Funky_Koval 18620 #1 Napisano 16 Czerwca Panie i panowie, plotki się potwierdziły. Jody z JOMW opublikował pierwszy filmik z mechanicznym Casio. Podyskutujmy 6 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nazdar 642 #2 Napisano 16 Czerwca Ja w tym momencie nie mam zdania, jestem w szoku... Byłem przekonany, że to pitolenie... Choć gdybym miał oceniać sercem to kibicuję, gdyby portfelem to pewnie już mniej 😏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #3 Napisano 16 Czerwca No jest moc tylko cena... za podstawowy werk seiko i time only to trochę lipa. Niemmniej bransa, tarcza i ogólny projekt sa na plus 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #4 Napisano 16 Czerwca A śmiali się ze mnie jak mówiłem, że wyjdzie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #5 Napisano 16 Czerwca 49 minut temu, cordi7 napisał(-a): A śmiali się ze mnie jak mówiłem, że wyjdzie Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25423 #6 Napisano 16 Czerwca Ładny. Kwarcowa rewolucja zatoczyła koło. Natomiast zegarek na tym werku za taki szmal... Może die hard fani marki się pokuszą. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63015 #7 Napisano 16 Czerwca Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): A śmiali się ze mnie jak mówiłem, że wyjdzie A pisałem, przecież Casio ma możliwość i czemu by nie mieli tego zrobić, poczekajcie to i swój werk dadzą 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #8 Napisano 16 Czerwca 58 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): A pisałem, przecież Casio ma możliwość i czemu by nie mieli tego zrobić, poczekajcie to i swój werk dadzą 🤗🤗🤗 Nie sądzę. Koszt opracowania vs. to, co mogą zyskać nijak mają się do siebie. To jak VW opracowujący Phaetona - auto genialne ale z nieodpowiednim znaczkiem. Wtopili na nim okrutnie. Swoją drogą po kiego grzyba szklany dekiel przy tym, co w środku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63015 #9 Napisano 16 Czerwca 14 minut temu, cordi7 napisał(-a): Nie sądzę. Koszt opracowania vs. to, co mogą zyskać nijak mają się do siebie. To jak VW opracowujący Phaetona - auto genialne ale z nieodpowiednim znaczkiem. Wtopili na nim okrutnie. Swoją drogą po kiego grzyba szklany dekiel przy tym, co w środku? Jeszcze jakiś czas temu nikt nie wierzył że Casio zrobi mechanika 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 19955 #10 Napisano 16 Czerwca 39 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Jeszcze jakiś czas temu nikt nie wierzył że Casio zrobi mechanika 🤔🤔🤔 Tylko tak na prawdę to czy zrobił? To nie ich mechanizm. To gotowiec i to tani. Mechanizm spotykany w "pierdyliardzie" zegarków. Więc co to za sztuka taką manianę odwalić i wycenić z kosmosu? Dla mnie lipa:-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #11 Napisano 16 Czerwca (edytowane) 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Swoją drogą po kiego grzyba szklany dekiel przy tym, co w środku? No też nie czaję. Gdyby mieli inne mechaniki to może bylby to gateway do droższych modeli. Ale droższych nie mają a patrzeć w tym werku nie ma na co Edytowane 16 Czerwca przez Funky_Koval 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #12 Napisano 16 Czerwca On kosztuje około 300 euro nie? To raczej normalnie. Seiko wkłada w tej półce cenowej Hardlex, tu jest szafir. Moim zdaniem najsłabszy punkt to mocowanie bransolety uniemożliwiające korzystanie ze standardowych pasków - ale wizualnie to fajnie wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #13 Napisano 16 Czerwca Płaski szafir bez antyreflexu - czytelność do bani. 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65736 #14 Napisano 17 Czerwca 18 godzin temu, Nazdar napisał(-a): Choć gdybym miał oceniać sercem to kibicuję, gdyby portfelem to pewnie już mniej 😏 18 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): No jest moc tylko cena... za podstawowy werk seiko i time only to trochę lipa. 16 godzin temu, oszolom napisał(-a): Natomiast zegarek na tym werku za taki szmal... Może die hard fani marki się pokuszą. Tzw "skimming". Na samym początku mają przepłacić fanatycy i Ci co się nie znają. Potem jak w przypadku wielu Seiko - redukcja cen w sklepach i "promocje" o kilkadziesiąt procent, czyli etap sprzedaży do "łowców okazji". 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25423 #15 Napisano 17 Czerwca 6 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Tzw "skimming". Na samym początku mają przepłacić fanatycy i Ci co się nie znają. Potem jak w przypadku wielu Seiko - redukcja cen w sklepach i "promocje" o kilkadziesiąt procent, czyli etap sprzedaży do "łowców okazji". Let's see 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127775 #16 Napisano 17 Czerwca W dniu 16.06.2025 o 19:50, cordi7 napisał(-a): Nie sądzę. Koszt opracowania vs. to, co mogą zyskać nijak mają się do siebie. To jak VW opracowujący Phaetona - auto genialne ale z nieodpowiednim znaczkiem. Wtopili na nim okrutnie. Swoją drogą po kiego grzyba szklany dekiel przy tym, co w środku? Żeby nawet "niewierny Tomasz" nie miał wątpliwości. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127775 #17 Napisano 2 Lipca Gdybym nie był na czasowym odwyku (redukcja), to kupiłbym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #18 Napisano 15 Lipca 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 431 #19 Napisano 15 Lipca 7 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Na żywo wygląda duużo lepiej niż na renderach i chyba zdecyduję się na niebieski. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #20 Napisano 19 Lipca (edytowane) W Timetrendzie są juz oreordery. Cena za czarnego w stali: 1399 zł https://www.timetrend.pl/presale-efk-100.html Edytowane 19 Lipca przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #21 Napisano 28 Lipca Nie rozumiem narzekania na cenę - za tarczę z forged carbon i szafir na nh35 to chyba normalna cena - taka w okolicach Citizena Tsuyosa z metki czy Seiko 5kx. Mam nadzieję, że nikt oryginalnego projektu dużego producenta nie porównuje do homarów od Pagani? ;D 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 1866 #22 Napisano 29 Lipca (edytowane) Ktoś się skusił? 😉 PS. Wersja zielona, niebieska i biała/kremowa stówkę taniej, bo 1299 PLN. Widzę, że z kodem na zgora jeszcze stówkę z groszem da się urwać 😎 Edytowane 29 Lipca przez piku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #23 Napisano 2 Sierpnia 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18620 #24 Napisano 15 Sierpnia @Petru23 Jak wrażenia? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 17632 #25 Napisano 15 Sierpnia 5 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): @Petru23 Jak wrażenia? O właśnie, dzięki za wywołanie. Szukałem tego wątku. Zaznaczam, że nie kupiłem go jeszcze z akcentem na "jeszcze". Poczekam, aż stanieje. Wrażenia są jak najbardziej pozytywne, świetna opcja w budżecie ok 1000zl. Wykonanie naprawdę dobre, bransoleta akceptowalna w pełni. Mikro regulacja jest nawet na zapięciu. Tarcza jak dla mnie świetna, z głębią bez skojarzeń że sklejką. Indeksy fajnie sterczą, wsystsko równiutko. Wskazówki skeleton z lumą jak dla mnie super pasują do całości w moim mniemaniu. Werk nawet cicho kreci, nie słyszałem go w szumie galerii handlowej. Bardzo dobrze leży na nadgarstku (u mnie 19cm/5,5-6cm). 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach