Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

to jeszcze ciekawostka. FM nie wypuścił jeszcze swojego wiecznego kalendarza na rynek a sztuka przygotowana na licytacje the only watch została sprzedana za 130 tyś CHF

tym czasem na tegorocznym GPHG w nominowanych zegarkach (Kategoria “Petite Aiguille”: watches with a retail price between CHF 3,000 and CHF 10,000) widzimy czarną wersje ich perpetual calendar za 9’950 CHF. Czy to sugeruje rychłe wejście do kolekcji? 

https://www.gphg.org/en/watches/perpetual-one

gphg2024_Furlan_Marri_Perpetual_One_v2_001_e9e9aadaed.jpg

No i teraz, po zakupie mam dylemat o poranku ...🙁

Zdjęcie WhatsApp 2024-09-19 o 23.20.37_e92640e4.jpg

Podziwiam produkty tej firmy i gdyby tylko wypuścili coś o nieco bardziej sportowym charakterze (sportowym w rozumieniu lat 60., nie "diver"), to bym chyba kupił w końcu...

No i pokazali całość, widac stary, sprawdzony projekt łączenia czerni z czerwienią wraca do łask 🙂

Screenshot_2025-04-16-18-04-47-318_com.instagram.android-edit.jpg

Dla mnie wyglada swietnie, teraz kwestia wyceny. Jeśli bedzie poniżej 1500 euro to da do myślenia. 

No i pokazali całość, widac stary, sprawdzony projekt łączenia czerni z czerwienią wraca do łask

Screenshot_2025-04-16-18-04-47-318_com.instagram.android-edit.thumb.jpg.09e6c952b6d23e49fba2f6519fdd4c16.jpg

Świetny jest.

Cena w porządku. 👌🏻

Edited by DawidM86

6 godzin temu, Jan napisał(-a):

1650 chf. Właśnie ruszył pre-order. 

podejrzewam że dla wielu będzie to:

9roed1.jpg

Cena w zasadzie zbliżona do sektora i imo fajna. 

Instagram.com/horlobby.watches

@eye_lip nie mówię że jest zła ale doliczając sprowadzenie do unii (vat + cło) pewnie może odstraszyć niezdecydowanych. Nie mniej tak jak piszesz to 400 chf więcej niż sector ale za to 850 mniej niz disco volante 🙂

Cena względnie spoko, ale szczerze, to mi się ten projekt zwyczajnie nie bardzo podoba. A napewno podoba się znacznie mniej niż poprzednie.

Mam podobnie, nie podoba mi się czarna tarcza, czerwona sekunda, pasek też. Jakby tarcza była typu "gilt" i złote wskazówki byłby dużo ładniejszy.

Edited by eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

jak widzę takie połączenie to przypomina mi sie design wszystkiego co powstało w +/-2010 roku, wtedy byl szał na czarny z czerwonym. No ale wiadomo że moda i wzornictwo zwykle zatacza koło 

Od soboty u mnie. Świetnie leży,  pięknie wyglada. Jeden minus to troche za bardzo zlewająca się tarcza ze wskazówkami, ale daję sobie z tym radę 😉

20251222_152956.thumb.jpg.1094f21571aad0dbb4d683e1b4d57888.jpg

47 minut temu, Krzysiek_W napisał(-a):

Od soboty u mnie. Świetnie leży,  pięknie wyglada. Jeden minus to troche za bardzo zlewająca się tarcza ze wskazówkami, ale daję sobie z tym radę 😉

20251222_152956.thumb.jpg.1094f21571aad0dbb4d683e1b4d57888.jpg

To jest grey? Gratulacje. Niech się nosi!
Dobrze mu na tym pasku. 

Myślałem o nim poważnie, ale jak się zbierałem do zamówienia, to go zdjęli z oferty. Te, co zostały, jakoś do mnie mniej gadają. 

Edited by rafi

W dniu 22.12.2025 o 16:19, rafi napisał(-a):

To jest grey? Gratulacje. Niech się nosi!
Dobrze mu na tym pasku. 

Myślałem o nim poważnie, ale jak się zbierałem do zamówienia, to go zdjęli z oferty. Te, co zostały, jakoś do mnie mniej gadają. 

dzięki, tak, to szara wersja. choć teraz tak myślę że czarna by była chyba lepsza 

Przyszło Disco Volante dla mojej żony na urodziny / imieniny. Ale to jest fajny zegarek! Świetnie wykonany. Mimo 38mm sprawia wrażenie maluteńkiego, a myślałem, że będę pożyczał😉

IMG_3128.thumb.jpg.1d9360f637adda6e960eb31b263421b3.jpg