Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, wersja taka czy inna rotora nie ma wplywu na glowny problem, czyli niedostarczajace docisniecie werku do koperty.

Pytaniem jest czy budowa wnetrza koperty ref.3945 powinna wygladac jak na zdjeciach, czy czegos moze tam brakuje?..

Moze np zapomniano zamontowac ten dociskajacy wewnetrzny ring z uszczelka?..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3924 i 3945 maja różnie umieszczoną uszczelkę więc myślę że nic tam nie brakuje a bynajmniej nie brakuje tego pierścienia ale pisze to wyłącznie na podstawie zdjęć bo chrono od Glycinie nigdy nie mialem. W obu zegarkach które prezentujesz jest uszczelka. Może gdzieś czegoś brakuje ale wydaje mi się ze nie tam. Ja bym wyciągnął wałki w obu zegarkach i wyjął werki żeby zobaczyć czy tam nie ma jakiś różnic lub czegoś nie brakuje. Swoja droga podziwiam twoja cierpliwość do tej marki.

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8953016_LRM_EXPORT_20170729_091606.jpg

8953017_LRM_EXPORT_20170729_091750.jpg

Nierozłącznie z 53

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chodzi mi po głowie SST12 od jakiegoś czasu. Akcja promocyjna na MD sprawiła że można go nabyć w dobrej cenie.

Poczytałem trochę ten wątek i się okazuje że glycine zaliczyła ostatnio parę wpadek jakościowych (nawet chyba pisał o tym Przedstawiciel marki w PL). Czy dotyczy to również sst? Na co zwrócić uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wydaje się być w porządku, główna obawa jaką miałem przed odbiorem dotyczyła centrowania wskazy gmt.

W starym base22 beznadziejna była rezerwa chodu, teraz nie widzę takiego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chodzi mi po głowie SST12 od jakiegoś czasu. Akcja promocyjna na MD sprawiła że można go nabyć w dobrej cenie.

Poczytałem trochę ten wątek i się okazuje że glycine zaliczyła ostatnio parę wpadek jakościowych (nawet chyba pisał o tym Przedstawiciel marki w PL). Czy dotyczy to również sst? Na co zwrócić uwagę?

Wady fabryczne zdarzają się każdej firmie bez względu na branże. Podoba Ci się to kupuj, myśle ze w razie ewentualnego babola niska cena zakupu zrekompensuje Ci wizytę w serwisie i z bańki, tak myśle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak nie mogę się przekonać do Airfightera.Tak discopolowo wygląda.Ale może na żywo zyskuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak nie mogę się przekonać do Airfightera.Tak discopolowo wygląda.Ale może na żywo zyskuje?

Masz wielką łapę to bierz. Mnie się bardzo podobają, tylko za duże dla mnie.

@denver, świetne zdjęcia 1953

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Jak będę miał czas to porobie więcej. Odkąd zmieniłem pasek to jaram się tym zegarkiem non stop kiedy tylko

popatrzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3924 i 3945 maja różnie umieszczoną uszczelkę więc myślę że nic tam nie brakuje a bynajmniej nie brakuje tego pierścienia ale pisze to wyłącznie na podstawie zdjęć bo chrono od Glycinie nigdy nie mialem. W obu zegarkach które prezentujesz jest uszczelka. Może gdzieś czegoś brakuje ale wydaje mi się ze nie tam. Ja bym wyciągnął wałki w obu zegarkach i wyjął werki żeby zobaczyć czy tam nie ma jakiś różnic lub czegoś nie brakuje. Swoja droga podziwiam twoja cierpliwość do tej marki.

Marka cos w sobie ma dlatego chyba sie jej trzymam.. Wykonanie/kontrola jakosci jak widac niestety nie zawsze jest na poziomie..

3924 ma dwie uszczelki; pierwsza zabezpiecza przed dostaniem sie wody do koperty, druga jest "spezyna" dociskajaca werk/tarcze do koperty.

3945 ma tylko jedna uszczelke.. funkcji dociskania werku do koperty brak.

Dzisiaj tak:

incursore_honey1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ten werk jest luźny po odkręceniu koronki w płaszczyźnie poziomej czy pionowej?

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werk w jednej i drugiej ref. zachowuje sie podobnie przy nie dokreconym deklu. Jest pewien luz w plaszczyznie x-y.

Po dokreceniu dekla luzu w ref3924 nie ma ..a w 3945 wystepuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka cos w sobie ma dlatego chyba sie jej trzymam.

Chyba w czasie przyszłym - miała ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsze zegarki byly lepiej wykonanae nowe konkuruja cena..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz wielką łapę to bierz. Mnie się bardzo podobają, tylko za duże dla mnie.

@denver, świetne zdjęcia 1953

No właśnie wielkość nie jest problemem,tylko jakieś takie za krzykliwe dla mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę fotek z dzisiejszej wycieczki rowerowej

13030b2bd58e.jpg

975a6f61f3cc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wielkość nie jest problemem,tylko jakieś takie za krzykliwe dla mnie...

Krzykliwe były pierwsze modele. Szukaj z tych ostatnich, czarno srebrnych . Bardzo stonowane w porównaniu z tymi czerwonymi i zielonymi camo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SST oglądany na żywo bardzo zyskuje. Jest solidny i finezyjny zarazem. Na zdjęciach nie od razu widać wielokątny segment płaszczyzny bocznej koperty. To taki smaczek do podziwiania z bliska.

Co do "wycieczkowania" , to ja bym go raczej na rower nie sadzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do "wycieczkowania" , to ja bym go raczej na rower nie sadzał :)

Jakoś tak wyszło, miałem podjechać 3 ulice dalej, a przejechałem z pół miasta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak wyszło, miałem podjechać 3 ulice dalej, a przejechałem z pół miasta :)

Grunt, że zegar przeżył :).

Po zakupie 17 Sphair Airmany powoli zaczynają mnie "kręcić". Jak choroba się rozwinie, SST będzie następny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie airmanoholim trwa już ze 3 lata, głównie platonicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka cos w sobie ma dlatego chyba sie jej trzymam.. Wykonanie/kontrola jakosci jak widac niestety nie zawsze jest na poziomie..

3924 ma dwie uszczelki; pierwsza zabezpiecza przed dostaniem sie wody do koperty, druga jest "spezyna" dociskajaca werk/tarcze do koperty.

3945 ma tylko jedna uszczelke.. funkcji dociskania werku do koperty brak.

Dzisiaj tak:

Świetny. Jaki to nr ref.? Koperta 44 czy 46?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Figa z makiem. 17 ma fajny rozmiar i bardzo pasuje na moją rączkę :P.

8956475_IMG_20170725_113329.jpg

Mogę w dobrych kosztach odkupić od Ciebie SST. Najchętniej tego z pomarańczowym ringiem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi