Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Co do SST z massdropa to smutno tylko że brak opcji purist z niebieską tarczą lub wersji pumpkin. Ja osobiście już miałem białego w koszyku, ale jednak odpuszczam. 24 godzinna tarcza przy 12 godzinnym mechanizmie chyba nie dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się, że walczyłem ze sobą, ale zdecydowałem wziąć niebieskiego na meshu. Jakoś do mnie przemówił :) zobaczymy co będzie jak go założę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się, że walczyłem ze sobą, ale zdecydowałem wziąć niebieskiego na meshu. Jakoś do mnie przemówił :) zobaczymy co będzie jak go założę...

Podjąłem taką samą próbę:) Choć pomaraczowy kusił.

Póki co jestem pod wrażeniem np F104 bo za takie pieniążki to petarda zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Gdyby ktoś rozmyślał nad chrono to zapraszam na bazarek, ciekawa oferta i możemy się jeszcze potargować :)

11038499589805189169.jpg

Pozdrawiam
Konrad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@traczu, masz do wyboru kilka opcji i ta z niebieską jest. Moje DC-4 jest z MD, cło i VAT zapłaciłem, ale bez bólu bo suma summarum cena i tak dobra.

Piotr też robi dobre ceny z airmanem trudno było powalczyć, ale mam od niego dwa inne i zawsze negocjacje kończyły się pozytywnie :)

A GL lubię, za historię, indywidualny styl i jakoś wykonania.

Edytowane przez reelax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego białego? Nowość z Basel2017?

gl-525-glycine-watch-airman-sst-12-gl007

@traczu, masz do wyboru kilka opcji i ta z niebieską jest. Moje DC-4 jest z MD, cło i VAT zapłaciłem, ale bez bulu bo suma summarum cena i tak dobra.

Niebieski został gmt - purist jest wyprzedany. A co do cła i vat to zawsze kalkulowac je trzeba bo też jestem zdania że powinno być naliczane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się jaka będzie wskazówka godzinowa - taka jak na zdjęciu z MD czy arrow jaką widziałem na którymś z filmików na YT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego białego? Nowość z Basel2017?

Tak, jest właśnie na Massdropie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Mi biały SST całkowicie nie leży. Najlepsza w mojej opinii wersja to pomarańcz/czerń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, że pumpkin dość szeroko się podoba, ja musiałbym zobaczyć go na żywo, więc ze zdjęcia wolałem nie ryzykować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ile jest ja nawet nie wiem gdzie tego szukać :)

600$, cena bardzo niska jak na nowość.

Zastanawiam się jaka będzie wskazówka godzinowa - taka jak na zdjęciu z MD czy arrow jaką widziałem na którymś z filmików na YT?

Arrow jest w wersji Purist

Mi biały SST całkowicie nie leży. Najlepsza w mojej opinii wersja to pomarańcz/czerń :)

No właśnie, ja jeszcze myślałem o niebieskim, ale warunek konieczny to 24 godzinny system wskazywania. Base 22 GMT jednak mi nie grał przez 24 godzinną tarczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dzedze chyba wtopił w Glycine dużo kasy i teraz się denerwuje tymi akcjami z massdrop ;)

Absolutnie nie, owszem kupiłem drożej ale nie mam z tego powodu bólu. Przymierzyłem, ponegocjowałem, zapłaciłem i miałem z tego przyjemność. Kupno wysyłkowo mnie odbiera całkowicie radość zakupów. Chodzi o coś zupełnie innego. Mam powyżej uszu czytania ciągle tego samego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to jest to o czym pisałem wcześniej, że wyrobię sobie zdanie na temat nowej polityki jeżeli te ceny zakończą się na starych modelach, niestety jest jak przypuszczałem i nowości pojawiły się strasznie szybko, co to oznacza, że marka w normalnych cenach stanęła, czyli pewnie osiągneła dna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dzedze mamy jedno wspólne, kupno na live, tu przyjemność ma priorytet i skłonny nawet jestem wydać 200-300 więcej. Natomiast mam na myśli kupno bezpośrednio u dostawcy z prezentacją niż w siecówce...

Aczkolwiek przy różnicy 500 i w górę przemawia jednak portfel.

@krwisty , mnie zaczyna martwić polityka cenowa. Brand ciekawy ale rynek wtórny jest kiepski. Patrząc na katalog, po zakupie od razu tracisz połowę, a sam brand za bardzo nie przyciąga poza miłośnikami. Choć ma wiele walorów to w zasadzie i tak ceną je zdołują.

Edytowane przez reelax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie nie, owszem kupiłem drożej ale nie mam z tego powodu bólu. Przymierzyłem, ponegocjowałem, zapłaciłem i miałem z tego przyjemność. Kupno wysyłkowo mnie odbiera całkowicie radość zakupów. Chodzi o coś zupełnie innego. Mam powyżej uszu czytania ciągle tego samego...

to kompletnie nie tak. W swojej kolekcji mam kilka zegarków Omega. Bardzo lubię tę markę i każdy z zegarków kupiłem w salonie. Tak - co do nich uznałem, że zakup w salonie spełnia jakieś moje wyobrażenie o zakupie takiego zegarka. Ale Glycine nie od dzisiaj daje popis tego, że cena jest tzw "ceną dnia" - idzie dobrze to walimy wysoko, idzie słabo to dajemy do dna. To mnie zawsze odpychało od zakupu. Te 7-8 lat temu tez interesowałem się tą marką i wiem, że to taka marka kusząca każdego zaczynajcego przygodę z zegarkami. Nie wiem dlaczego tak jest ale to nie tylko moje obserwacje. Ale dopiero ceny na masdropie otworzyły mi oczy na realny poziom wartości tych zegarków. I te zegarki teraz mogę kupować po kilka, czy mi się podobają czy nie - tylko po to, by sprawdzić, czy były i czy są warte swojej ceny i tego by je chwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlinkuje ktos real zdjecia tego białego SST? Nigdzie nie mogę znaleść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj każda marka lub większość nie są warte ceny z metki, ale chodzi o politykę cenową o bycie na rynku, taki Longines dla mnie ten sam poziom wykonania a wyobrażasz sobie LLD za 600DOLCOW? pozabijali by się, zablokowali tego massa!, ale czy tedy droga? NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biały jest super. Pumpkin na drugim miejscu. Milano trzeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Piotr Sobota ma jakieś zdjęcia tego białego? Mógłby może wkleić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj Incursore 46mm:

Podoba mi się :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi