Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

ZAPISY na ZEGAREK KLUBOWY z okazji XX-LECIA KMZiZ

Rekomendowane odpowiedzi

wskazowki trzeba poprawic bo godzinowa i minutowa są zbyt mało obfite. Zmienili mi delikatnie projekt na etapie wykonastwa.  No chyba, że macie inne zdanie ? to zostawimy jak jest. 

e3c26ca0e98d8ac3c0eddca84c604c56.thumb.jpeg.a75e6376788cceb4faf54ffd14380e53.jpeg
79465da3f8d3f1f864742121a303479a.thumb.jpeg.c9bc2e5772aa68e8a4257e289c471de3.jpeg

Na tym zdjęciu ten sekundnik rzeczywiście wygląda jakby był tej samej grubości co wskazówka minutowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Na tym zdjęciu ten sekundnik rzeczywiście wygląda jakby był tej samej grubości co wskazówka minutowa emoji6.png

Myślę, że gdy wskazówki minutowa i godzinowa zostaną poprawione to sekundnik będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wskazówkę godzinową i minutową warto zmienić (tak by były "pełniejsze"), potem ew. decyzja co do sekundowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazówka sekundowa musi się odróżniać , na razie jest gruba i wprowadza w błąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, bogdan57 napisał(-a):

wskazówka sekundowa musi się odróżniać , na razie jest gruba i wprowadza w błąd

nie jest gruba, na renderze wyszla jak wlos bo render nie oddaje odbic swiatla tak dobrze jak rzeczywistosc. Juz robi sie model nowej godzinowej i minutowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przybyła rezerwacja dla kolejnej osoby z poza forum.

Niestety usunąłem także z listy osobę o nicku: JD21 - kilka miesięcy oczekiwania na wpłatę myślę, że było wystarczające.

Pozostało 11 zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejrzeniu zdjęć mogę powiedzieć, że tarcza wygląda bardzo fajnie. Wskazówki rzeczywiście są do delikatnej poprawy, bo sekundowa wygląda jak minutowa. Fajnie byłoby gdyby była możliwość wymiany paska na standardowy, myślę, że to ułatwi dalsze użytkowanie (wtedy wymieniłbym sobie na wersję bez przetłoczeń i bardziej matową lub w półpołysku, bo na tych zdjęciach rzeczywiście mocno się błyszczy - przypomina mi trochę pasek do zielono-złotego alpinista, tylko w innym kolorze). Gdyby miał datownik to zegarek byłby idealny, ale to po prostu ja nie potrafię żyć bez tej funkcji - ale i tak bardzo mi się podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po przejrzeniu zdjęć mogę powiedzieć, że tarcza wygląda bardzo fajnie. Wskazówki rzeczywiście są do delikatnej poprawy, bo sekundowa wygląda jak minutowa. Fajnie byłoby gdyby była możliwość wymiany paska na standardowy, myślę, że to ułatwi dalsze użytkowanie (wtedy wymieniłbym sobie na wersję bez przetłoczeń i bardziej matową lub w półpołysku, bo na tych zdjęciach rzeczywiście mocno się błyszczy - przypomina mi trochę pasek do zielono-złotego alpinista, tylko w innym kolorze). Gdyby miał datownik to zegarek byłby idealny, ale to po prostu ja nie potrafię żyć bez tej funkcji - ale i tak bardzo mi się podoba. 

Ja też lubię datowniki Może następnym razem będzie z datą Co do pasków, to pewnie da się spokojnie coś dobrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasek jest na teleskopach bananach aby nie ocierał o koperte bo koperta nie mogla miec podciecia z uwagi na dekiel montowany na śrubki. Konsekwencja wielu decyzji. Ale spokojnie da sie wcisnac pasek bez wygietego teleskopu byle nie za gruby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobrze, bo podobają mi się te krótkie uszy z wygiętymi teleskopami (bo średnica tarczy jest na mój nadgarstek raczej za duża).

A skoro można wcisnąć standardowy pasek, to wszyscy powinni być zadowoleni. :)

A pasek jaki w końcu zostaje? Semi gloss? Jak o mnie chodzi, to może być, to efekciarski zegarek, więc i pasek może świecić, ale full połysk to już byłoby za dużo, dominowałby nad zegarkiem.

Ogólnie jest bardzo dobrze, cieszę się, można już jakiś termin oszacować?

Edytowane przez mtu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasek jest w pół połysku. na zywo bardziej matowy niz na zdjeciach. Mysle ze do tego projektu pasuje bardzo dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.09.2025 o 12:08, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ja też lubię datowniki emoji6.png Może następnym razem będzie z datą emoji14.png Co do pasków, to pewnie da się spokojnie coś dobrać emoji6.png

jeśli następny będzie z datownikiem i będzie podobnej jakości co ten model to już się zapisuję - z tym, że wtedy musiałbym już coś sprzedać - mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać 20 lat na taki projekt 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli następny będzie z datownikiem i będzie podobnej jakości co ten model to już się zapisuję - z tym, że wtedy musiałbym już coś sprzedać - mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać 20 lat na taki projekt 

Jeśli będzie projekt organizował Marcin, to sam widzisz, że nie trzeba tyle czekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.09.2025 o 21:12, Mr. M napisał(-a):

jeśli następny będzie z datownikiem i będzie podobnej jakości co ten model to już się zapisuję - z tym, że wtedy musiałbym już coś sprzedać - mam nadzieję, że nie będzie trzeba czekać 20 lat na taki projekt 😊

Oby nie był z datownikiem. Na szczęście (Nomos) nic na to nie wskazuje.

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można jeszcze się zapisać na czasomierz. Jeśli tak to poproszę jednego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, takiczas napisał(-a):

Czy można jeszcze się zapisać na czasomierz. Jeśli tak to poproszę jednego.

proszę wybrać numer, lista jest na pierwszej stronie tego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. 
Jeżeli numer 046 jest jeszcze dostępny to poproszę o namiary do wpłaty. 
Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2025 o 21:02, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Marcinie pewnie forumowicze czekają na przecieki z produkcji. Pochwal się co i jak emoji6.png

Nie ma sie czym chwalic, czesci maja zostac wyprodukowane 20 Pazdziernika czy beda zadowalające to sie okaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Londek napisał(-a):

Witam. 
Jeżeli numer 046 jest jeszcze dostępny to poproszę o namiary do wpłaty. 
Pozdrawiam. 

8 godzin temu, takiczas napisał(-a):

Poproszę o nr.039 i dane wplaty

Wysłałem dane do wplaty na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, QuadrifoglioVerde said:

Wysłałem dane do wplaty na PW

Wpłata dokonana. 
Dziękuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi