Wymiana baterii w starym kwarcyku TIMEX
Wymiana baterii, problem, zegar zatrzymuje się.
dodany przez
sosna, w "Zrób to sam" - wskazówki przy samodzielnych naprawach
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez chrapo
Dzień dobry.
Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?
-
Przez Euryk
Składanie jest ciekawym zajęciem, ale czy na początek nie lepiej wymienić rotor w zegarku, kótry się ma i lubi? Na Aliexpress rotory do NH35 (oraz 7S26 - takie same) powszechnie są dostepne w cenie 70-100 zł, niektóre wizualnie bardzo interesujące. Do tego trzeba jedynie mieć zegarmistrzowski śrubokręt, o ostrzu 3 mm, tez do kupienia na Ali. Instrukcje do znalezienia w sieci, to zresztą bardzo łatwe i przyjemne zajęcie.
-
Przez Petru23
Mam nowego Elements ale ma jedną istotną wadę. Ze względu na kształt koperty (spodu) i rozmiar koronki potrafi się ona (koronka) wysunąć podczas noszenia. Zahaczy o ubranie, mankiet czy cokolwiek. Problem dotyczy m.in. Beringa o podobnym kształcie koperty.
Pytanie, czy jest możliwość jej wymiany i czy zegarmajster to powinien zrobić. Jaki może być koszt? Oddać raczej go nie oddam (skróciłem bransoletę).
-
Przez CebulaNet
Witam.
Jak mogę wyjąć baterię z zegarka Longines VHP ze zdjęcia? Bateria jest w plastykowym koszyczku i nie wiem jak wyjąć ten koszyczek lub samą baterię z zegarka. Metalowe elementy którymi koszyczek jest przytwierdzony do mechanizmu nie wyglądają mi na śrubki więc odkręcić się ich raczej nie da.
Pomoże ktoś?
Dodam jedynie, że nie jestem zegarmistrzem więc poprosiłbym o porady jak dla kompletnego laika na poziomie pre-beginner.
-
Przez T200
Czy ktoś z Was wie jaka powinna być bateria w zegarku Jacques Lemans 1-1152? Jakiekolwiek informacje na temat tego modelu ciężko znaleźć w internecie, o baterii nie wspominając. Niestety nie ma w nim starej na wzór.
Udało mi się jedynie znaleźć informację, że do modelu 1-1697 pasuje bateria 371, ale to zupełnie inny model.
-