alpaczino 42449 #1 Napisano 30 Maja 2024 Wątek poświęcony całej serii 2100 G-Shock'a popularnie zwanej CasiOak z racji kształtu bezela podobnnego do Royal Oak'a od AP.Do serii 2100 zalicza się wiele podserii różniących się zarówno wielkością, materiałami, jak i funkcjami. Jest również wiele tzw. limitek a ostatnio powstał nawet CasioOak MR-G z tytanu.Nie było takiego tematu a myślę, że pomimo mniejszego zainteresowania od popularnej "Kostki", CasiOak ma już całkiem sporo fanów.Poniżej przedstawiam pierwsze trzy (i nie ostatnie ) z mojej "kolekcyjki". 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #2 Napisano 30 Maja 2024 Nie mam, ale może kiedyś... Chyba metalowego 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10792 #3 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) Kiedyś miałem podstawową wersję (z białymi indeksami), ale jakoś się nie przyjął, może ze 3 razy założyłem. Teraz czekam, aż pojawi się w sklepach cały metalowy z niebieską tarczą, czyli GM-B2100AD-2AER. Na obrazkach w Internecie wygląda zachęcająco. Właśnie doczytałem, że w polskiej dystrybucji ta wersja będzie dostępna wyłącznie w W. Kruk, więc nie ma co czekać na dostępność w innych sklepach. Edytowane 30 Maja 2024 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8644 #4 Napisano 30 Maja 2024 Mam takiego. Dość długo nosiłem, szczególnie w porze ciepłej. Ostatnio chyba ze 2 lata temu, od tego czasu zbiera kurz. Jak na G to spoko, przede wszystkim nie parował w różnych warunkach. Dość płaski i mimo rozmiaru fajnie się układa na nadgarstku z racji miękkiego paska. 9 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2603 #5 Napisano 31 Maja 2024 6 godzin temu, przemekspce napisał(-a): Mam takiego. Dość długo nosiłem, szczególnie w porze ciepłej. Ostatnio chyba ze 2 lata temu, od tego czasu zbiera kurz. Jak na G to spoko, przede wszystkim nie parował w różnych warunkach. Dość płaski i mimo rozmiaru fajnie się układa na nadgarstku z racji miękkiego paska. Ciekawe zdjęcie Jeśli robisz fotki zegarkowe to mogą one znaleźć się w klubowych kalendarzach KMZiZ 2025. Temat tutaj: 0 Klubowe kalendarze 2026 cały czas można nabywać. Są wersje ścienna i biurkowa. Rok dopiero się zaczął, więc na kalendarze nie jest za późno Tutaj link do klubowego sklepu gdzie kalendarze można nabyć. Wysyłka kalendarzy tego samego dnia. Zachęcam do zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #6 Napisano 31 Maja 2024 To jest wersja "w połowie" tj. bezel metalowy a pasek z tworzywa.Do mnie akurat w tym modelu najbardziej trafia kolorystyka i szczotkowana tarcza. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1146 #7 Napisano 31 Maja 2024 GBM-2100 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #8 Napisano 31 Maja 2024 Poniżej wklejam render wspomnianego wcześniej tytanowego MRG-B2100B-1A 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 589 #9 Napisano 31 Maja 2024 Już kiedyś wklejałem, taki cudak z drugiej czy trzeciej ręki albo i jeszcze z kolejnej Cena nowego lekko oszałamiająca Dość nietrwałe szczotkowanie i wybłyszcza się od mankietu koszuli czy marynarki tapatalked 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 139699 #10 Napisano 31 Maja 2024 Mam trzy, jeden mały biały i dwa większe, żółty z blutoothem i czarny z moro bez. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #11 Napisano 31 Maja 2024 Mam trzy, jeden mały biały i dwa większe, żółty z blutoothem i czarny z moro bez. Wklejaj foty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 139699 #12 Napisano 31 Maja 2024 8 minut temu, alpaczino napisał(-a): Wklejaj foty. Teraz nie mam pod ręką, postaram się wieczorem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 27662 #13 Napisano 31 Maja 2024 Mam czerwonego. Zegarek mi się podoba, nawet bardzo. Ale jakoś mi w nim niewygodnie. Muszę się długo przyzwyczajać. Zdecydowanie lepiej mi leży wersja damska, którą kupiłem na sławetnej promocji bodaj w Zalando. Ale, niestety, żona przejęła. Syn z kolei dostał na komunię dużego czarnego. Jeszcze mu nie podebrałem, ale kusi 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek34011 200 #14 Napisano 1 Czerwca 2024 W dniu 31.05.2024 o 09:07, alpaczino napisał(-a): To jest wersja "w połowie" tj. bezel metalowy a pasek z tworzywa. Do mnie akurat w tym modelu najbardziej trafia kolorystyka i szczotkowana tarcza. Cześć, możesz podać jaki to model? Oglądałem podobny na youtubie i fest się świecił. Jak jest z Twoim? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #15 Napisano 1 Czerwca 2024 Cześć, możesz podać jaki to model? Oglądałem podobny na youtubie i fest się świecił. Jak jest z Twoim? GM-2100B -3AERNie odpowiem Ci, czy się świeci, czy nie - to jest subiektywna ocena - musisz to sam określić "na żywo" np. w sklepie.Mam nadzieję, że pomogłem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #16 Napisano 3 Czerwca 2024 Mój "cygan". 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #17 Napisano 3 Czerwca 2024 Nowa wersja. Dla mnie bombowa! 7 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3214 #18 Napisano 3 Czerwca 2024 Patrzę na ten model, ale jakoś się nie zdecydowałem. Mam pytanie - czy bezele i paski w ramach GA są wymienne, można się pobawić z przekładaniem kolorów jak w kostkach ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #19 Napisano 3 Czerwca 2024 Patrzę na ten model, ale jakoś się nie zdecydowałem. Mam pytanie - czy bezele i paski w ramach GA są wymienne, można się pobawić z przekładaniem kolorów jak w kostkach ?Są - można się bawić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 42449 #20 Napisano 4 Czerwca 2024 Dzisiaj mój GM-B2100... czyli "wszystkomający AllMetal". 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raszew 2805 #21 Napisano 4 Czerwca 2024 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4542 #22 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Nie powiem, wygodny zegarek 🙂 zastanawiałem się nad wersją GA-2100 a wpadła finalnie ga-b2100 czarna. Były już transparentne ciuchy, w potem czerwone i tak jest od miesięcy 🙂 Tutaj jeszcze znalazłem w transparentnych Edytowane 5 Czerwca 2024 przez G-szok 12 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 139699 #23 Napisano 10 Czerwca 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 589 #24 Napisano 10 Czerwca 2024 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Każdy detal gra, zestaw rewelacja 👍 tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 139699 #25 Napisano 10 Czerwca 2024 Dzięki. Mam jeszcze taki a kolejny pokażę jutro. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach