologia wykonania tarczy i naniesienia lumy nie jest taka sama. 

Nie jestem specjalistą w tej materii, ale może to jest złudzenie wywołane większym kontrastem między kolorem tarczy a lumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość miał obydwie wersje i je naświetlał latarką. Czarna tarcza ewidentnie miała mniejsze różnice w poziomie Lumy pomiędzy wskazówkami a indeksami.

Tymczasem zmiana paska na NATO gumę.

IMG_0102.jpeg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. 
Kolejny tydzien i dalej zero rys - na kopercie i bransolecie 😀

Bransa jest najwygodniejsza bransą i najlepiej zbudowaną, z tych ktore mialem do tej pory . 
A napis na zapieciu wcale nie przeszkadza - przeca patrze glownie na zegarek a nie na zapiecie bransolety 😀

IMG_0322-min.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek. Czy możesz przyjrzeć się lumie w swoim egzemplarzu? 

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, kkwpk napisał(-a):

Jarek. Czy możesz przyjrzeć się lumie w swoim egzemplarzu? 

Dotarlem na kwatere i w miare mozliwosci, totalnie po amatorsku ( w kiblu i bez statywu😀) zrobilem 2 zdjecia i jeden filmik. 
Naswietlilem zegarek latarka przez ok 15 sek. 
Wykonalem 2 zdjecia w odstepie ok 6 minut i nagralem ok. 10 sekundowy filmik . 
Do oceny kolegow. Moim zdaniem bezposrednio po naswietleniu nie ma wlasciwie roznicy miedzy wskazowkami a indeksami. Po kilku minutach troche mocniej swieca wskazowki - ale nie jest to duza roznica. Mam nadzieje, ze pomoglem 😀

IMG_0357.jpeg

IMG_0359.jpeg

Edytowane przez Jarek1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest jak ze światła słonecznego wejdziesz do ciemnicy? U mnie różnica znaczna. Na zdjęciach nie widać.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swieci rownomiernie - takie pierwsze wrazenie. 
Po ok . 30 minutach wyglada to tak: 

IMG_0360-min.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak jest po 10. Kwestia chyba rozwiązana.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co odpowiedziec - Seiko Monster to on nie jest , ale w nocy spoko można odczytac godzinę. Z kolei w moim Gran Seiko jest tak jak u Ciebie - wskazowki lepiej swieca od indeksow. A dokladnie tak samo jest w moim chińskim San Martin 😀 - wskazowki mocniej swieca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widoczek plus luma.

IMG_0144.jpeg

IMG_0137.jpeg

Edytowane przez kkwpk

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hurtowo perlony zamówiłem z Chin.

rXQHFG4.jpg