hezio 277 #1 Posted January 28 (edited) Witam serdecznie, jako niepoprawnego fana CITIZEN dawno mnie nic tak nie zaciekawiło jak zapowiedź nowych modeli z których "gada" do mnie a'la panda Mechanizm: Cal. B620 Eco-Drive Funkcje: godziny, minuty, sekundy, 24-godzinna tarcza pomocnicza (ze wskaźnikiem AM/PM), sekundnik, data i chronograf z dokładnością do 1/5 sekundy z 60-minutowym licznikiem Rezerwa chodu: 270 dni rezerwy chodu w ciemności Certyfikat chronometru: ±15 sekund miesięcznie Koperta 43 mm Uszy 22 mm Referencje: CA4730-59A, CA4730-08E, CA4733-00L Introducing: Citizen Kicks Off 2026 With Three New Eco-Drive Powered Endeavor Chronos - Hodinkee Edited January 28 by hezio 1 Share this post Link to post Share on other sites
revolta4 15764 #2 Posted January 29 Panda wielkosc wygkad wszytki mi pasuje 1 Share this post Link to post Share on other sites
Slaweknh 277 #3 Posted January 29 Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś... CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena.... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Karakal 84 #4 Posted January 29 1 godzinę temu, Slaweknh napisał(-a): Nie wiem ale do mnie nie przemawiają te nowe projekty ani to typowe chrono ani diver. Natomiast popatrzcie na ten model - nowość z kiedyś... CA4680-55L Sport Luxury. W tym zegarku czuć jeszcze ducha starego dobrego dizajnu Citizena.... Mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty. Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne. 1 Share this post Link to post Share on other sites
hezio 277 #5 Posted January 30 (edited) W dniu 29.01.2026 o 13:18, Karakal napisał(-a): Niektóre stare referencje podobają mi się o wiele bardziej, niż te współczesne. Wiele lat już nie widziałem na stronach Citizen nic ciekawego w mojej ocenie nie licząc Series 8 - a teraz proszę bardzo nawet budżetowe Zenshin 60 Mechanical Super Titanium™ £549 Edited January 30 by hezio 2 Share this post Link to post Share on other sites
Marak 10383 #6 Posted January 30 Ta jest 🙂 https://zegarkiclub.pl/forum/topic/140451-citizen/?do=findComment&comment=3641849 I z cenami już idzie ku dobremu 🙂 Citizen Męski analogowy zegarek automatyczny Super Titanium Zenshin 60 : Amazon.pl: Moda 0 Share this post Link to post Share on other sites
Slaweknh 277 #7 Posted January 30 No kurcze też nie. Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Marak 10383 #8 Posted January 30 9 minut temu, Slaweknh napisał(-a): No kurcze też nie. Co to za wzornictwo? Popatrzcie na te indeksy czy wskazówki takie bezpłciowe i ta subtarcza te napisy najprostsza czcionka. Subtarcza z dziwnej strony. Oj strasznie mi się nie podobają te zegarki to wogole nie są projekty z japońskiej szkoły wzornictwa.. Tak samo (przepraszam że w dziale Citizen) uważam wielki błąd Seiko i ich nowoczesne logo X serii Prospex na pięknym zegarku Alpinist przecież to wogole nie pasuje. Kiedyś to były zegarki. Takie mam często odczucia. Ale to tylko moja skromna opinia. Proszę się nie przejmować pozdrawiam Seiko kiedyś używało logo X właściwie chyba tylko na metkach w zegarkach JDM a potem "się rozlało". W Sumo na tarczy było: "Scuba" a potem X 0 Share this post Link to post Share on other sites
petruss 75144 #9 Posted February 1 Było🤔 ? Citizen wypuszcza nowe zegarki Terra Force z teksturowanymi tarczami - Notebookcheck.pl https://share.google/2j6l41PDCtopqNfft 0 Share this post Link to post Share on other sites
Marak 10383 #10 Posted February 1 2 godziny temu, petruss napisał(-a): Było🤔 ? https://zegarkiclub.pl/forum/topic/47035-policzmy-sumo/?do=findComment&comment=532206 Tak było 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
V-Patri 1 #11 Posted February 2 23 godziny temu, petruss napisał(-a): Było🤔 ? Citizen wypuszcza nowe zegarki Terra Force z teksturowanymi tarczami - Notebookcheck.pl https://share.google/2j6l41PDCtopqNfft I niestety szkiełko mineralne... Bez komentarza. 0 Share this post Link to post Share on other sites
satanic 18418 #13 Posted February 5 Fajne tylko pewnie znowu 40 mm koperta. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13394 #14 Posted February 16 A mi się podobają te nowe wypusty, zwłaszcza serii 8 i z ptaszyskiem. Ostatnio oglądałem na YT filmik z Outletów Citka i Seiko w JP, gdzieś w okolicy lotniska Narita. Bardzo fajne wypusty, a ceny najlepsze z najlepszych. Biorąc jeszcze pod uwagę Tax Free, były nie do pobicia, jakieś 50% naszych ze sklepów internetowych. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
hezio 277 #15 Posted February 18 W dniu 16.02.2026 o 16:41, tommly napisał(-a): Tax Free dokładnie... a jak przypadkiem ktoś płynął wycieczkowcem to też w sklepach promo + Tax Free i różne fajne marki można było kupić taniej niż u cygana na targu 😜 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13394 #17 Posted February 25 2 godziny temu, M.Mike napisał(-a): Parę nowości Zielony jeszcze ujdzie. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
satanic 18418 #18 Posted February 26 Jeszcze czarny jest. 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 79694 #20 Posted February 28 7 godzin temu, M.Mike napisał(-a): NB6060-07A Mi się podoba 🤗 🤗 🤗 0 Share this post Link to post Share on other sites
M.Mike 1932 #21 Posted February 28 Mi się podoba To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić.Pierwsze skojarzenie 3 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 79694 #22 Posted February 28 14 minut temu, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie Coś w tym jest 😁 😁 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
Marak 10383 #23 Posted February 28 2 godziny temu, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie E ! To tym bardziej trzeba brać 🙂 Mi się też podoba. 0 Share this post Link to post Share on other sites
hezio 277 #24 Posted March 1 W dniu 28.02.2026 o 13:09, M.Mike napisał(-a): To chyba będzie mój pierwszy Series 8 po reaktywacji linii. Tylko trzeba będzie bransoletę dokupić. Pierwsze skojarzenie ale żeś to dobrze porównał 😁👏 Trzeba przyznać, że jednak zwraca uwagę na siebie... z tego co widzę w USA 1295 USD. 2 Share this post Link to post Share on other sites
M.Mike 1932 #25 Posted March 2 ale żeś to dobrze porównał Trzeba przyznać, że jednak zwraca uwagę na siebie... z tego co widzę w USA 1295 USD.Cena minimalnie niższa od wersji bransoletowych, za jakiś czas powinien być do kupienia za ~3,5kzł, jak inne wersje.Do tego bransoleta z eBaya ~700zł 1 Share this post Link to post Share on other sites