Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że jaja, ale dałeś brudny zegarek do przymiarki fuujj, 1953 faktycznie petarda

Jak petarda to petarda :-)

8675054_LRM_EXPORT_20170629_152728.jpg

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 1953 podoba mi się wszystko prócz systemu 24h :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 24h jest banalna sprawa ale jak ponoszę kilka dni - wówczas przestawiam się jakoś ze wskazań 12h.

Ostatnio miałem sytuację w widzie gdzie ktoś zapytał mi się która godzina i po 3 poprawkach odpowiedziałem:D

Ogólnie podoba mi się taka prezentacja czasu, bo jest jakieś urozmaicenie  - nie ma nudy:P

Powyższe przekonanie popycha mnie również delikatnie w jakiegoś jednowskazówkowca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to traktowałem jak komplikacje coś innego po prostu, poza tym nie jesteś jednozegarkowcm a uwierz odczyt jest łatwy i bez problemu idzie się przestawić,

denver został mi do niego świetny pasek na nitach, z tym paskiem to już nie petarda ale bomba !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten na zdjęciu na razie noszę aby się ułożył bo to nowy Rios. Ten ma być wersja elegant - swoją drogą bardzo mi się podoba.

Docelowo ma być spinnerowy pasek w klimacie vintage. Odnośnie Twojego paska to jestem ciekaw. Jak coś to podeślij fotkę i ofertę na pw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ce363585b9c6.jpg

b0503688a3e0.jpg

da0b4c77d020.jpg

3c2264d02475.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydkie się robia te wybłyszczenia wkoło indeksów przy czarnym bezelu. Mam zegarek z takim bezelem stalowym to nie jest to tak widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo nie jest to zauważalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani watch

post-31778-0-46598700-1498762533_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mierzyłem.

Świetny jest. Leży idealnie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie? Ale tak serii bez złośliwości. Szpary przy uszach są tak ogromne ze bransoleta wyglada jak od innego zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta sam w sobie jest bardzo fajna i wygodna .

Ale maskownice ( powtorze sie) są jakby zrobione z puszki po Coli i pozostawaija wiele do zyczenia....co nie niszczy tak bardzo efektu końcowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mierzyłem.

Świetny jest. Leży idealnie.

Nawet na mniejszych nadgarstkach dobrze leży.Na dużych idealnie.Dość ciężki, więc kwestia gustu czy będzie pasował.Ja lubię takie odważniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta sam w sobie jest bardzo fajna i wygodna .

Ale maskownice ( powtorze sie) są jakby zrobione z puszki po Coli i pozostawaija wiele do zyczenia....co nie niszczy tak bardzo efektu końcowego

Miałem dokładnie takie same odczucia przy tym zegarku i zrezygnowałem z zakupu głownie przez tandetność bransolety choć zegarek bardzo mi się podobał i jest mega wygodny. Można porównać BASE22 do SKX 007 gdzie otrzymujemy dokładnie to samo ale kosztuje 5 krotnie mniej heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie Base 22 do SKX to jednak wyższy poziom abstrakcji. Zegarki odrobinę różne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taki żarcik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie Base 22 do SKX to jednak wyższy poziom abstrakcji. Zegarki odrobinę różne :)

Jak najbardziej się zgodzę że abstrakcją może wydawać się porównywać ze sobą te dwa zegarki ale jednak łączy ich ta sama badziewna bransoleta :) Glycine powinno bardziej się postarać czyż nie ?

Porównałem konkretnie do skx bo miałem dokładnie takie same odczucia jak po przymierzaniu base22 że koperta w porządku ale ta bransoleta jakaś taka badziewna, abstrakcje odstawmy na bok :)

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś bransolety Glycine to była miazga chyba tylko lepsze na tamte czasy miała Eterna, widać było że taka bransa to szwajcar pełną gębą, teraz pełną gębą chińczyk ale takie czasy, faktycznie maskownica to kiepski żart puste wydmuszki, wiem co piszę bo miałem i natychmiast oddałem kiedy przyjechała...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę szkoda, w blisko 2 razy tańszym od Base22 - Combat Subie ogniwa końcowe bransolety są pełne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej się zgodzę że abstrakcją może wydawać się porównywać ze sobą te dwa zegarki ale jednak łączy ich ta sama badziewna bransoleta :) Glycine powinno bardziej się postarać czyż nie ?

Porównałem konkretnie do skx bo miałem dokładnie takie same odczucia jak po przymierzaniu base22 że koperta w porządku ale ta bransoleta jakaś taka badziewna, abstrakcje odstawmy na bok :)

W Base 22 bransolety nie widziałem, noszę na paskach na szczęście. Ale co do bransolety SKX to się zgodzę, sprawia wrażenie takiej z zegarka dla dziecka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ce6361c8b2f9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z skx po pewnym czasie to ta bransa na nadgarstku zyskuje. Dobrze się układa ale to nie temat o tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tu gadu gadu, tymczasem ja relaksuje się przy moim trio :)

post-30158-0-09851400-1498846894_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi