Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gyc78

Polet vs Strela

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać nie bez powodu. Nie moje - znalezione w sieci.

af55674a7692b31c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strela baaardzo mi się podoba :D

post-1-1202762954.jpg

All That You Can't Live Behind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krvavy

Striela jest najładniejsza na świecie, to wiadomo ;-) Natomiast dopiero niedawno miałem po raz pierwszy okazję ją przymierzyć (btw. sporo Rusków jest w Manhattanie we Wrzeszczu). Jest po prostu malutka, tak jak ktoś mądrze tu napisał, to jest zegarek do garnituru. Ten Poljot ma bodajże 42 mm średnicy, więc dla kogoś z grubszym nadgarstkiem, może być lepszym wyborem. Ach gdyby tak wypuścili jaką special edition Striely o bardziej słusznych gabarytach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaziro - tylko my mamy racje, ze Poljot ladniejszy :D.....swoja droga coraz bardziej mnie kusi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj problem polega na tym, ze nie moge sie przekonac do zegarka 'zdziełano w Rosiji'... Cholera :D ale podobaja mi sie..

a co do tematu to jasna-rzecz-prosta, ze Poljot bije na glowe te 38mm Szczałkę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomijac amaly rozmiar Streli, ogolnie design duzo bardzije podoba mi sie w Poljocie...niebeiskie wskozowki wygladaja cudnie...

P.S> prtobowalem CI wyslac PM kazior, ale nei idzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem że Striela zmiecie Poljota a tymczasem...

pj01sm0.jpg

pj02dp8.jpg

jlinkszn9.jpg

jrechtsbp2.jpg

jm001fe6.jpg

jm002en1.jpg

jm003es5.jpg

jm004bp3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

Mnie podobają się obydwa:). A wybór między strelą a poljotem to tak jakby wybór między brunetką i blondynką. Obydwie jednakowo piękne, młode. Którą wybrać? Brać obydwie ;))))))) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
moj problem polega na tym, ze nie moge sie przekonac do zegarka 'zdziełano w Rosiji'... Cholera :) ale podobaja mi sie..

a co do tematu to jasna-rzecz-prosta, ze Poljot bije na glowe te 38mm Szczałkę ;)

pamiętajcie że w " pierwszym moskiewskim " są produkowane werki siedzące często docelowo w zegarkach " made in germany " i " made in swiss " ;aby sygnować zegarek należy dokonać ingerencji o wartości ( liczonej w pieniążkach ) na poziomie jakiegoś tam procentu wartości mechanizmu wyjściowego ! i już z ety mamy omegę a z poljota ....

szczegółów to ja nie znam ale wiem że np.: znana włoska firma ( robią wielkie zegarki na rękę z, m.in. znanym poziomym wskaźnikiem 8-mio dniowej rezerwy chodu ) na mechanizmie poljota robi "swój" chronometr morski

podobnie "doceniona" jest mołnia, też od wielu już lat

i nie trzeba chyba dokładnie podawać wartości "surowego rosyjskiego werku" w porównaniu z wartością roboczogodziny pracy szwajcarskiego zegarmistrza, czy szlifierza zajmującego sie zdobieniem mechanizmów :<))))

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.