alpaczino 40856 #1 Napisano 30 Maja 2024 Wątek poświęcony całej serii 2100 G-Shock'a popularnie zwanej CasiOak z racji kształtu bezela podobnnego do Royal Oak'a od AP.Do serii 2100 zalicza się wiele podserii różniących się zarówno wielkością, materiałami, jak i funkcjami. Jest również wiele tzw. limitek a ostatnio powstał nawet CasioOak MR-G z tytanu.Nie było takiego tematu a myślę, że pomimo mniejszego zainteresowania od popularnej "Kostki", CasiOak ma już całkiem sporo fanów.Poniżej przedstawiam pierwsze trzy (i nie ostatnie ) z mojej "kolekcyjki". 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7220 #2 Napisano 30 Maja 2024 Nie mam, ale może kiedyś... Chyba metalowego 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10305 #3 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) Kiedyś miałem podstawową wersję (z białymi indeksami), ale jakoś się nie przyjął, może ze 3 razy założyłem. Teraz czekam, aż pojawi się w sklepach cały metalowy z niebieską tarczą, czyli GM-B2100AD-2AER. Na obrazkach w Internecie wygląda zachęcająco. Właśnie doczytałem, że w polskiej dystrybucji ta wersja będzie dostępna wyłącznie w W. Kruk, więc nie ma co czekać na dostępność w innych sklepach. Edytowane 30 Maja 2024 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8418 #4 Napisano 30 Maja 2024 Mam takiego. Dość długo nosiłem, szczególnie w porze ciepłej. Ostatnio chyba ze 2 lata temu, od tego czasu zbiera kurz. Jak na G to spoko, przede wszystkim nie parował w różnych warunkach. Dość płaski i mimo rozmiaru fajnie się układa na nadgarstku z racji miękkiego paska. 9 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2266 #5 Napisano 31 Maja 2024 6 godzin temu, przemekspce napisał(-a): Mam takiego. Dość długo nosiłem, szczególnie w porze ciepłej. Ostatnio chyba ze 2 lata temu, od tego czasu zbiera kurz. Jak na G to spoko, przede wszystkim nie parował w różnych warunkach. Dość płaski i mimo rozmiaru fajnie się układa na nadgarstku z racji miękkiego paska. Ciekawe zdjęcie Jeśli robisz fotki zegarkowe to mogą one znaleźć się w klubowych kalendarzach KMZiZ 2025. Temat tutaj: 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #6 Napisano 31 Maja 2024 To jest wersja "w połowie" tj. bezel metalowy a pasek z tworzywa.Do mnie akurat w tym modelu najbardziej trafia kolorystyka i szczotkowana tarcza. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #7 Napisano 31 Maja 2024 GBM-2100 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #8 Napisano 31 Maja 2024 Poniżej wklejam render wspomnianego wcześniej tytanowego MRG-B2100B-1A 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 585 #9 Napisano 31 Maja 2024 Już kiedyś wklejałem, taki cudak z drugiej czy trzeciej ręki albo i jeszcze z kolejnej Cena nowego lekko oszałamiająca Dość nietrwałe szczotkowanie i wybłyszcza się od mankietu koszuli czy marynarki tapatalked 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132824 #10 Napisano 31 Maja 2024 Mam trzy, jeden mały biały i dwa większe, żółty z blutoothem i czarny z moro bez. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #11 Napisano 31 Maja 2024 Mam trzy, jeden mały biały i dwa większe, żółty z blutoothem i czarny z moro bez. Wklejaj foty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132824 #12 Napisano 31 Maja 2024 8 minut temu, alpaczino napisał(-a): Wklejaj foty. Teraz nie mam pod ręką, postaram się wieczorem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 26485 #13 Napisano 31 Maja 2024 Mam czerwonego. Zegarek mi się podoba, nawet bardzo. Ale jakoś mi w nim niewygodnie. Muszę się długo przyzwyczajać. Zdecydowanie lepiej mi leży wersja damska, którą kupiłem na sławetnej promocji bodaj w Zalando. Ale, niestety, żona przejęła. Syn z kolei dostał na komunię dużego czarnego. Jeszcze mu nie podebrałem, ale kusi 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek34011 190 #14 Napisano 1 Czerwca 2024 W dniu 31.05.2024 o 09:07, alpaczino napisał(-a): To jest wersja "w połowie" tj. bezel metalowy a pasek z tworzywa. Do mnie akurat w tym modelu najbardziej trafia kolorystyka i szczotkowana tarcza. Cześć, możesz podać jaki to model? Oglądałem podobny na youtubie i fest się świecił. Jak jest z Twoim? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #15 Napisano 1 Czerwca 2024 Cześć, możesz podać jaki to model? Oglądałem podobny na youtubie i fest się świecił. Jak jest z Twoim? GM-2100B -3AERNie odpowiem Ci, czy się świeci, czy nie - to jest subiektywna ocena - musisz to sam określić "na żywo" np. w sklepie.Mam nadzieję, że pomogłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #16 Napisano 3 Czerwca 2024 Mój "cygan". 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7220 #17 Napisano 3 Czerwca 2024 Nowa wersja. Dla mnie bombowa! 7 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3104 #18 Napisano 3 Czerwca 2024 Patrzę na ten model, ale jakoś się nie zdecydowałem. Mam pytanie - czy bezele i paski w ramach GA są wymienne, można się pobawić z przekładaniem kolorów jak w kostkach ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #19 Napisano 3 Czerwca 2024 Patrzę na ten model, ale jakoś się nie zdecydowałem. Mam pytanie - czy bezele i paski w ramach GA są wymienne, można się pobawić z przekładaniem kolorów jak w kostkach ?Są - można się bawić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40856 #20 Napisano 4 Czerwca 2024 Dzisiaj mój GM-B2100... czyli "wszystkomający AllMetal". 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raszew 2805 #21 Napisano 4 Czerwca 2024 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4296 #22 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Nie powiem, wygodny zegarek 🙂 zastanawiałem się nad wersją GA-2100 a wpadła finalnie ga-b2100 czarna. Były już transparentne ciuchy, w potem czerwone i tak jest od miesięcy 🙂 Tutaj jeszcze znalazłem w transparentnych Edytowane 5 Czerwca 2024 przez G-szok 12 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132824 #23 Napisano 10 Czerwca 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 585 #24 Napisano 10 Czerwca 2024 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Każdy detal gra, zestaw rewelacja 👍 tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132824 #25 Napisano 10 Czerwca 2024 Dzięki. Mam jeszcze taki a kolejny pokażę jutro. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach