Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cordi7

Casual na co dzień

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Na razie z przymiarek - jak zawsze fatalne światło :(

image.thumb.jpeg.6b5dd077047cefc96fdf0905b94b4ce3.jpeg

image.thumb.jpeg.02728511c5df371834a26208c01bd838.jpeg

Ale zegarek fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobil tak piorunujace wrazenie nie tylko na mnie ale i na zonie - tak pozytywne, ze nawet nie mrugnela okiem na w sumie dosc mocno wyzsza cene niz to, na co patrzylem do tej pory :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Zrobil tak piorunujace wrazenie nie tylko na mnie ale i na zonie - tak pozytywne, ze nawet nie mrugnela okiem na w sumie dosc mocno wyzsza cene niz to, na co patrzylem do tej pory :D

No to w zasadzie zegarek dla Żony... teraz kup coś dla siebie ;-)) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, szuwi napisał(-a):

No to w zasadzie zegarek dla Żony... teraz kup coś dla siebie ;-)) 

Zona z targow wrocila ze Squale Super Squale :P

Dla mnie bedzie Hentschel H2 Klassik. Na najblizsze okragle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Dla mnie bedzie Hentschel H2 Klassik. Na najblizsze okragle.

Fajny wybór! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po samosabotazu, gdzie poszukiwania malego casuala zakonczyly sie zakupem duzego chronografu, krotki update - bo maly casual znow wraca jak bumerang :D

Po miesiacach rozmyslan udalo mi sie zawezic liste do 4 modeli:

Sinn 556 I - pasek albo guma, jakos ostatnio bransolety mi nie leza, raczej wersja I niz I RS.

Sinn 556] : r/Watches

Hanhart Preventor HD12 - poczatkowo chodzil mi po glowie niebieski ale ostatecznie jesli w ogole to tylko czarny i tu zdecydowanie bransoleta

Hanhart Preventor HD12 review | WatchUSeek Watch Forums

Sinn 856 - jest wszystko czego bym chcial od zegarka do wszystkiego: hartowanie i klatka antymagnetyczna, pasek albo guma

Sinn 856] Tolle Uhr für den täglichen Gebrauch : r/Watches

Traska Venturer GMT - zaklinalem sie, ze koniec z mikro ale ... podoba mi sie, traveller GMT fajny - tylko przy obecnej jezdzie z USA odsylanie na serwis to raczej kiepski pomysl

Traska Venturer GMT – The Brooks Review

Plan jest kupic cos pod choinke, mam wiec jeszcze czas zmienic zdanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Po samosabotazu, gdzie poszukiwania malego casuala zakonczyly sie zakupem duzego chronografu, krotki update - bo maly casual znow wraca jak bumerang :D

Po miesiacach rozmyslan udalo mi sie zawezic liste do 4 modeli:

Sinn 556 I - pasek albo guma, jakos ostatnio bransolety mi nie leza, raczej wersja I niz I RS.

Sinn 556] : r/Watches

Hanhart Preventor HD12 - poczatkowo chodzil mi po glowie niebieski ale ostatecznie jesli w ogole to tylko czarny i tu zdecydowanie bransoleta

Hanhart Preventor HD12 review | WatchUSeek Watch Forums

Sinn 856 - jest wszystko czego bym chcial od zegarka do wszystkiego: hartowanie i klatka antymagnetyczna, pasek albo guma

Sinn 856] Tolle Uhr für den täglichen Gebrauch : r/Watches

Traska Venturer GMT - zaklinalem sie, ze koniec z mikro ale ... podoba mi sie, traveller GMT fajny - tylko przy obecnej jezdzie z USA odsylanie na serwis to raczej kiepski pomysl

Traska Venturer GMT – The Brooks Review

Plan jest kupic cos pod choinke, mam wiec jeszcze czas zmienic zdanie :D

Dla mnie sinn i chyba raczej 556 :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie, opcja numer 3. Jest surowo, czytelnie, do tego smaczek w postaci daty na czwartej - bardzo dobrze to wszystko wygląda i nie wieje nudą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominik, przeczytałem aktualizację. Brzmi, jakbyś już wybrał i pięknie uzasadnił dlaczego ten, a nie inne:

4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Dominik, przeczytałem aktualizację. Brzmi, jakbyś już wybrał i pięknie uzasadnił dlaczego ten, a nie inne:

Technicznie - tak, ma wszystko. Wizualnie atramentowo czarna, wykonczona na polysk tarcza w 556 I bije go na glowe. Nie jestem wielkim fanem ukladu 3-6-9-12.

Natomiast 556 I cenowo taki szalowy juz nie jest. Patrzac na ceny wersji na paskach, zeby porownywac jablka z jablkami mamy:

Sinn 556 I

image.png.fbc7a2d7b0c48f49bedfc15d90f5e0b0.png

image.png.65f09674150186289145b404f5516862.png

Sinn 856

image.png.c396272c57cc56829b524093ca37fc13.png

image.png.ed2e35ee4e4b6366c14730b020c69acb.png

Hanhart Preventor HD12

image.png.a1a82800e273baf4c3e34311e9f9a98c.png

image.png.8c37f54649150b5480b2ba0f7937a490.png

No i tu juz tak rozowo 856 nie wychodzi, kosztuje prawie 2 razy tyle co 556. Plus z racji na wypelnienei obojetnym gazem serwis tylko u producenta.

Preventor na bransolecie, z hartowana koperta i kajdanem z pokryciem utwardzajacym, kosztuje raptem 100 EUR wiecej niz 556 I. Ciezki wybor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ciezki wybor...

I tak, i nie. Żaden nie jest Tobie potrzebny, więc wybieraj sercem. Rozum wykluczyłby zakup kolejnego zegarka... Oprócz powyższych jest jeszcze Serica i mnóstwo innych, tak więc dobrej zabawy 😁

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie, nie.

Serica odpadla - raz, ze mikro a dwa, ze jednak 5303 ciut za male jest.

Damasko odpadlo - za duze wizualnie, ja szukam naprawde malego i wygodnego zegarka.

Tu wideo jak pol milimetra roznicy w wielkosci koperty wyglada wizualnie:

Wybor raczej dokona sie pomiedzy wymienionymi modelami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dominik a może 556 ale w niebieskiej wersji na fine link bracelet? Ma nakładane indeksy :D

Screenshot_20250627_184319_Chrome.thumb.jpg.315538c4b402f90841b67bef3d7cb058.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widziałem go na żywo. Jest fajny ale na tyle elegancki, że wjeżdżałby mi na terytorium Nomos Cluba :)

Poza tym ma być prosty i casualowy, z nakładanymi indeksami mam SARBa 035 :) Chcę fielda / explorera.

PS. Gdyby nie marka na T i ucięta luma na wskazówce minutowej to Tudor Ranger byłby blisko ideału.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Technicznie - tak, ma wszystko. Wizualnie atramentowo czarna, wykonczona na polysk tarcza w 556 I bije go na glowe. Nie jestem wielkim fanem ukladu 3-6-9-12.

Natomiast 556 I cenowo taki szalowy juz nie jest. Patrzac na ceny wersji na paskach, zeby porownywac jablka z jablkami mamy:

Sinn 556 I

image.png.fbc7a2d7b0c48f49bedfc15d90f5e0b0.png

image.png.65f09674150186289145b404f5516862.png

Sinn 856

image.png.c396272c57cc56829b524093ca37fc13.png

image.png.ed2e35ee4e4b6366c14730b020c69acb.png

Hanhart Preventor HD12

image.png.a1a82800e273baf4c3e34311e9f9a98c.png

image.png.8c37f54649150b5480b2ba0f7937a490.png

No i tu juz tak rozowo 856 nie wychodzi, kosztuje prawie 2 razy tyle co 556. Plus z racji na wypelnienei obojetnym gazem serwis tylko u producenta.

Preventor na bransolecie, z hartowana koperta i kajdanem z pokryciem utwardzajacym, kosztuje raptem 100 EUR wiecej niz 556 I. Ciezki wybor...

Dla mnie Hanhart nie jest "zgrabny". Jest "rozlany". 

Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Widziałem go na żywo. Jest fajny ale na tyle elegancki, że wjeżdżałby mi na terytorium Nomos Cluba :)

Poza tym ma być prosty i casualowy, z nakładanymi indeksami mam SARBa 035 :) Chcę fielda / explorera.

PS. Gdyby nie marka na T i ucięta luma na wskazówce minutowej to Tudor Ranger byłby blisko ideału.

Ranger to fajny zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Chcę fielda / explorera.

No to można jeszcze pójść w Benrusa. Bardzo ładnie ten ich field wygląda.

Screenshot_20250628_084046_Chrome.thumb.jpg.93b5befc5bad98d3f49584e8ccadf8ef.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

explorera

To może tego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

To może tego 

Nic na T i nic na R. Jak świetne zegarki by to nie były - to po prostu nie chcę. Raz bo uważam, że nie są warte pieniędzy, które za nie wołają a dwa, że zegarek za kilka tysięcy euro to dla mnie żaden tool watch - a ja takiego szukam. Solidny, dokładny, mam się nie bać go nosić i nie obawiać zarysowania. Plus z kilku innych powodów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumam 👍 , ja muszę obejrzeć gdzieś 556a bo mi znowu zaczął chodzić po głowie a obiecałem sobie że po Vulcain'ie przez dłuższy czas niczego nie kupię 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kumam , ja muszę obejrzeć gdzieś 556a bo mi znowu zaczął chodzić po głowie a obiecałem sobie że po Vulcain'ie przez dłuższy czas niczego nie kupię

Jak jesteś z Wawy albo bywasz, to we wrzecionie mają Sinny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślę, czytam wasze komentarze i efektem jest finalna lista:

• Hanhart Preventor HD12 - czarny, na bransolecie, uwielbiam markę, hartowany, uczciwie wyceniony, pracują nad zapięciem z mikro
  • Sinn 556 I - po ostatnich podwyżkach zrobił się niestety drogawy, nie podoba mi się nowe OGROMNE zapięcie z mikro
  • CW C65 Sandhurst - COSC, wypukły szafir, nie jestem fanem wielkiego zapięcia z mikro i martwi mnie serwis poza EU

Damasko DS30 jakoś do końca mi wyjść z głowy nie chce więc zostaje w roli czarnego konia.

Stay tuned 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@osjd dzieki, Pitzmanna jako firme kojarze. Model ciekawy ale ja chyba odrzucam wszystkie mikro - mialem negatywne doswiadczenie z jedna i chce raczej cos, co zapewni mi serwis przez lata jesli bedzie trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nadal "gonisz króliczka" to może Formex Field Automatic Gen 2 na pasku. Mikroregulacja zapięcia jest bardzo udana 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi