Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DarekK

Mechanizm 2409 w Polskich Perełkach

Rekomendowane odpowiedzi

[...] osiągnięta cena - warto zobaczyć.

http://www.allegro.pl/item478138202_delfin_do_naprawy.html

[...]

A tak luźno nawiązując do tematu - zastanawia mnie, że często na takich aukcjach

jeden z licytujących to jakieś konto z zerowym lub kilku-punktowym dorobkiem.

Ewidentnie wygląda to na podbijanie ceny przez sprzedawcę, ale może to tylko takie moje złudzenie?

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, są oryginalne. Sprzedawca był z okolic Błonie i wziął je od byłegm pracownika. m.in. miał na sprzedaż oryginalne nówki tarcze do ponoć "wojskowych" polaków. Chodzi tu o tarcze Blonex antymagnetyczny, który ma też Iko.

wojskowych ? ciekawe ...

czy koperta IKO nie jest z poljota ?

http://www.polskie_zegarki.republika.pl/mod/blonex_10.jpg

a nawiasem mówiąc straszny tam misz-masz językowy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wojskowych ? ciekawe ...

czy koperta IKO nie jest z poljota ?

http://www.polskie_zegarki.republika.pl/mod/blonex_10.jpg

a nawiasem mówiąc straszny tam misz-masz językowy :rolleyes:

ta koperta jest z poljota akurat, a powinna być z trójkątnymi uszami, ale tymi płaskimi. Jest grupa polskich zegarków z większą tarczą (mam takiego warsa na zapasie gdzie tarcza jest wielkości Starta)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie:)

Ciekawych rzeczy się dowiaduje...i to mnie bardzo cieszy. Czytam z uwagą wszystkie Wasze spostrzeżenia.

Może ktoś inny jak również Wy zamieścicie zdjęcia ciekawych (nietypowany) Polaków. nawet tych "kombinowanych" - wszystko ku dobru Wiedzy o tychże zegarkach. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-22637-0-03189500-1331078317.jpg

Przepraszam to próba wklejania zdjęcia. Musiałem się w końcu przełamać w tym temacie. Nowości zamieszczę w poniedziałek:) A teraz czy się udało? :rolleyes:

Coś nie tak:( Jakieś malutkie te zdjęcia.

post-22637-0-07379800-1331078319.jpg

Panowie - ręce mi opadają - coś nie tak w pewnym momencie czynie?

--- mod edit---

pozwoliłem sobie zmodyfikować żeby były dobre zdjęcia. Krzysiek_W

Krzysiek_W - Ty to nawet możesz zmienić im wskazówki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek_W

W którym momencie robie błąd? Syna nie ma i nie chce już go prosić jak to się robi:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysiek_W

W którym momencie robie błąd? Syna nie ma i nie chce już go prosić jak to się robi:(

w linku do zdjęcia nie może być "=", tylko musisz skopiować adres w którym tego nie ma po prostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dziś jak mi się uda moje nowości - oczywiście Polaki. Za jakość zdjęć to już nawet się... tegoż już chyba nie dam rady poprawić:rolleyes:

1. Bałtyk - mój pierwszy w złotej kopercie. Ukłony dla Krzysiek_W. Przepiękny model, stan bardzo dobry, tarcza cudowna.

post-22637-0-60950800-1331078818.jpg

post-22637-0-02771700-1331078819.png

2. Dwa Warsy i to jakie - dla mnie BOMBA

post-22637-0-75017500-1331078821.jpg

post-22637-0-14473700-1331078822.png

post-22637-0-37395900-1331078824.jpg

post-22637-0-76996100-1331078824.png

3. Piękny Błonie - aż miło:)

post-22637-0-98244200-1331078826.jpg

post-22637-0-38766200-1331078827.png

Mam nadzieje, iż podobają się moje nowe nabytki. Pozdrawiam Serdecznie DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
był niedawno na allegro, zaskoczony że nikt nie licytuje nie ustawiłem snipa i mnie ominął zakup :P

hoho, to mam dwa Twoje marzenia :rolleyes: (Ty też masz dwa moje)

Po pierwsze:

fajne zegarki (aż mój bałtyk mi się spodobał :D )

po drugie:

całkiem niezłe masz zdjęcia - wyraźne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po pierwsze:

fajne zegarki (aż mój bałtyk mi się spodobał :rolleyes: )

po drugie:

całkiem niezłe masz zdjęcia - wyraźne

Oj:) Ktoś pierwszy raz pochwalił moje zdjęcia (wypociny), trochę przesadzam z tym potem - zdjęcia robione na balkonie - aż mi zimno to tej pory:). Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponownie przeczytałem całe:) forum dot. Polaków i ciągle wracam myślami do zdjęcia zamieszczonego swego czasu przez Naszego kolegę "panikuj" - oto zdjęcie

post-22637-0-45405700-1331079633.jpg

post-22637-0-88515900-1331079633.png

Dyskusja na temat tegoż zegarka - nic nie wiemy? Zdjęcie było podobnież zrobione na Allegro, być może ktoś z kolegów posiada ten zegarek. Oglądam ten zegarek i aż mnie korci, co to jest? Wiem, iż jedno zdjecie nic nie daje, ale może warto wyjaśnić genezę powstania tegoż zegarka. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Serdecznie.

Już wszyscy wiedzą - ten temat traktuje szczególnie (..:)...)

Wszystkiego dobrego w Święta Bożegonarodzenia, spełnienia marzeń zegarkowych w Nowym Roku 2009 - miłych niespodzianek, 25 godzin na dobę dobrego humorku, ciepłych i pogodnych dni, serdeczności i miłości od najbliższych. Szczególnie pozdrawiam wszystkich miłośników Polaków, Zegarków Radzieckich, Szwajcarów, Japończyków -wszystkich "nakręconych" Miłośników Zegarów i Zegarków. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zbliża się Sylwestrowa NOC. Bal Sylwestrowy zapowiada się SUPER. Garnitur nowiutki kupiony, koszula i spinki także. Ale jaki zegarek założyć na rękę. Mam na myśli tylko Polaka. Wszystkie z mojej galerii są sprawne (te nie sprawne i do skompletowania - będą sprawne:)) Przecież nie założę wszystkich na raz. Pomożecie wybrać? Miłej zabawy Sylwestrowej - Pozdrawiam DarekK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po przerwie

(praca, praca - ona .....) Tak po kolei - chciałem tegoż Blonexa z tymi indeksami - ogólny stan fantastyczny. Mam kilka zegarków trupków (ale chyba znalazłem dobrego mistrza zegarmistrza - i to jest najlepsza wiadomość dnia) Oj się będzie działo:)

blonex6.jpg

post-22637-0-79432300-1331124418.png

Drugi także fajny - drugi w mojej kolekcji w złotej kopercie - na realu jest przemiły:)

blonex5.jpg

post-22637-0-11618700-1331124420.png

Zdjęcia jak zwykle na balkonie - ale światła to i z latarką było mało - sorki. I jak te moje zdobycze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski

Ten w złotej kopercie :):)

Piękne egzemplarze masz :) Ja też muszę na jakiegoś Polaka zapolować ale trudno będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten w złotej kopercie :lol::P

Piękne egzemplarze masz ;) Ja też muszę na jakiegoś Polaka zapolować ale trudno będzie

Ten w chromowanej srebrnej kopercie to jest naprawdę wart uwagi, przecudnie się reprezentuje, a jak cyka - aż miło. Zapraszam do mojej galerii na Moje Polskie Zegarki

Pozdrawiam Serdecznie DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro sprzedawca sprzedaje takowy zegarek, podając w tytule Zegarek bez nazwy.

post-22637-0-47363200-1331128134.jpg

post-22637-0-88449200-1331128134.png

Faktycznie bez nazwy, ale czy to nie jest Błonie? Raczej tak. Coś mam chyba z patrzałkami - koperta jest złota?

Napisze to sprzedawcy - środek i tył:lol: Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i następny WARS, tym razem w takiej wersji :blink: (koronkę jak się da to wymienię)

post-22637-0-54309700-1331128773.jpg

post-22637-0-26252000-1331128774.png

Może i ktoś te moje zdjęcia zegarków ogląda :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mam wątpliwości co do nazwy tegoż zegarka, napisałem do sprzedającego i brak odzewu. Może ktoś życzliwy pomoże mi rozwiązać te wątpliwości. Chodzi o posta dwa do góry. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zegarek sprzedany. Byłem pewien, że pomożecie Go mi rozpoznać z 100% pewnością - trudno :P Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza jakby z Błonia, ale wskazówki i coś mi tu nie pasuje. Jednak moja wiedza na ten temat wymaga jeszcze dużo.....czasu i pieniążków. A już na Szwajcarach to marzy mi sie tylko Omaga - taka klasyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zagadka wyjaśniona, mechanizm, tarcza itd. Błonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.