Wojciesze91 0 #2601 Napisano 18 Października 2008 A i gratuluję zegarka... Bardzo ciekawy i w wyśmienitym stanie.Wiem, że winienem to zrobić za pomocą edycji, ale chyba jeszcze nie działa 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2602 Napisano 18 Października 2008 Oto jedno z moich motoryzacyjnych marzeń - Lincoln Continental Mark IV - jeden z najpiękniejszych krążowników szos - cudo!!! 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojciesze91 0 #2603 Napisano 19 Października 2008 Niezła fura... Jak na nią patrzę to wyobrażam sobie, że parkując w mieście trzeba płacić podatek od "nieruchomości", i oszczędna jazda... czyli 20l na 100km. A jaki zegarek proponujesz? Może: chociaż Quartz, to nie najlepszy typ... 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2604 Napisano 19 Października 2008 Do tego Lincolna, może taka Omega? 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2605 Napisano 19 Października 2008 Ten Lincoln powyżej jest z roku 1976, natomiast jeśli chodzi o marzenia o współczesnym aucie, to m. in. taki Cadillac Eldorado z 2000 roku. Silnik V8 4.6 l 285 koni, nie do zajechania i bardzo wolnoobrotowy. Piękny... 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojciesze91 0 #2606 Napisano 19 Października 2008 Ech... Omega, dobry pomysł... A ten drugi pojazd... Trochę "za nowoczesny", poczekam jeszcze 20 lat, wtedy nabierze odpowiednich (dla mnie) wartości 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #2607 Napisano 19 Października 2008 Uważam, że takie starocie jak Warszawa, syrenka czy inne eksponaty nie powinny być dopuszczone do ruchu - trują niemiłosiernie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #2608 Napisano 19 Października 2008 Jeździ ich tak mało, że nie mają żadnego wpływu na środowisku. Egzemplarze, które pojawiają się na drodze to z reguły pojazdy kolekcjonerskie i miło się robi osobom, które pamiętają je z dzieciństwa. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepeen 1 #2609 Napisano 20 Października 2008 ja się ostatnio zakochałem w tym samochodzie Mark VIII LSC 0 Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2610 Napisano 20 Października 2008 Łeee, jak dla mnie Mark VIII to niewypał. Nie ma stylu. Wygląda dziwnie, jak jakiś Hyundai:( 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojciesze91 0 #2611 Napisano 20 Października 2008 Uważam, że takie starocie jak Warszawa, syrenka czy inne eksponaty nie powinny być dopuszczone do ruchu - trują niemiłosiernie. Z jednej strony to prawda, ale MeXy ma rację, jeździ ich tak mało i jeżdżą tak rzadko, że nie robi to już różnicy. Trzeba się za Hummery wsiąść, a nie Syrenki ą Jeżdżę do czasu do czasu na motorowerze Romet Chart 210 (kolekcjonerski) i jak startuję spod świateł tworząc zasłonę dymną (dwusuw na dotarciu) jedni wrzeszczą żem cham i prostak, inni się uśmiechają (przeważnie dziadki). 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojciesze91 0 #2612 Napisano 20 Października 2008 Skrzydła (niedoszłej) Polskiej motoryzacji... 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #2613 Napisano 27 Października 2008 Nawet niezły ten Chart:) Ile wyciąga??? 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #2614 Napisano 27 Października 2008 Po bułki można jeździć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GORKY8 3 #2615 Napisano 28 Października 2008 potrzebuje waszych opini na temat samochodu hondy civic (sedan) z lat 92-96.chodzi mi o opinie na temat tego modelu awaryjności, dostępnosci i ceny części.miał ktoś z was sztyczność z tym modelem a moze ktoś z was go aktualnie użytkuje?Proszę doradzcie planuje go kupic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hddvd 0 #2616 Napisano 28 Października 2008 Od niedawna mam Hondę w rodzinie. To Odyssey.Nie mam kompletnie rozeznania, które ASO Hondy w W-wie ma dobre opinie.Z góry dzięki za rekomendacje od userów tej marki (mam nadzieję, że ktoś z forum jeździł/jeździ Hondą).Pozdrawiam 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2617 Napisano 28 Października 2008 potrzebuje waszych opini na temat samochodu hondy civic (sedan) z lat 92-96.chodzi mi o opinie na temat tego modelu awaryjności, dostępnosci i ceny części.miał ktoś z was sztyczność z tym modelem a moze ktoś z was go aktualnie użytkuje?Proszę doradzcie planuje go kupic To lepiej poczytaj forum Hondy Trójmiastohttp://www.honda.gda.pl/smf/index.php?PHPS...3ed61e653b& 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GORKY8 3 #2618 Napisano 29 Października 2008 dzięki za tą stronę w powolnym czasie bedzie troche czytania.widziałem ogłoszenie sprzedaży civica z 92r z silnikiem 2.0. czy ktoś z was moze napisać coś na temat spalania tego auta no i dostepności i cen czesci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2619 Napisano 29 Października 2008 dzięki za tą stronę w powolnym czasie bedzie troche czytania.widziałem ogłoszenie sprzedaży civica z 92r z silnikiem 2.0. czy ktoś z was moze napisać coś na temat spalania tego auta no i dostepności i cen czesci? Nie było takiego silnika w V-genie Ale pomijając już to...Honda to bardzo trwałe i fajne auto z mnóstwem tanich części z dużą dostepnością zamienników.Minusem jest to, że auto jest trochę "wydmuszkowate". Cienkie blachy - ja strzelisz w coś to rewelacji nie ma.Silniki bardzo trwałe i ekonomiczne ale typowe wysokoobrotowce.Zaczynały się od 1.3 75 KM do 1.6 - 150 KM Nie nastawiaj się moim zdaniem na konkretny rok, czy dokładnie model, silnik (chyba, że zależy ci na osiągach)tylko na stan auta. Kupujesz coś co ma 17 lat i pewnie ze 3-5 właścicieli z których każdy kręcił do odcięcia (bo Honda to lubi).Dużo modeli ze słabszymi motorami 1.3-1.5 nie miało wspomagaczki kiery. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GORKY8 3 #2620 Napisano 29 Października 2008 znajomy mojego kolegi ma do sprzedania honde z takim silnikiem twierdzi ze w papierach jest 96rok ale w rzeczywistosci z 92-93 rok twierdzi ze był w stanach wiec moze jest to wersja z silnikiem amerykanskim - wiecie może czy honda robiła w stanach silniki o innych parametrach? a jak z poszczególnumi cenami częsci czy są bardzo drogie w stosunku do innych firm? silnik 2.0 wiec pewnie spalanie ok 10l? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #2621 Napisano 29 Października 2008 znajomy mojego kolegi ma do sprzedania honde z takim silnikiem twierdzi ze w papierach jest 96rok ale w rzeczywistosci z 92-93 rok twierdzi ze był w stanach wiec moze jest to wersja z silnikiem amerykanskim - wiecie może czy honda robiła w stanach silniki o innych parametrach? a jak z poszczególnumi cenami częsci czy są bardzo drogie w stosunku do innych firm? silnik 2.0 wiec pewnie spalanie ok 10l? Nie spotkałem Hondy z tego rocznika aby miała 2.0.Możliwe, ze na rynek amerykański zrobiono takie cudo.W Europie (na jej rynek) silnik 2.0 pojawił się w VI -genie jako DIESEL (nie oferowany w Polsce)oraz w VII-genie jako VSA 160 KM, lub Type-R 200KMw modelu kombi można spotkać w V/VI - genie 1.8 - 169 KM2.0 nie było. Niech kolega poda Ci symbol silnika np.: B16A2 Poszukałem trochę i rzeczywiście na rynek malezyjski (?) był robiony taki sedan....Ale z budy wygląda na VI-gena czyli bardziej 96- >>> Silnik ma 155 KM i 177 Nmi wynika, że był łączony z przekładnią automatyczną typu CVT (?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewc 92 #2622 Napisano 6 Listopada 2008 Nie wiedziałem gdzie to wstawić, więc ląduje tutaj:Zegarki projektowane przez niejakie Bavarian Crono, ze stylistyką tarcz nawiązującą do tablic zegarów w starych Volkswagenach. W środku Ronda. http://www.bavarian-chrono-technology.de/i..._id=10&l=en 0 satis verborum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojciesze91 0 #2623 Napisano 10 Listopada 2008 Nawet niezły ten Chart:) Ile wyciąga??? Taka MZ ETZ 250 w skali 1:2, a wyciąga... No cóż 70 km/h spokojnie, a przy dobrym wietrze i z górki to 80 jak nic pojedzie. Wszak nie znano wtedy jeszcze elektronicznych ograniczeń prędkości i fabryka maksymalnie wyciągała co się dało z silnika, inna sprawa, ze skrzynie biegów przy takiej mocy lubi się gubić... Nigdy nie wiem na jakim biegu jadę Po bułki można jeździć Na rybki dobry... Nad rzeczkę w wędką 0 Spoglądam na zegarek, lecz nie sprawdzam godziny?Myślę sobie: ?Jurij Gagarin miał takiego gdy leciał w kosmos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GORKY8 3 #2624 Napisano 27 Listopada 2008 czy ktos z was uzytkuje skode felicje i czy mogłby napisac ocene tego samochodu? mam na oku felicje z 95r z silnikiem 1.3. ale zauważyłem ze nie ma w tylnej klapie nie ma stacyjki do otwierania klapy czy ktoś wie ile kosztuje wymiana takiej stacyjki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2625 Napisano 27 Listopada 2008 Stacyjke to masz tylko pod kierownicą. W klapie zwykły zamek. Wymiana kosztuje niewiele (100?), ale zapewne oznacza to dodatkowy kluczyk.Jeżdziłem w 1997 Fela z 1997. Niecały rok. To była nówka więc wszystko było ok, a przesiadłem sie z ŁAdy Samary - więc czułem sie jak mercedesie. Raczej dobry tani wóz - tyle ze te sprzed liftingu - wlaśnie w 1997 podobno szybko rdza brała. tylna klapa szegónie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach