Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gyc78

Polet vs Strela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o opinię na temat dwóch zegarków.

1. Polet.

poletje3.th.jpg

2. Strela.

strelamk5.th.jpg

Interesuje mnie który wg Was jest ładniejszy ;-), ma dokładniejszy, lepszy mechanizm; który byście wybrali i dlaczego.

Ponadto czy istnieją wersję tych modeli z szafirem?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch zdecydowanie Strieła (każda wersja) Pojot jest po prostu brzydki - tarcza wygląda jak pomalowana miska :D.

Co do mechanizmów - porównywalne

Strieła 3133, Poljot 31681 (różnica w dodanym wskaźniku 24h)

Jeśli chcesz kupić to popatrz na te dwa zegarki i pomyśl, że codziennie będziesz patrzył na któregoś kilka razy dziennie - dla mnie wybór jest prosty STRIEŁA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poljot byłby super gdyby nie ta dodatkowa koronka dlatego bezdyskusyjnie strzała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, no trzeba przyznać że argumenty macie celne i przemawiają do mnie. Pytanie jeszcze o widoczność wskazówek. W Poljocie widać ok, bo są niebieskie na białym a jak będzie ze srebrnymi Streli?

Nie mam gdzie obadać takich zegarków na żywo, heh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja fundnąłem sobie takiego Poljota:

post-12656-0-50813500-1330798198.jpg

Strzała musi jeszcze trochę poczekać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do czytelności kto z nas patrzy na zegarek żeby zobaczyć która godzina ? bo ja nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechnizmy praktycznie te same.

Striela bezdyskusyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką Strele, jest naprawdę ładnie wykończona - pod tym względem jest OK. Minusy jak dla mnie są dwa: po pierwsze, niespecjalnie nawiązuje stylistycznie do starych modeli, i ortodoksom może to trochę przeszkadzać, po drugie co bardziej dla mnie istotne, wskazówka minutowa, z niewiadomych względów (najpewniej ta sama sztanca co dla innych modeli) wystaje poza minutowe indeksy na tarczy. Jest to duży estetyczny problem ponieważ sama tarcza jest naprawdę super. Poza tym zegarek jest elegancki, trochę oldskulowy, i na pewno wart swojej kasy. No ale ja jestem fanem ruskich, to pewno opinia jest mało obiektywna. Mechanizm jest OK, ma dokładny chód. Może mam szczęście ale inne chrono które mam też punktualnie chodzą - dzięki temu jak dam minutkę do przodu to tylko raz na miesiąc muszę korygować wskazania. Czytelność mogła by być trochę lepsza, ale zależy to bardziej od sytuacji oświetleniowej i przy białej tarczy ze srebrnymi wskazówkami zawsze jest trochę mało komfortowo. Wątpię czy można dostać wersję z szafirowym szkłem ale nie wiem czy warto bo lekko wypukły hardlex (czy to co tam dają) pasuje do projektu bardzo dobrze. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Striela bez dwóch zdań. To drugie to porażka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za sugestie.

kopeć -> powiedz mi czy jest możliwość szybkiego ustawiania daty? Faktycznie widzę, że wskazówka minutowa coś wystaje jednak zdjęcie trochę nie z tej strony. Mógłbyś pstryknąć jakąś fotkę pokazującą dokładnie ten problem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie ustawianie daty funkcjonuje w systemie 11-01, nie ma z tym kłopotu. Z fotką może być problem, wskazówka wystaje około 0,5 mm, co nie ma znaczenia praktycznego, a tylko odrobinę psuje pełne luzu zadowolenie właściciela. Jakbyś naprawdę musiał mieć zdjęcie to zrobię jutro, ale w sieci jest pełno podobnych, i jestem chyba jednym z niewielu którym ta długość wskazówki się nie podoba. Możesz jeszcze szukać pośród klasycznych Strel, ale zdobycie białej z wiosełkowatymi wskazówkami raczej będzie trudne.Czarne są bardziej dostępne w sklepach. Nie obiecuj sobie zbyt wiele po fosforowanym pokryciu, bo świeci raczej krótko i słabo - ten typ tak ma. Pozdro. t.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się wyłamię !!!

Poljot jest w/g mnie czysty i wyjątkowo " szlachetny"

Aż mnie zatkało jak go zobaczyłem

teraz możecie krzyczeć :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hm, no trzeba przyznać że argumenty macie celne i przemawiają do mnie. Pytanie jeszcze o widoczność wskazówek. W Poljocie widać ok, bo są niebieskie na białym a jak będzie ze srebrnymi Streli?

No nie wieże że we Wrocławiu nie ma jakiś duzych galerii handlowych gdzie znajdują się jakieś salony zegarkowe.

Jak Byś planował w najbliższym czasie podróż do Warśawki to daj znać .

W jednej z takich galeri jest sklep z samymi ruskami i litwinami .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieże to my tam jakieś mamy, galerie też a jakże - bardzo dużo tego nawet się ostatnio porobiło ale jakoś niestety nie trafiłem na żadne ruskie :-(

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten poljot na samej górze trochę podobny do IWC portugiesera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wieże że we Wrocławiu nie ma jakiś duzych galerii handlowych gdzie znajdują się jakieś salony zegarkowe.

najbliższe sklepy sprawdzisz na stronie dystrybutora (poljot.com.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki jednak Wrocławia /aż dziw bierze/ nie ma na liście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz co to za galreia? gdzie dokładnie? bede w wawce to może zajrzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki jednak Wrocławia /aż dziw bierze/ nie ma na liście.

jak to nie ma , a

Sklep Internetowy

1. www.e-zegarek.pl

:D))

to żart oczywiście

ale ja nadal twierdzę że poljot biało niebieski jest, może nie boski, ale wśród innych jasnych "volmaxów" wyjątkowy:

- tarcza czysta, dwa kolory, niebieski o pięknym odcieniu

- napisy po rusku ( dla mnie +)

- 3 dodatkowe skale na tarczkach nie niszczą prostoty wyglądu ( dla mnie NIE wyglądają jak namalowane)

- funkcja drugiej strefy czasowej ( pierścień pod szkłem ze skalą 1-12)w najlepszym dostępnym wydaniu ( tu mi przeszkadza brak zapadki w większości modeli )

- szkło ma płaskie ( wymiana na szafir duuużo tańsza niż w innych ze szkłem wypukłym)

- dekiel zakręcany na śruby ( żadne aj-waj, ale ja wolę tak niz cały gwintowany, no i łatwiej otworzyć zegarek nie rysując dekla)

- na dobranym kolorystycznie do cyfr pasku ......... :lol:)

napisz proszę jaki jest jego koszt tam gdzie go znalazłeś

w sklepie CHYBA kosztowałby 1700 ale mogę się mylić, bardzo dawno go nie widziałem

pzdr

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiekc

Fajna ta strela ! Mam taki sam dylemat jak ty bo oba te zegarki mi sie podobają !!

Co wybierzesz to na pewno będzie dobry wybór!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam taki sam dylemat jak ty bo oba te zegarki mi sie podobają !!

najlepiej wziąć obydwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę, no i o rabacik łatwiej jakby co...

Oba są wielce cacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz co to za galreia? gdzie dokładnie? bede w wawce to może zajrzę.

Promenada na ulicy Ostrobramskiej.Sklep mieści się na parterze . Byłem tam dość dawno temu więc jego lokalizacji w galerii dokładnie nie wytłumaczę, ale nie sposób nie trafic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.