cordi7 7930 #101 Napisano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 1.08.2024 o 13:30, Petru23 napisał(-a): Sin 105 lub EZM3F. W zależności czy białas czy czarnuch i z której strony chcesz mieć koronkę. Indeksacja na bezelu też odmienna bo 60-0 i 0-60. Osobiście wziąłbym oba Unnion IMO taki pospolity, wyróżnia się tylko kolorem. Reszta znajoma bardzo. Dwa Siny ostatnie to nie mój klimat ale jakbym miał wskazać to UTC No ja chetnie bym tez wzial ze dwa Sinn'y i Uniona na dokladke, niestety to prosta droga do rozwodu Na zdjeciach tego nie widac ale UG jest fenomenalnie wykonany. Elementy mechanizmu sa recznie zdobione. Trzymajac go w reku masz wrazenie nieprawdopodobnej jakosci, do tego tarcze robia przepiekne. 105 i EZM3F sa na tej samej kopercie, ktora jest rewelacyjnie wyprofilowana i wygodna. Bardzo lubie lunety z dwoma skalami jak w 105, dla mnie 12h jest o wiele bardziej przydatna niz 60 min. 21 godzin temu, nav napisał(-a): Moim zdaniem któryś z Sinnów, GU bardzo fajny, ale Im dłużej na niego patrzę, to myślę, że jest dość podobny do Rado Captain Cook. Captain Cook ma konstrukcje jak talerz satelitarny, bezel jest pochylony do srodka (podobnie jak w Brajtkach Superocean Heritage 57) co daje fajny efekt. Tu masz lunete pochylona na zewnatrz i wypukle szklo - sa pewne podobienstwa (oba to retro divery) ale na zywo trzymajac obydwa zegarki w rece tego nie widac. Captain Cook: Breitling Superocean Heritage 57 UG Noramis Date Sport 6 godzin temu, bane napisał(-a): Ezm3 zdecydowanie. Klasyka, nieprzeciążony design. Kiedyś miałem i miło wspominam. No i w zegarku do wszystkiego koronka na 9tej to dla mnie ogromna zaletą, - lubię nosić lekko luźno zegarki, i wbijającą się koronka w dłoń to dla mnie osobiście ogromny dyskomfort. Koronki na 4:00 albo na 9:00 sa super - zgadzam sie, ze bardzo podnosza komfort noszenia. W EZM3 / EZM3F najbardziej mi nie pasuje aluminiowa luneta, latwo sie rysuje (mam zle doswiadczenia). Z drugiej strony rysa na tool watchu to nie rysa, to jak order Kiedys wskazowka minutowa mi przeszkadzala ale mi przeszlo. Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9380 #102 Napisano 2 Sierpnia 2024 33 minuty temu, cordi7 napisał(-a): No ja chetnie bym tez wzial ze dwa Sinn'y i Uniona na dokladke, niestety to prosta droga do rozwodu Captain Cook ma konstrukcje jak talerz satelitarny, bezel jest pochylony do srodka (podobnie jak w Brajtkach Superocean Heritage) co daje fajny efekt. Tu masz lunete pochylona na zewnatrz i wypukle szklo - sa pewne podobienstwa (oba to retro divery) ale na zywo trzymajac obydwa zegarki w rece tego nie widac. Captain Cook: UG Noramis Date Sport Jak te zdjęcia wkleiłeś, to wydają mi się jeszcze bardziej podobne 😁 Noramis jest fajny, jak Ci się podoba, a ja powiedziałem że podobny do Rado, to co, nie kupisz? Przecież to Ty będziesz go nosić, poza tym ja tylko zdjęcia widziałem. Tak jak pisałem jakby miał 38mm, to sam bym chętnie nabył. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #103 Napisano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, nav napisał(-a): Jak te zdjęcia wkleiłeś, to wydają mi się jeszcze bardziej podobne 😁 Noramis jest fajny, jak Ci się podoba, a ja powiedziałem że podobny do Rado, to co, nie kupisz? Przecież to Ty będziesz go nosić, poza tym ja tylko zdjęcia widziałem. Tak jak pisałem jakby miał 38mm, to sam bym chętnie nabył. Mi sie za duzo zegarkow podoba... Zaczne chyba rozwazac ten rozwod A na powaznie: pare lat temu przymierzalem sie do bialej SMPc z falami na gumie. Ogladalem, mierzylem, bardzo mi sie podobala - motyle w brzuchu byly. Ulozylo sie tak, ze kupilem cos innego (limitka wiec bralem poki byly), peron w kwestii cen Omedze odjechal - a ja dzis troche jednak zaluje bo ladna jest. UG mi sie od lat podobal , motyle w brzuchu znow byly i boje sie, ze bedzie jak z Omega. Ja realnie nie potrzebuje kolejnego zegarka - a jesli juz to niekoniecznie 3go nurka Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez cordi7 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9380 #104 Napisano 2 Sierpnia 2024 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): UG mi sie od lat podobal , motyle w brzuchu znow byly i boje sie, ze bedzie jak z Omega. No to odpowiedź już chyba wszyscy znają 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #105 Napisano 6 Sierpnia 2024 W dniu 31.07.2024 o 19:07, cordi7 napisał(-a): @Dorian06 trafiłeś poprzednim razem to typuj i teraz. Zatem. Będzie Noramis. Chyba, że jakimś cudem zdecydujesz się na kajdan to Sin 105 biały. Tu zawsze można paski dokupić. A czas pokaże jak bardzo się pomyliłem. W dniu 31.07.2024 o 19:07, cordi7 napisał(-a): @Dorian06 trafiłeś poprzednim razem to typuj i teraz. Zatem. Będzie Noramis. Chyba, że jakimś cudem zdecydujesz się na kajdan to Sin 105 biały. Tu zawsze można paski dokupić. A czas pokaże jak bardzo się pomyliłem. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #106 Napisano 6 Sierpnia 2024 15 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Zatem. Będzie Noramis. Chyba, że jakimś cudem zdecydujesz się na kajdan to Sin 105 biały. Tu zawsze można paski dokupić. A czas pokaże jak bardzo się pomyliłem. Zatem. Będzie Noramis. Chyba, że jakimś cudem zdecydujesz się na kajdan to Sin 105 biały. Tu zawsze można paski dokupić. A czas pokaże jak bardzo się pomyliłem. 🤯 Trafiles dokladnie w dwoch faworytow mojej zony, tyle ze w odwrotnej kolejnosci Inwigilacje zaczynam podejrzewac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #107 Napisano 6 Sierpnia 2024 4 minuty temu, cordi7 napisał(-a): 🤯 Trafiles dokladnie w dwoch faworytow mojej zony, tyle ze w odwrotnej kolejnosci Inwigilacje zaczynam podejrzewac Nie ma co drążyć tematu. Te dwa są najciekawsze z pokazanych. Przynajmniej dla mnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #108 Napisano 22 Września 2024 (edytowane) Dojrzałem do decyzji, że nie chce nic od wielkich koncernów - czyli Mido, Certina i Union odpadły. Na placu boju, do przymiarek na Watch Time już niedługo, pozostały (kolejność przypadkowa): Hanhart Pioneer Preventor HD12 - fajny rozmiar, hartowana koperta, rozsądna cena, lubię markę: Laco Stuttgart Pro - 40mm, automat Top, niebieski z niebieską datą, na kajdanie, zawsze mnie kręcił vibe IWC Marka: Sinn 105 - GENIALNIE leżąca koperta, świetny rozmiar, druga strefa czasowa, koniecznie na kajdanie, fajnie uzupełniłby się z Nomosem i Muhle: Sinn 856 - hartowana koperta, antymagnetyczny, kapsułka pochłaniająca wilgoć, zdecydowanie canvas: Sinn 856 UTC - jak wyżej plus druga strefa czasowa (czyli ma wszystko, czego bym chciał i co mnie kręci), choć robi się przez to nieco przeładowany: Wrzucę relację z przymiarek Edytowane 22 Września 2024 przez cordi7 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85309 #109 Napisano 22 Września 2024 Dominik jak odpadł jednak Union a to ciekawy nurek to chyba jednak Laco. Hanhart jakoś nie wiem. Niby fajny ale ciekawe jak na żywo. Nie ma Sinna Ezm3 też jest świetny. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #110 Napisano 22 Września 2024 Marcin odpadł bo nurka chyba jednak nie szukam, poza tym UG to jednak SG a ja tłustych kotów dokarmiać nie chcę EZM3F fajny ale bardziej tool niż 105-ka a ten front obstawia mi już SAR. Plus wkładka bezela alu i skala mniej użyteczna niż 105. Dużo zależy od przymiarek (fajnie, że wszystko naraz będę mógł) - zobaczymy co do mnie przemówi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 963 #111 Napisano 22 Września 2024 Mój głos na Laco 1 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85309 #112 Napisano 22 Września 2024 7 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Marcin odpadł bo nurka chyba jednak nie szukam, poza tym UG to jednak SG a ja tłustych kotów dokarmiać nie chcę EZM3F fajny ale bardziej tool niż 105-ka a ten front obstawia mi już SAR. Plus wkładka bezela alu i skala mniej użyteczna niż 105. Dużo zależy od przymiarek (fajnie, że wszystko naraz będę mógł) - zobaczymy co do mnie przemówi. To jednak imo Laco z przewagą nad 105 ale zobaczysz po przymiarkach w październiku 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13080 #113 Napisano 22 Września 2024 Jeżeli koperta 105 leży tak, jak 104, to faktycznie jest świetna. Zdecydowanie lepsza niż 556. Z tego zestawienia wybrałbym jednak Laco lub 856, przy czym nie skreślałbym zdecydowanie UTC. Tylko nie mam pojęcia, jak z wygodą. Koperta 856 ma chyba większą średnicę niż 556, więc zakładam, że może leżeć lepiej i lepiej wyglądać z profilu. No do przymiarki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #114 Napisano 3 Października 2024 Jeszcze dwa pomysły mam, w zasadzie półtora bo z tych dwóch ciągnie mnie zdecydowanie bardziej do jednego: Laco Frankfurt GMT Laco Hamburg GMT Zgadnijcie, do którego 😆 Dopisane do listy przymiarek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10253 #115 Napisano 3 Października 2024 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): (...) Zgadnijcie, do którego 😆 Zapewne do Hamburga, bo jest zgodny z normą, w której maczał palce Sinn. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #116 Napisano 3 Października 2024 … i które to pole zostawił następnie zupełnie nieobsadzone. Akurat z tej dwójki bliżej mam do Frankfurtu, niecałe 200 km 😝 Tylko rozmiar mnie studzi bo to aż 43 mm, choć wizualnie tarcza go zmniejsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85309 #117 Napisano 3 Października 2024 47 minut temu, Jogi napisał(-a): Zapewne do Hamburga, bo jest zgodny z normą, w której maczał palce Sinn. Zgodziłbym się z kolegą 44 minuty temu, cordi7 napisał(-a): … i które to pole zostawił następnie zupełnie nieobsadzone. Akurat z tej dwójki bliżej mam do Frankfurtu, niecałe 200 km 😝 Tylko rozmiar mnie studzi bo to aż 43 mm, choć wizualnie tarcza go zmniejsza. Dominik to prześpij się bo ten Frankfurt niczym nie przemawia żeby go kupić. Hamburg imo ciekawszy ale mimo wszystko z Laco wolałbym jednak klasycznego pilota. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #118 Napisano 3 Października 2024 Gorsi niż moja żona jesteście 😝 Znów chyba wyjdzie na to, że @Dorian06 ma rację i skończy się na Sinnie 105. Zona twierdzi, że szukam na siłę i jeśli muszę kupić kolejny kg zegarków to tylko 105. Jak żyć pytam? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85309 #119 Napisano 3 Października 2024 52 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Gorsi niż moja żona jesteście 😝 Znów chyba wyjdzie na to, że @Dorian06 ma rację i skończy się na Sinnie 105. Zona twierdzi, że szukam na siłę i jeśli muszę kupić kolejny kg zegarków to tylko 105. Jak żyć pytam? Kupić Sinna 105 i szukać kolejnego zegarka już nie pytając żony o zgodę Masz dużo ciekawych propozycji i większość będzie pasowała do tego co nosisz , lubisz. Chcesz Niemca to może właśnie trochę inny będzie Sinn 105. Jakość wykonania na pewno bardzo dobra. Laco pilot dla mnie super tylko masz Stenka na unitasie. Na pewno przymierz je tak jak pisałeś będziesz bliżej tak naprawdę co na 100 % Ci odpowiada. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #120 Napisano 27 Października 2024 Po przymierzeniu wszystkiego finałowa 4 okazała się następująca: Sinn 105 - poprzednio mierzyłem wersję na bransolecie, tym razem na gumie i to chyba guma lepiej temu zegarkowi leży. Fajny sportowy zegarek, jednak obrotowy bezel trąci diverem a takowe już posiadam dwa. Kończy na miejscu numer 2. Laco Frankfurt GMT - ogromne pozytywne zaskoczenie. Byłem o krok od kupienia go, po przemyśleniu niestety funkcyjnie i koncepcyjnie dublowałby mi się z Muhle SARem. Ogólnie mega zegar. Miejsce 3. Union Glashütte Noramis Date Sport - niespełniona miłość od zawsze. Przepiękna tarcza, genialnie wykonany. Zdecydowanie nie mesh (robi się zbyt bling bling). No ale to jednak nurek. Miejsce 4. i wtedy wjechał cały na biało Union Glashutte Belisar Sport Chronograph. Na papierze duży, na ręce leży świetnie. Miłość od pierwszego wejrzenia i niekwestionowany numer 1. No i nie mam tricompaxa z tachymetrem 🙃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9380 #121 Napisano 27 Października 2024 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): i wtedy wjechał cały na biało Union Glashutte Belisar Sport Chronograph. Na papierze duży, na ręce leży świetnie. Miłość od pierwszego wejrzenia i niekwestionowany numer 1. No i nie mam tricompaxa z tachymetrem 🙃 Miłe zaskoczenie, śledzę ten wątek i zmiany faworytów w miarę upływu czasu, najfajniejsze jest gonienie króliczka, a przymierzenie zegarka i oglądnięcie go na żywo, też nie jeden raz zmienia nastawienie o 180 stopni. Ciekawa firma, ładny zegarek, powodzenia w zakupie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #122 Napisano 27 Października 2024 Czekamy na foty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #123 Napisano 28 Października 2024 UG zamówiony. 😎 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #124 Napisano 28 Października 2024 W dniu 27.10.2024 o 13:13, szuwi napisał(-a): Czekamy na foty Na razie z przymiarek - jak zawsze fatalne światło 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42449 #125 Napisano 28 Października 2024 10 godzin temu, cordi7 napisał(-a): UG zamówiony. 😎 Jak dojdzie to pochwal się koniecznie. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach