hezio 242 #1 Napisano 28 Stycznia (edytowane) Witam serdecznie, jako niepoprawnego fana CITIZEN dawno mnie nic tak nie zaciekawiło jak zapowiedź nowych modeli z których "gada" do mnie a'la panda Mechanizm: Cal. B620 Eco-Drive Funkcje: godziny, minuty, sekundy, 24-godzinna tarcza pomocnicza (ze wskaźnikiem AM/PM), sekundnik, data i chronograf z dokładnością do 1/5 sekundy z 60-minutowym licznikiem Rezerwa chodu: 270 dni rezerwy chodu w ciemności Certyfikat chronometru: ±15 sekund miesięcznie Koperta 43 mm Uszy 22 mm Referencje: CA4730-59A, CA4730-08E, CA4733-00L Introducing: Citizen Kicks Off 2026 With Three New Eco-Drive Powered Endeavor Chronos - Hodinkee Edytowane 28 Stycznia przez hezio 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 15194 #2 Napisano 29 Stycznia Panda wielkosc wygkad wszytki mi pasuje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 262 #3 Napisano 29 Stycznia Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś... CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 79 #4 Napisano 29 Stycznia 1 godzinę temu, Slaweknh napisał(-a): Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś... CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena.... Mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 242 #5 Napisano 30 Stycznia (edytowane) W dniu 29.01.2026 o 13:18, Karakal napisał(-a): Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne. Wiele lat już nie widziałem na stronach Citizen nic ciekawego w mojej ocenie nie licząc Series 8 - a teraz proszę bardzo nawet budżetowe Zenshin 60 Mechanical Super Titanium™ £549 Edytowane 30 Stycznia przez hezio 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8989 #6 Napisano 30 Stycznia Ta jest 🙂 https://zegarkiclub.pl/forum/topic/140451-citizen/?do=findComment&comment=3641849 I z cenami już idzie ku dobremu 🙂 Citizen Męski analogowy zegarek automatyczny Super Titanium Zenshin 60 : Amazon.pl: Moda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 262 #7 Napisano 30 Stycznia No kurcze też nie. Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8989 #8 Napisano 30 Stycznia 9 minut temu, Slaweknh napisał(-a): No kurcze też nie. Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować pozdrawiam Seiko kiedyś używało logo X właściwie chyba tylko na metkach w zegarkach JDM a potem "się rozlało". W Sumo na tarczy było: "Scuba" a potem X 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 67569 #9 Napisano 1 Lutego Było🤔 ? Citizen wypuszcza nowe zegarki Terra Force z teksturowanymi tarczami - Notebookcheck.pl https://share.google/2j6l41PDCtopqNfft 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8989 #10 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, petruss napisał(-a): Było🤔 ? https://zegarkiclub.pl/forum/topic/47035-policzmy-sumo/?do=findComment&comment=532206 Tak było 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
V-Patri 1 #11 Napisano 2 Lutego 23 godziny temu, petruss napisał(-a): Było🤔 ? Citizen wypuszcza nowe zegarki Terra Force z teksturowanymi tarczami - Notebookcheck.pl https://share.google/2j6l41PDCtopqNfft I niestety szkiełko mineralne... Bez komentarza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gamemaster 526 #12 Napisano 5 Lutego 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17166 #13 Napisano 5 Lutego Fajne tylko pewnie znowu 40 mm koperta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12680 #14 Napisano 16 Lutego A mi się podobają te nowe wypusty, zwłaszcza serii 8 i z ptaszyskiem. Ostatnio oglądałem na YT filmik z Outletów Citka i Seiko w JP, gdzieś w okolicy lotniska Narita. Bardzo fajne wypusty, a ceny najlepsze z najlepszych. Biorąc jeszcze pod uwagę Tax Free, były nie do pobicia, jakieś 50% naszych ze sklepów internetowych. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 242 #15 Napisano 18 Lutego W dniu 16.02.2026 o 16:41, tommly napisał(-a): Tax Free dokładnie... a jak przypadkiem ktoś płynął wycieczkowcem to też w sklepach promo + Tax Free i różne fajne marki można było kupić taniej niż u cygana na targu 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1923 #16 Napisano 25 Lutego Parę nowości 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12680 #17 Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, M.Mike napisał(-a): Parę nowości Zielony jeszcze ujdzie. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17166 #18 Napisano 26 Lutego Jeszcze czarny jest. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1923 #19 Napisano 28 Lutego NB6060-07A 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72040 #20 Napisano Sobota o 08:24 7 godzin temu, M.Mike napisał(-a): NB6060-07A Mi się podoba 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1923 #21 Napisano Sobota o 12:09 Mi się podoba To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić.Pierwsze skojarzenie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72040 #22 Napisano Sobota o 12:24 14 minut temu, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie Coś w tym jest 😁 😁 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8989 #23 Napisano Sobota o 14:59 2 godziny temu, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie E ! To tym bardziej trzeba brać 🙂 Mi się też podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 242 #24 Napisano Niedziela o 21:00 W dniu 28.02.2026 o 13:09, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie ale żeś to dobrze porównał 😁👏 Trzeba przyznać, że jednak zwraca uwagę na siebie... z tego co widzę w USA 1295 USD. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1923 #25 Napisano Poniedziałek o 14:48 ale żeś to dobrze porównał Trzeba przyznać, że jednak zwraca uwagę na siebie... z tego co widzę w USA 1295 USD.Cena minimalnie niższa od wersji bransoletowych, za jakiś czas powinien być do kupienia za ~3,5kzł, jak inne wersje.Do tego bransoleta z eBaya ~700zł 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach