Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Z_bych
SAN MARTIN - MĘSKI ZEGAREK AUTOMATYCZNY Z KLASĄ
Cena 800 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan - 9/10 (zdjęcia są integralną częścią oferty, pokazują dokładnie stan zegarka)
Bardzo ładny, męski, dość duży zegarek San Martin.
Automatyczny mechanizm (nakręcanym ruchem ręki) został zamknięty w klasycznej, "pamowej" kopercie ze stali nierdzewnej 316L (stal chirurgiczna), Matowa, cieniowana od ciemnego granatu to niebieskiego tarcza typu kanapka z fakturą drobnego piasku bardzo ładnie odbija ołówkowe wskazówki. Całość daje wysoką czytelność. Pełny, zakręcany dekiel i zakręcana koronka z kogiem marki dopełniają całości projektu.
To naprawdę fajny zegarek w akceptowalnym dla każdego nadgarstka rozmiarze 43 mm (bez koronki).
Jedyny mankament tego zegarka - pasek - usunąłem. Został on zamieniony, na idealni pasujący do kompletu, w całości ręcznie szyty pasek skórzany w kolorze GRANATOWYM, szyty żółtą nicią w kolorze lumy na wskazówkach i indeksach. Pasek jest nowy, nie był noszony, jest widoczny na pierwszych zdjęciach. Paska żółtego nie ma w komolecie, można go zamówić osobno.
Zegarek jest nowy, na deklu jeszcze oryginalna, niezdejmowana foila. Mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym, na punktualnym, żywym i ładnym chodzie.
Zdjęcia pokazują dokładnie stan zegarka, są moje, nie były retuszowane.
W komplecie pudełko, wypełniona karta gwarancyjna z datą zakupu i instrukcja.
Zegarek miał być bazą do zegarka na zamówienie, ale się nie doczekał.
Dane techniczne:
mechanizm - automatyczny ST2130 koperta - stal nierdzewna 316L dekiel i koronka zakręcane, stal 316L tarcza typu kanapka z lumowanymi indekasami wskazówki lumowane ołówkowe szkło szafirowe, wypukłe szerokość uszu 22 mm szerokość koperty 43 mm
MĘSKI ZEGAREK THORN SUB 200T AUTOMATYCZNY W SUPER KOLORZE! NOWY
Cena 700 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan - 9/10 (zdjęcia są integralną częścią oferty, pokazują dokładnie stan zegarka)
Solidy, męski zegarek nurkowy lekko nawiązujący do Doxy, ale z supełnie inną tarczą, wskazówkami i paskiem. No i kolorem
W środku znany, niezawodny i łatwy w ewentualnym serwisowaniu mechanizm automatyczny NH35.
Pasek jest także wykonany z solidnej, niealergizującej gumy. Idealni kolorystycznie pasującym do tarczy.
Dzięki niewielkiemu wymiarowi L2L (od końca do końca uszu) zegarek dobrze i wygodnie leży także na mniejszych nadgarstkach.
Zegarek jest nowy, na dokładnym chodzie, na deklu jeszcze folia.
W komplecie pudełko.
Na zegarek udzielam półrocznej gwarancji.
Zdjęcia przedstawiają sprzedawany zegarek, nie były retuszowane.
Dane techniczne:
Materiał koperty i dekla: stan nierdzewna Mechanizm: automatyczny, japoński NH35 z szybką zmianą daty i stopsekundą Szkło: szafirowe, wypukłe Wymiary: szerokość 44 mm, wysokość ze szkłem 16 mm Indeksy i wskazówki z Luminową C3 Wodoszczelność 200 m Pasek: solidny silikon (bezzapachowy)
-
By Z_bych
1. MĘSKI ZEGAREK THORN SUB 200T AUTOMATYCZNY W SUPER KOLORZE! NOWY
Cena 700 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan 10/10 - szczegóły w opisie i na zdjęciach.
Solidy, męski zegarek nurkowy lekko nawiązujący do Doxy, ale z supełnie inną tarczą, wskazówkami i paskiem. No i kolorem
W środku znany, niezawodny i łatwy w ewentualnym serwisowaniu mechanizm automatyczny NH35.
Pasek jest także wykonany z solidnej, niealergizującej gumy. Idealni kolorystycznie pasującym do tarczy.
Dzięki niewielkiemu wymiarowi L2L (od końca do końca uszu) zegarek dobrze i wygodnie leży także na mniejszych nadgarstkach.
Zegarek jest nowy, na dokładnym chodzie, na deklu jeszcze folia.
W komplecie pudełko.
Na zegarek udzielam półrocznej gwarancji.
Zdjęcia przedstawiają sprzedawany zegarek, nie były retuszowane.
Dane techniczne:
Materiał koperty i dekla: stan nierdzewna Mechanizm: automatyczny, japoński NH35 z szybką zmianą daty i stopsekundą Szkło: szafirowe, wypukłe Wymiary: szerokość 44 mm, wysokość ze szkłem 16 mm Indeksy i wskazówki z Luminową C3 Wodoszczelność 200 m Pasek: solidny silikon (bezzapachowy)
2. SAN MARTIN - MĘSKI ZEGAREK AUTOMATYCZNY Z KLASĄ
Cena 800 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan 10/10 - szczegóły w opisie i na zdjęciach.
Bardzo ładny, męski, dość duży zegarek San Martin.
Automatyczny mechanizm (nakręcanym ruchem ręki) został zamknięty w klasycznej, "pamowej" kopercie ze stali nierdzewnej 316L (stal chirurgiczna), Matowa, cieniowana od ciemnego granatu to niebieskiego tarcza typu kanapka z fakturą drobnego piasku bardzo ładnie odbija ołówkowe wskazówki. Całość daje wysoką czytelność. Pełny, zakręcany dekiel i zakręcana koronka z kogiem marki dopełniają całości projektu.
To naprawdę fajny zegarek w akceptowalnym dla każdego nadgarstka rozmiarze 43 mm (bez koronki).
Jedyny mankament tego zegarka - pasek - usunąłem. Został on zamieniony, na idealni pasujący do kompletu, w całości ręcznie szyty pasek skórzany w kolorze GRANATOWYM, szyty żółtą nicią w kolorze lumy na wskazówkach i indeksach. Pasek jest nowy, nie był noszony, jest widoczny na pierwszych zdjęciach. Paska żółtego nie ma w komolecie, można go zamówić osobno.
Zegarek jest nowy, na deklu jeszcze oryginalna, niezdejmowana foila. Mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym, na punktualnym, żywym i ładnym chodzie.
Zdjęcia pokazują dokładnie stan zegarka, są moje, nie były retuszowane.
W komplecie pudełko, wypełniona karta gwarancyjna z datą zakupu i instrukcja.
Zegarek miał być bazą do zegarka na zamówienie, ale się nie doczekał.
Dane techniczne:
mechanizm - automatyczny ST2130 koperta - stal nierdzewna 316L dekiel i koronka zakręcane, stal 316L tarcza typu kanapka z lumowanymi indekasami wskazówki lumowane ołówkowe szkło szafirowe, wypukłe szerokość uszu 22 mm szerokość koperty 43 mm
-
By MarJan©
Witam na wstępie. Zamarzyłem sobie posiadać zegarek z częściowo odkrytą tarczą, tzw. "open heart" chyba taki opis najlepiej pasuje. Jednocześnie nie jestem majętny i najlepiej, aby kwota zakupu nie przekraczała 500zł. Pierwsze co pomyślałem "parnis" lub coś w tej kategorii z AliExpress, że się tak wyrażę...może propozycje, które mi się niejako spodobały i zawierają się w cenie:
https://pl.aliexpress.com/item/32963084310.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.2cd42e0emuD398
https://pl.aliexpress.com/item/32917083275.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.2cd42e0emuD398
https://pl.aliexpress.com/item/4001244805539.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.2cd42e0emuD398
https://pl.aliexpress.com/item/1005002903378244.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.2cd42e0emuD398
https://pl.aliexpress.com/item/4001154205829.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.2cd42e0emuD398
Jeśli takie linki są sprzeczne, proszę o info- wkleję zdjęcie i opis jaki znajdę- tak po prostu mi łatwiej.
Przejrzałem również "nasze" Allegro i trafiłem na kilka egzemplarzy:
https://allegro.pl/oferta/zegarek-meski-jordan-kerr-automatic-sbb04-seiko-11513441684
https://allegro.pl/oferta/zegarek-automatyczny-paterson-seaford-3807-11665782590
trochę więcej by się znalazło, ale to jakiś "skmei", który nawet dla mnie jest za tani, aby był dobry...
Teraz pytania:
Jordan Kerr nic mi nie mówi, jak zresztą prawie wszystkie, domyślam się, że to wytwór modowy, ale opis przedstawia, że ma werk seiko i dlatego nad nim myślę obecnie- bardziej podoba mi się przedstawiony parnis, czy pagani design PD- 1658 jednak szczerze mam obawy kupować z Ali...córka 2x kupowała coś i dwukrotnie przyszło nie to co było zamawiane, więc mam obawy, że zegarek przyszedłby nie ten lub kolorystycznie inny od wybranego...jednocześnie wiem, że przecież niejedna osoba już kupowała...
Ale co do pytań, czy w przedstawionym Jordan Kerr mechanizm teoretycznie powinien być lepszy niż w "chińczykach", które pokazałem? Czy opłaca mi się ryzykować i tak długo czekać na zegarek z Chin, jeśli szybciej i taniej dostanę taki z werkiem seiko?
Który z chińczyków ewentualnie byłby najlepszy technicznie? (mi się wydaje PD- 1658- szafirowe szkło, zakręcana koronka....może rzeczywiście można go moczyć i się tak szybko nie porysuje...)
Proszę ewentualnie o lepsze opcje w zakresie 500zł i dzięki za odpowiedzi.
-
By rur91
Drodzy forumowicze,
rozważam zakup tańszej alternatywy dla rolexa datejust lub day date (może kiedyś będzie mnie stać na oryginał ). Wziąłem pod uwagę głównie Adriatica A1090.2111Q oraz Parnis President 7.
I tutaj pojawia się pytanie, który Waszym zdaniem będzie lepszym wyborem i dlaczego? A może ma ktoś któryś z tutaj wymienionych zegarków i podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ich temat.
Adriatica to kwarc, Ronda 515, szkiełko mineralne, szerokość koperty 39mm i zapięcie co do którego wyglądu mam pewne zastrzeżenia, ale ostatecznie nie jest to element, na który patrzy się szczególnie często.
Parnis pracuje na Miyocie (niestety nie wiem jakiej), szkiełko szafirowe, szerokość 36mm.
Chyba, że znacie jakieś ciekawe alternatywy, chętnie się zapoznam.
Znalazłem także Orienta SEV0J005WH, ale niestety nie znalazłem wersji ze złotą tarczą, a biała jakoś do mnie nie przemawia, gdyby nie to nie miałbym dylematu
Pozdrawiam
-