Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

To nie żadne "jakiś" tylko najlepsi fachowcy w kraju na wycieczce... :P

5,2 V8, a koledzy siedzą na krzesełkach buchniętych (pożyczonych) z pałacu w Brunowie i udają się na zwiedzanie browaru w Lwówku Śląskim...

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie. Idę jutro przypadkowo do Adama, bo na pewno.coś przywiózł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to było trzy lata temu :D  :D ... Już dawno wypił...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przytępiony, może to kwestia dolegających uszczelek ;) może po lifcie coś zmienili...

Silnik niestety tylko 2.0. 2.5 byłby optymalny ale cena przekraczała ustalony na sztywno próg.....

Zmienili chyba dopiero po drugim liftingu ;)

Niech się jeździ :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to było trzy lata temu :D  :D ... Już dawno wypił...

A to feler...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojeżdżone dzisiaj na wieczór, nie ma fajerwerków na desce ale za to są wszędzie indziej ;)

9df65dc7906db7357e59e53d61c11bbf.jpg

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego ta prawa, duża wskazówka jest na "0", a nie na "220"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasssne... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy obeznani w obecnych BMW - powiedzcie coś o dwulitrowej benzynie turbo, obecnie 252 KM, niedawno 245.

Jak to się spisuje, jak z awaryjnością itp?

Znajomy mnie poprosił o opinię, bo chce zakupić 430xi i nie wiem co mu odpowiedzieć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autko fajne, wygodne, oszczędne i w miarę dynamiczne. Wiem bo miałem :)

Mój egzemplarz miał jednak sporo problemów z silnikiem (rozrząd, końcówki wtryskiwaczy), ale może to już zostało wyeliminowane...

A jak się Wam podoba G30? Zmiany drobne, ale moim zdaniem na plus.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G30 jak to mówi młodzież - na propsie ;)

Moim zdaniem bardzo fajne auto, choć ja celowałbym w nową e klase. Trafia do mnie w 100% i cenowa jest naprawdę ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru tygodni diler od którego kupilem moj samochód zasypywal mnie zapytaniami a kiedy bede chcial nabyć G30.... Od kiedy wypelnilem ankietę ze dopiero za +/- 4 lata to wpisali mnie chyba na "czarna" listę potencjalnych klientów. I emaili dostaje o polowe mniej. Ha ha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenowo porównywałem w konfiguratorze.

Identycznie (prawie maksymalnie) wyposażone E300 245KM jest tańsze od 530i 252KM o 12 tys. PLN, czyli o 3,5%. Do zaniedbania moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tych kwotach różnica może i żadna, ale jednak 12 koła, to 12 koła i Omega za to będzie ;)

Poza tym pomijając cenę, to e klasa bardziej do mnie gada.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie jest trochę za bardzo dziadkowa - jeździłem i kompletnie żadnych emocji, za bardzo izoluje od otoczenia. Fakt, że jeździłem 2-litrowym dieslem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec moze pora wymienic mondeo?:P

Przy następnym aucie będę nad tym myślał :)

A dla mnie jest trochę za bardzo dziadkowa - jeździłem i kompletnie żadnych emocji, za bardzo izoluje od otoczenia. Fakt, że jeździłem 2-litrowym dieslem.

No bo Merc wiadomo, że celuje wvtrochę innego klienta z e klasą. BMW bardziej sportowo, Merc jak to mówisz bardziej dziadkowo :)

Mnie w nowej e klasie ujmuje właśnie ten spokój k izolacja. Stateczna, elegancka limuzyna. Tego oczekuję zresztą od Merca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na to?Kumpel przyjechał wczoraj do domu po "pracy"tym i mówi żonie że okazja była dali 20%off i nie mógł nie skorzystać!

Super auto.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy obeznani w obecnych BMW - powiedzcie coś o dwulitrowej benzynie turbo, obecnie 252 KM, niedawno 245.

Jak to się spisuje, jak z awaryjnością itp?

Znajomy mnie poprosił o opinię, bo chce zakupić 430xi i nie wiem co mu odpowiedzieć...

Nie wiem czy to ta sama jednostka bo oznaczenie kodowe silnika jest inne . N20 w mojej 528i to super kompromis miedzy cena/osiągi / spalanie . 6.2 sec do setki , bardzo dobra elastyczność , silnik cichutki nawet w okolicach 200 km/h . Po Wa-wie spalanie z komputera 12.5 Pb . Ostatnia duża trasa ok . 2000 km Warszawa-Balaton- Warszawa średnie spalanie wyszło 8.6 Pb /100 km . Jak na razie 26 miesięcy eksploatacji i niespełna 40 tys. przebiegu , nic sie nie dzieje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi