Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Podbijam, bo też mni bardzo zaciekawiły zegarki tej marki. 

Za 600zl z haczykiem takie coś...

Screenshot_20240909-115932.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze pamiętam to forumowy kolega i sprzedawca @Lincoln Six Echo kiedyś oferował te zegarki. Może coś podpowie🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Machiavelli68
      Witam wszystkich.
      W moim domu na ścianach wiszą cztery "skrzynki", o których chciałbym się nieco więcej dowiedzieć. W temacie zegarów jest ze mnie świeżak, i zakres mojej wiedzy wiedzy kończy się na rozpoznaniu sygnatur. Trzy z tych zegarów (No Name, HAU i DUFA) chodzą i to całkiem nieźle, czwarty (FHS) wymaga prawdopodobnie czyszczenia, bo łańcuch odpowiedzialny za chodzenie jest zablokowany (łańcuch "bicia" opuszcza się, gdy ustawia się godzinę lub połówkę - zegar bije, łańcuch schodzi w dół).
      Czy na podstawie zamieszczonych zdjęć można coś więcej wywnioskować o tych zegarach? W internecie nie znalazłem katalogów HAU, DUFY i FHS, a na podstawi podobnych zdjęć nie uzyskałem zbyt wielu (prawie wcale) informacji.
      Ostatnie dwa pytania: HAU nie ma korony i ma wg mnie dwie różne (nie do pary) wskazówki. Ze znalezionych zdjęć kart katalogowych wywnioskowałem, że ten typ skrzynki zegara był robiony w trzech wersjach: Pferd (koń), Adler (orzeł) i Urne (urna?). Czy dobrze rozumiem, że jeżeli uda mi się znaleźć jedną z trzech ww. koron nie będzie to miało znaczenia, którą założę na skrzynię? Wskazówka minutowa godzinowa zdaje się być oryginalna z tego HAU (taką widziałem na kilku zdjęciach i skanach kart katalogowych). Czy wymieniając obecne wskazówki na "nowe" szukać godzinowej, bliźniaczej do minutowej godzinowej, czy lepiej kompletu. Czy wystarczy zmierzyć ich długość i otwór czy tez muszę zwrócić uwagę na coś jeszcze. 
      Z góry dziękuję za pomoc.
      M68

H.A.U.

DUFA

No Name

FHS

• Przez Bastler
      Witam wszystkich, nabyłem zegar, proszę o ustalenie okresu produkcji. Napewno jest cały w oryginale.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.