Lawnowerman 937 #8676 Napisano 17 Lipca 2013 Mondeo to fajne autko lecz jeśli miałbym je kupować po raz drugi to myśle że z silnikiem bez pompowtrysków. ale ty nie masz pompowtrysków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mareek11 #8677 Napisano 17 Lipca 2013 ale ty nie masz pompowtryskówJak to nie? silnik tddi nie miał a tdci ma. Byłem z nimi na diagnostyce i powiedzieli że jeszcze pare kilometrów na nich zrobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mareek11 #8678 Napisano 17 Lipca 2013 Jak to nie? silnik tddi nie miał a tdci ma. Byłem z nimi na diagnostyce i powiedzieli że jeszcze pare kilometrów na nich zrobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #8679 Napisano 17 Lipca 2013 Moja weekendowa zabawka.piękna zabawka, jak wygląda teraz utrzymanie od strony serwisowej i dostępność części dla tego potwora? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
defo 0 #8680 Napisano 17 Lipca 2013 Części ogólnie są dostępne, to jest CSI więc po zamówieniu trzeba czekać na sprowadzenie z Niemiec, przy przebiegach które ja robię raczej nie często trzeba coś robić. Ważne aby kupić samochód w dobrym stanie, ponieważ koszt wymiany kilkunastu podzespołow może równać się z ceną zakupu zwykłej 850-siątki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #8681 Napisano 17 Lipca 2013 Jak to nie? silnik tddi nie miał a tdci ma. Byłem z nimi na diagnostyce i powiedzieli że jeszcze pare kilometrów na nich zrobie. TDCi − zastrzeżony znak towarowy koncernu Ford Motor Company; dieslowska wysokoprężna turbodoładowana jednostka silnikowa, zasilana bezpośrednim wtryskiem do komory spalania (common rail), stosowana w samochodach należących do Koncernu Forda. http://pl.wikipedia.org/wiki/TDCi TDDI jest napedzane pompa wtryskowa [coś jak stare TDI] pompowtryskiwacz to: Pompowtryskiwacz - urządzenie do hydraulicznego wtrysku paliwa w silniku o zapłonie samoczynnym. Tylko VAG [i ew. firmy którym sprzedał silniki używają PD (Mitsubishi)] To co pokazałes to wytryyskiwacz układu CR. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4121 #8682 Napisano 17 Lipca 2013 Bardzo fajna, też mi taka po głowie chodziła, a może jeszcze chodzi.A tu mój rekin, pasuje w sumie do forumowego Squale (też rekin) I to jeszcze jak pasuje :-) ...no...powinieneś dokupić jeszcze czarną wersję w PVD A BMW już kiedyś Ci gratulowałem. Ja z BMW uznaje tylko serie 3 ( za najlepsze proporcje auta ) wszystkich generacji oraz właśnie te stare BMW z lat poniżej 90's . Nowe 5-tki,7mki czy te X6 kompletnie mi się nie podobają i według mnie są zbyt lanserskie. Coś jak Hammer H3 ze złotymi klamkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwb3rdu 0 #8683 Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) 126p na niemieckich blachach?Na niemieckich balach bo w Polsce nie mialem szans aby go legalnie zarjestrowac i by musialem go nielegalnie zezlomowac bo takie do d*py bylo i chyba jeszcze jest polskie prawo !!!!!! ...i na niemieckiej stacji diagnostycznej Czy ten kolor to oryginał, który to rok narodzin?Kolor jest originalny ( to byl odrzut eksportowy , ktory trafil jako prezent od Gierka w postaci talonu na samochod (mlodsci moga tej formy sprzedazy nie znac -jak co prosze pytac to opowiem ) na Barborke dla gornikow jednej z Bytomskich kopaln , ktrzy uczestniczyli w b .powazje akcji ratowniczej .Kermit mieszka w germani od 5 lat i wzbudza ogolny podziw i zaintersowanie w zeszlym roku wyslalem go pod Poznan na kuracjie odmladzajaca . Dodam ze TÜV przeszeld bez pudla jedynia jaja byly z ASU .Rocznik 1976 , felgi oczywiscie cytrynki siedzenia czarne ze skaju czy cos w tym rodzaju tylna kalpa z 4 otowrami wentylacyjnymi (wymieniaone sa blotniki przednie i drzwi ) . pojemnosc 600cm[/img] Uploaded with ImageShack.us [/img] Uploaded with ImageShack.us a ponizej dowod ze jest na chodzie Edytowane 17 Lipca 2013 przez kwb3rdu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mareek11 #8684 Napisano 17 Lipca 2013 TDCi − zastrzeżony znak towarowy koncernu Ford Motor Company; dieslowska wysokoprężna turbodoładowana jednostka silnikowa, zasilana bezpośrednim wtryskiem do komory spalania (common rail), stosowana w samochodach należących do Koncernu Forda.http://pl.wikipedia.org/wiki/TDCi TDDI jest napedzane pompa wtryskowa [coś jak stare TDI] pompowtryskiwacz to: Pompowtryskiwacz - urządzenie do hydraulicznego wtrysku paliwa w silniku o zapłonie samoczynnym. Tylko VAG [i ew. firmy którym sprzedał silniki używają PD (Mitsubishi)] To co pokazałes to wytryyskiwacz układu CR.Możliwe Kolego że masz rację ponieważ nie jestem ekspertem w dziedzinie Diesla. Ale do tej pory spotykałem się z określeniem pompowtryskiwacza jeśli chodzi o moje autko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #8685 Napisano 17 Lipca 2013 Bmw 323 klasyka, piękny i pięknie utrzymany, gratuluję.Ten w dodatku jest w nadwoziu Baur, bardzo rzadki gatunek rekina. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
defo 0 #8686 Napisano 17 Lipca 2013 Racja bardzo rzadki, chyba tylko z 2 takie widziałem, a motoryzacją interesuję się wiele lat. Wiesz może ile wyszło w takim nadwoziu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #8687 Napisano 17 Lipca 2013 Możliwe Kolego że masz rację ponieważ nie jestem ekspertem w dziedzinie Diesla. Ale do tej pory spotykałem się z określeniem pompowtryskiwacza jeśli chodzi o moje autko. Marek pompowtryskiwacz czyli PD [PompeDuse] ma tylko VAG. Ty masz wtryskiwacz od popmpowtryskiwacza różni się wszystkim praktycznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #8688 Napisano 17 Lipca 2013 Bardzo fajna, też mi taka po głowie chodziła, a może jeszcze chodzi.A tu mój rekin, pasuje w sumie do forumowego Squale (też rekin) I to jeszcze jak pasuje :-) ...no...powinieneś dokupić jeszcze czarną wersję w PVD A BMW już kiedyś Ci gratulowałem. Ja z BMW uznaje tylko serie 3 ( za najlepsze proporcje auta ) wszystkich generacji oraz właśnie te stare BMW z lat poniżej 90's . Nowe 5-tki,7mki czy te X6 kompletnie mi się nie podobają i według mnie są zbyt lanserskie. Coś jak Hammer H3 ze złotymi klamkami.Ze starszych BMW zakupiłbym też 2002 Turbo i E9 3.0CSI, z nowszych nie powiem zadbaną kilkuletnią X5 nie pogardziłbym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #8689 Napisano 17 Lipca 2013 Racja bardzo rzadki, chyba tylko z 2 takie widziałem, a motoryzacją interesuję się wiele lat. Wiesz może ile wyszło w takim nadwoziu? Nie wiem czy wszystkich kabrioletów czy tylko Baura ale koło 4500 sztuk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #8690 Napisano 17 Lipca 2013 Racja bardzo rzadki, chyba tylko z 2 takie widziałem, a motoryzacją interesuję się wiele lat. Wiesz może ile wyszło w takim nadwoziu?Jasne, mam to obcykane Ten jest w automacie. Liczba wyprodukowanych BMW E21: 1 354 961 sztukLiczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur (Baur TC1): 4595 sztuk(w okresie od 1978 do 1982 roku - od nr A000001 do nr A004595)Liczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur z silnikiem 323i: 1659 sztukLiczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur z silnikiem 323i w Automacie: ok. 200 sztuk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uasica 1 #8691 Napisano 17 Lipca 2013 Racja bardzo rzadki, chyba tylko z 2 takie widziałem, a motoryzacją interesuję się wiele lat. Wiesz może ile wyszło w takim nadwoziu?Nie wiem czy wszystkich kabrioletów czy tylko Baura ale koło 4500 sztukKabriolety fabrycznie nie były produkowane w e21, było chyba kilka prototypów, jeśli coś takiego jest to przeróbki wersji coupe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #8692 Napisano 17 Lipca 2013 Części ogólnie są dostępne, to jest CSI więc po zamówieniu trzeba czekać na sprowadzenie z Niemiec, przy przebiegach które ja robię raczej nie często trzeba coś robić. Ważne aby kupić samochód w dobrym stanie, ponieważ koszt wymiany kilkunastu podzespołow może równać się z ceną zakupu zwykłej 850-siątki.a co tam jest pod maską, jakie osiągi i spalanie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #8693 Napisano 17 Lipca 2013 Liczba wyprodukowanych BMW E21 w nadwoziu Baur (Baur TC1): 4595 sztuk Czyli dobrze powiedziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
defo 0 #8694 Napisano 17 Lipca 2013 Pod maską jest V12, 5600cm około 6 s do setki, a spalanie... ile wlejesz tyle spali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #8695 Napisano 17 Lipca 2013 Pod maską jest V12, 5600cm około 6 s do setki, a spalanie... ile wlejesz tyle spali Na pytanie ile pali mówisz. - Dwie ... tylne opony. Automat daje rade?Podobno nie wytrzymywał Nm silinka V12 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
defo 0 #8696 Napisano 17 Lipca 2013 Hehe... dobre jak trzeba to i opony spali. W tym 850 Csi były montowane tylko manuale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4606 #8697 Napisano 17 Lipca 2013 mógłbym napisać, że przy takich pojemnościach w benzynie pytanie o spalanie jest niestosowne chyba, że ktoś chce się pochwalić swoją ecojazdąz drugiej strony widziałem już różne potwory tankujące na Auchan, którym wcale nie podrodze na zakupy było - każdy liczy, zwłaszcza swoje. Tylko Firmowe tankują gdzie popadnieZdarzają cię ciekawe jednoski diesla w typie 4,2 w A8 czy 5.0 V10 TDI 313 KM Phaeton. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mareek11 #8698 Napisano 17 Lipca 2013 Marek pompowtryskiwacz czyli PD [PompeDuse] ma tylko VAG.Ty masz wtryskiwacz od popmpowtryskiwacza różni się wszystkim praktycznie.Dla mnie najważniejsze jest teraz to że się nie psuje .Ale dzięki za informacje.Teraz przeglądy zacznę robić w Niemczech ponieważ Twoje informacje rzuciły nowe światło na umiejętności mojego zaprzyjeźnionego pana w serwisie który upierał się że są w nim pompowtryski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12504 #8699 Napisano 17 Lipca 2013 mógłbym napisać, że przy takich pojemnościach w benzynie pytanie o spalanie jest niestosowne chyba, że ktoś chce się pochwalić swoją ecojazdąz drugiej strony widziałem już różne potwory tankujące na Auchan, którym wcale nie podrodze na zakupy było - każdy liczy, zwłaszcza swoje. Tylko Firmowe tankują gdzie popadnieZdarzają cię ciekawe jednoski diesla w typie 4,2 w A8 czy 5.0 V10 TDI 313 KM Phaeton.Mój tata ma Touareg'a 5.0 V10 TDI. Z lekką nogą po mieście pali około 15, na trasie udało się osiągnąc 9,8 i tym drugim wynikiem się chwali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 469 #8700 Napisano 17 Lipca 2013 Moja tylko skoda dostała nowe koła:))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach