luki2323 11 #1 Napisano 24 Listopada 2024 Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci. Szukam zegarka dla mnie - rozmiar max 42mm , EDC czyli do wszystkiego. Od plazy po koszule. Mam kilka pomyslow ale jak ktos ma cos innego na uwadze to smialo proponowac. Zegarek do 1000€- waluta w ktorej zarabiam. Bedzie kupiony on-line wiec nie mam mozliwosci obejzenia wczesniej na zywo-dlatego pytam. Kolor tarczy to niebieski zielony lub cos w odcieniu szarego. A oto moje propozycje. Co mysliscie? wiem ze sa w roznych przedzialach cenowych ale to jest to co mi sie podoba. Dzieki za kazda pomoc. Yema_Diver_Shopify_W1500.webp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #2 Napisano 24 Listopada 2024 Z tego co podałeś to co się bardziej podoba. Bo nad czym tu dyskutować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #3 Napisano 24 Listopada 2024 ChW Sealander mogę śmiało polecieć, bo sam takiego też z zieloną tarczą mam. Zdecydowanie polecam wersję na bransolecie, bo szybka mikroregulacja w zapięciu działa bardzo porządnie i podnosi wygodę użytkowania. Bardzo wygodny i bardzo uniwersalny zegarek z bardzo ładnie zrobioną kopertą a w bonusie szklany dekiel. Widzę, że wybrałeś też kilka diverów. Czy z oferty Christopher Ward, model C60 Trident Pro 300 Ci się nie spodobał? Bardzo fajny zegarek. W mojej opinii dużo fajniejszy niż na przykład rolexopodobny Glycine Combat Sub, który wybrałeś. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #4 Napisano 24 Listopada 2024 58 minut temu, Petru23 napisał(-a): Z tego co podałeś to co się bardziej podoba. Bo nad czym tu dyskutować? Nigdy nie mialem żadnego w reku. Chodzi o jakosc i ewentualna obsluge pogwarancyjna. O to mi chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #5 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) 9 godzin temu, luki2323 napisał(-a): Nigdy nie mialem żadnego w reku. Chodzi o jakosc i ewentualna obsluge pogwarancyjna. O to mi chodzi. Mnie również dlatego napisałem, że podałeś takie, że głównym czynnikiem wyboru może być kwestia wyglądu, odbioru, pozycji marki dla Ciebie. Jakościowo widzę praktycznie ten sam poziom. Gdzieś lepiej, gdzieś gorzej w jakimś aspekcie ale ciężko bez postawienia ich obok siebie jednoznacznie wskazać naj. Aczkolwiek koledzy znają się na rzeczy i o każdym z nich ktoś zapewne ma coś co powiedzenia Edit Ja właśnie choćby wskazany wyżej smaczek mikroregulacja bransolety Edytowane 25 Listopada 2024 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #6 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Z wlasnego doswiadczenia jesli to ma byc zegarek do tyrania raczej unikalbym mikro - jak cos sie stanie a marka sie zwinie moze byc problem. CW jest fajny i choc ceny poszly w gore to nadal fajna opcja - ja osobiscie popatrzylbym na model C65 Dune, bardziej mi siedzi ten retro styl. Myslales o Sinnie 856 (wersja 3-wskazowkowa)? Hartowana koperta, klatka antymagnetyczna, kapsulka pochlaniajaca wilgoc. Zalozysz prawie do wszystkiego a przy okazji bedzie dlugo wygladal "swiezo" i nie namagnesuje sie. Ewentualnie Damasko DK30/32. PS. Yema choc ostatnio ma ciekawe mechanizmy in-house ma legendarnie zla obsluge klienta - ja bym zdecydowanie odpuscil. Edytowane 25 Listopada 2024 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #7 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) To może... Aerowatch w szczocie. Tylko zobacz ile kosztują tam, gdzie zarabiasz bo ceny srp w PL są dziwnie wysokie. Milan I takie retro. Koło 4k PLN altualnie. Może i bez kolorowej tarczy ale... Mam Renaissance w kwarcu i naprawdę warto rozważyć taki kolor blatu. 1942 Renaissance https://dolinski.pl/zegarki-aerowatch/ Edytowane 25 Listopada 2024 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #8 Napisano 25 Listopada 2024 27 minut temu, Petru23 napisał(-a): To może... Aerowatch w szczocie. Tylko zobacz ile kosztują tam, gdzie zarabiasz bo ceny srp w PL są dziwnie wysokie. Milan I takie retro. Koło 4k PLN altualnie. Może i bez kolorowej tarczy ale... Renaissance w kwarcu i naprawdę warto rozważyć taki kolor blatu. 1942 Renaissance https://dolinski.pl/zegarki-aerowatch/ No Aerowatch super tylko dostać ich tu nie idzie. I tu jest problem. Sinn też ciężko dostać a już napewno w cenie 1000€. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #9 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) 22 minuty temu, luki2323 napisał(-a): No Aerowatch super tylko dostać ich tu nie idzie. I tu jest problem. Sinn też ciężko dostać a już napewno w cenie 1000€. Dzięki A nie dosyłają do Ciebie? Nie ma opcji kupić np u polskiego sprzedawcy (są dobre ceny na niektóre) i wysłać do siebie? Ew rodzina, te sprawy Zamawiamy zegarki z całego świata to i można też chyba w drugą stronę 🤔 Edytowane 25 Listopada 2024 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #10 Napisano 25 Listopada 2024 1 godzinę temu, luki2323 napisał(-a): No Aerowatch super tylko dostać ich tu nie idzie. I tu jest problem. Sinn też ciężko dostać a już napewno w cenie 1000€. Dzięki Trafiaha się używki w niezłych cenach, DS30 wyjściowo ma metce ma 1.200€. Może warto naciągnąć budżet? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 936 #11 Napisano 25 Listopada 2024 Dziwne, że jeszcze nikt nie polecił Balla, Fireman Enterprise chyba jest do kupienia za 1k EUR. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #12 Napisano 25 Listopada 2024 Godzinę temu, radek3545 napisał(-a): Dziwne, że jeszcze nikt nie polecił Balla, Fireman Enterprise chyba jest do kupienia za 1k EUR. A gdzie go można dostać za tyle? dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #13 Napisano 25 Listopada 2024 Zobacz choćby tutaj https://www.jomashop.com/ball-engineer-master-ii-automatic-black-dial-mens-watch-nm3000c-1-bk.html?cjdata=MXxZfDB8WXww&utm_medium=cpa&utm_campaign=7988224&utm_source=CJ&cjevent=013baa56ab3511ef83b4c60b0a18b8fc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 936 #14 Napisano 25 Listopada 2024 Rzeczywiście jak teraz przeglądam net to cena jest raczej powyżej 1kEUR, chociaż nawet tak na szybko udało mi się znaleźć jedną ofertę w limicie: https://www.iguanasell.fr/products/montre-automatique-ball-fireman-enterprise-ball-rr1103-noir-nm2098c-s20j-bk?srsltid=AfmBOoo6zJloyTvEXCW9M1GhPzm0LKMuMBNwyooW5X67rDUu2sq5VDZ0hNs Nawet gdyby cena miała przekroczyć 1k EUR to i tak opcja Balla wydaje mi się dosyć mocna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11061 #15 Napisano 25 Listopada 2024 17 godzin temu, luki2323 napisał(-a): Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci. Szukam zegarka dla mnie - rozmiar max 42mm , EDC czyli do wszystkiego. Od plazy po koszule. Mam kilka pomyslow ale jak ktos ma cos innego na uwadze to smialo proponowac. Zegarek do 1000€- waluta w ktorej zarabiam. Bedzie kupiony on-line wiec nie mam mozliwosci obejzenia wczesniej na zywo-dlatego pytam. Kolor tarczy to niebieski zielony lub cos w odcieniu szarego. A oto moje propozycje. Co mysliscie? wiem ze sa w roznych przedzialach cenowych ale to jest to co mi sie podoba. Dzieki za kazda pomoc. Yema_Diver_Shopify_W1500.webp 165.65 kB · 0 pobrań @dziadekMarian napisał kiedyś, że każda sroczka swój ogonek chwali. I coś w tym jest; w budżecie do 1000Euro poszukaj w ofercie Epos, który robi dobre zegarki w przyzwoitej cenie. Nasz forumowy kolega @TIK TAKna pewno Ci pomoże coś dobrać. Ja jako EDC wybrałbym ten model : https://www.epos.info.pl/sportive-ref-3506 Fakt ponad budżet, ale czuję się uprawniony jako fan marki. I negocjować, zawsze warto! 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #16 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): @dziadekMarian napisał kiedyś, że każda sroczka swój ogonek chwali. I coś w tym jest; w budżecie do 1000Euro poszukaj w ofercie Epos, który robi dobre zegarki w przyzwoitej cenie. Nasz forumowy kolega @TIK TAKna pewno Ci pomoże coś dobrać. Ja jako EDC wybrałbym ten model : https://www.epos.info.pl/sportive-ref-3506 Fakt ponad budżet, ale czuję się uprawniony jako fan marki. I negocjować, zawsze warto! Bardzo podobny do aero Milan. Tu siedzi zwykła ETA bez modyfikacji? W aero modyfikowana i zdobiona sw200-1. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11061 #17 Napisano 25 Listopada 2024 1 minutę temu, Petru23 napisał(-a): Bardzo podobny do aero Milan. Nawet to AP. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #18 Napisano 25 Listopada 2024 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): @dziadekMarian napisał kiedyś, że każda sroczka swój ogonek chwali. I coś w tym jest; w budżecie do 1000Euro poszukaj w ofercie Epos, który robi dobre zegarki w przyzwoitej cenie. Nasz forumowy kolega @TIK TAKna pewno Ci pomoże coś dobrać. Ja jako EDC wybrałbym ten model : https://www.epos.info.pl/sportive-ref-3506 Fakt ponad budżet, ale czuję się uprawniony jako fan marki. I negocjować, zawsze warto! Fajny ten Epos Aikon PRX 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christ0ff 1551 #19 Napisano 25 Listopada 2024 5 godzin temu, luki2323 napisał(-a): A gdzie go można dostać za tyle? dzieki https://www.montredo.com/watches/ball-watch/fireman/nm2098c-s20j-bk/33650/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #20 Napisano 26 Listopada 2024 Dzięki panowie. Ten Ball mnie zaciekawił albo CW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tschautschesku 12 #21 Napisano 26 Listopada 2024 Cześć! Jeśli Ball wchodzi w rachubę to mam na sprzedaż Firemana Nightbreaker. Zmieścimy się w budżecie Leży w szufladzie i się kurzy - niech idzie do ludzi Ball to chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o jakość w tej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #22 Napisano 26 Listopada 2024 Godzinę temu, Tschautschesku napisał(-a): Cześć! Jeśli Ball wchodzi w rachubę to mam na sprzedaż Firemana Nightbreaker. Zmieścimy się w budżecie Leży w szufladzie i się kurzy - niech idzie do ludzi Ball to chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o jakość w tej cenie I precyzję chodu moim zdaniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Depipi 859 #23 Napisano 26 Listopada 2024 Jeżeli podoba Ci się Ball Fireman Enterprise to zobacz ofertę sklepu www.olfert-co.de. Zamawiałem u nich na początku roku. Jedynym minusem był poślizg w wysyłce dwa tygodnie ale kupowałem w okresie bardzo dobrych cen (po świętach) i sklep czekał na dostawę zegarków od producenta. Paczka była idealnie zapakowana w podróż- pełno pianek i folii bąbelkowej. Z kodem rabatowym "pfingsten" kupisz w zakładanym budżecie. W załączniku przesyłam ofertę sklepu i mój egzemplarz. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #24 Napisano 27 Listopada 2024 (edytowane) Taka promka https://conteenium.com/edox-skydiver-date-automatic-limited-edition-80126-3vin-gdn/ Edytowane 27 Listopada 2024 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #25 Napisano 6 Grudnia 2024 Panowie dzięki za pomoc. Już wybrane i właśnie przyjechał. Jestem zadowolony. Dodam że jeszcze jeden jest w drodze 😎 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach