Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Valygaar

Światowy Dzień Otyłości

Rekomendowane odpowiedzi

Słucham i czytam sobie kolejny rok z rzędu o tym dniu. Właśnie usłyszałem, że aktualnie nasz budżet z tytułu leczenia konsekwencji otyłości traci 60 miliardów złotych. To jest jakaś paranoja. Nie odmawiam nikomu prawa do leczenia. Nie twierdzę, że to nie jest jednostka chorobowa, mądrzejsi ode mnie uznali jej zasadność. Myślę, że nie trzeba być jednak specjalistą, by powiedzmy nabrać mocnych wątpliwości, iż każdy jednostkowy problem otyłości, to jest chorobotwórczy wirus złapany przez kogoś przypadkiem 🥷🏻 A koszty obsługi ponadnormatywnie otyłych to równowartość legendarnego programu 800+ Też macie wrażenie, że kręcimy sequel Wall-E? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Żaden człowiek nie ma prawa być amatorem w kwestii treningu fizycznego. To wstyd dla mężczyzny, aby się zestarzeć, nie widząc piękna i siły, których jego ciało jest zdolne”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, trollu napisał(-a):

„Żaden człowiek nie ma prawa być amatorem w kwestii treningu fizycznego. To wstyd dla mężczyzny, aby się zestarzeć, nie widząc piękna i siły, których jego ciało jest zdolne”

Dostęp do elementarnej i wystarczającej wiedzy związanej z tzw. zdrowym trybem życia jest obecnie tak łatwy i powszechny, że ta ignorancja (?) i jej skutki są niewytłumaczalne 🤷‍♂️

60 miliardów... 🤦🏻‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi