mandaryn44 682 #126 Napisano 1 Kwietnia Wróbli to jest sporo, naśladują śikorki przy karmniku A właśnie, że wróbli jest mało. Większość to mazurki. Nawet ornitolodzy narzekają, że wróble coś ostatnimi czasy chyba źle się mają. U mnie mnóstwo mazurków ale wróble do pojedyncze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #127 Napisano 1 Kwietnia (edytowane) 3 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a): 11 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Wróbli to jest sporo, naśladują śikorki przy karmniku A właśnie, że wróbli jest mało. Większość to mazurki. Nawet ornitolodzy narzekają, że wróble coś ostatnimi czasy chyba źle się mają. U mnie mnóstwo mazurków ale wróble do pojedyncze. No widzisz a ja tej zimy ani jednego mazurka nie widziałem przy karmniku a wróble a i owszem. Edytowane 1 Kwietnia przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #128 Napisano 1 Kwietnia To dobrze. Może to znaczy, że populacja wróbli się odradza. Dobrze dobrze, fajne małe urwisy. Za dzieciaka pamiętam jak bawiły się całe stada przy kałużach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #129 Napisano 1 Kwietnia Nad morzem jest całkiem sporo wróbli. Całe chmary terroryzują wczasowiczów próbujących zjeść obiad Że nie wspomnę o tej szarańczy... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #130 Napisano 2 Kwietnia Ups. To nie ptok Oj. To też nie ptok... I za małe na pasek do zegarka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #131 Napisano 2 Kwietnia 15 minut temu, seb71 napisał(-a): Ups. To nie ptok Oj. To też nie ptok... I za małe na pasek do zegarka Tego Kopciuszka w aucie miałeś 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #132 Napisano 2 Kwietnia Teściowi kiedyś do tico wleciał przez otwarty bagażnik i klocka walnął na deskę rozdzielczą. Pewnie jakiegoś owada chciał upolować 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #133 Napisano 2 Kwietnia 44 minuty temu, seb71 napisał(-a): Teściowi kiedyś do tico wleciał przez otwarty bagażnik i klocka walnął na deskę rozdzielczą. Pewnie jakiegoś owada chciał upolować Miałem okazję z Kopciuszkiem bliżej się poznać 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #134 Napisano 3 Kwietnia Z rana. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #135 Napisano 3 Kwietnia Fajnie masz. U mnie na co dzień to tylko sroki i gołębie. Czasem jakieś kawki. Za to na działce pewnie już kosy zaczynają koncerty 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #136 Napisano 3 Kwietnia U mnie ptaki to w pracy podglądam a ten Kopciuszek to do biura mi wleciał, w firmie są posadzone dęby tak że sójki, dzięcioły i takie tam przylatują, raz nawet przyuważyłem zielonego dzięcioła świetny był, a pustułki to są na kominie elektrociepłowni w Wałbrzychu w zeszłym roku też miały tu gniazdo powinny znosić jajka na początku maja, a trzy lata temu miały w tym miejscu gniazdo sokoły wędrowne. Lubię podglądać 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #137 Napisano 3 Kwietnia Sójki pojawiają się na wsi jak już nie ma wiśni na drzewach. Wcześniej kosy bronią terytorium. Latają i żadna sójka nie ma wstępu. Jak jakaś się odważy, słychać gwizd kosa i pojawia się cała eskadra. Dalej jest masakra. Kos potrafi też zaatakować skrzeczącą sójkę w pojedynkę. Na pełnej szybkości wali dziobem pod skrzydło --> masakra. Wojownicze ptaszyska. Dzięcioł mi kiedyś zdemolował domek dla ptaków zrobiony z kawałka klocka brzozowego. Środek był wydrążony, coś mu nie pasowało. I posypały się trociny . A teraz mazurki 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #138 Napisano 3 Kwietnia 7 minut temu, seb71 napisał(-a): Sójki pojawiają się na wsi jak już nie ma wiśni na drzewach. Wcześniej kosy bronią terytorium. Latają i żadna sójka nie ma wstępu. Jak jakaś się odważy, słychać gwizd kosa i pojawia się cała eskadra. Dalej jest masakra. Kos potrafi też zaatakować skrzeczącą sójkę w pojedynkę. Na pełnej szybkości wali dziobem pod skrzydło --> masakra. Wojownicze ptaszyska. Dzięcioł mi kiedyś zdemolował domek dla ptaków zrobiony z kawałka klocka brzozowego. Środek był wydrążony, coś mu nie pasowało. I posypały się trociny . A teraz mazurki 4 zdjęcie od dołu jest świetne, szykują się na lęgi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #139 Napisano 3 Kwietnia Się ledwo pomieściły z tymi patykami. Potrafiły 3 lęgi w roku odwalić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #140 Napisano 3 Kwietnia 48 minut temu, seb71 napisał(-a): Się ledwo pomieściły z tymi patykami. Potrafiły 3 lęgi w roku odwalić. To dobrze, są potrzebne 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #141 Napisano 3 Kwietnia Pewnie. Było mniej komarów i lokalnie zniknęły krzyżaki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #142 Napisano 3 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, seb71 napisał(-a): Pewnie. Było mniej komarów i lokalnie zniknęły krzyżaki. U mnie na ścianie hotelu zamontowali masę budek dla jeżyków, tylko czekać jak się pojawią 🤗🤗🤗 Edytowane 3 Kwietnia przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #143 Napisano 3 Kwietnia (edytowane) ... Edytowane 3 Kwietnia przez seb71 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #144 Napisano 3 Kwietnia (edytowane) ... Edytowane 3 Kwietnia przez seb71 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #145 Napisano 3 Kwietnia (edytowane) Edytowane 4 Kwietnia przez seb71 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #146 Napisano 3 Kwietnia 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): 4 zdjęcie od dołu jest świetne, szykują się na lęgi. baba go do biedronki wykopała... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #147 Napisano 3 Kwietnia Robią swoje 🤭🤭🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #148 Napisano 4 Kwietnia W dniu 30.03.2025 o 17:21, seb71 napisał(-a): Moja wiedza o ptakach trochę zardzewiała, co to jest, jer? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64494 #149 Napisano 4 Kwietnia 31 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a): Moja wiedza o ptakach trochę zardzewiała, co to jest, jer? Pleszka i Zięba 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1853 #150 Napisano 4 Kwietnia Zięba i jer to to samo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach