Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje mi knock knock code, to jest swietne rozwiazanie w LG.

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co z tym chodzi? ;)

Stopka z tapatalk

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przeprsszam, że tak zamulam tym Xiaomi wątek ale muszę napisać, bo to dla mnie jakaś abstarkcja. LG G3 - odłączam o 8 rano od ładowarki 100%, podpinam o 19 bo płacze że 15%. Siaomi RN3P odłączam o 8 rano 100%, następnego dnia piszę tu rano przy 62% hehheheh. To jakieś pojebaństwo szalone z baterią w tym telefonie, przy czym pełne ładowanie w 1.5h, bateria 4k pojemności.

(0).(0)

Długość działania to nie tylko kwestia wielkości samej baterii ale również zarządzania energią przez procesor. Nie mniej 4000 to spore ogniwo.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ekran, 2k w LG to samobójstwo. Nie widze razacej roznicy po przejesciu na 1080.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam LG 2560x1440 i Honora 1920x1080 i ja różnicę widzę. Oczywiście na co dzień potrzebna jak świni siodło, ale u mnie sprawiła pewne zboczenie, że jak patrzę na kolejny smartfon który kupię to najpierw ekran i zawsze jest gorzej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz na 5-6 calach roznice miedzy takimi rodzialkami ???

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Mam LG 2560x1440 i Honora 1920x1080 i ja różnicę widzę. Oczywiście na co dzień potrzebna jak świni siodło, ale u mnie sprawiła pewne zboczenie, że jak patrzę na kolejny smartfon który kupię to najpierw ekran i zawsze jest gorzej :D

Tylko jaką masz pewność, że ta różnica wynika tylko z zastosowanej rozdzielczości?

Na parametry wyświetlacza składa się wiele czynników, dobrze o tym wiesz. Żeby porównać wyświetlacze tylko pod kątem gęstości pixeli musiałbyś posiadać dwa wyświetlacze o pozostałych identycznych parametrach.

Nie zapominaj też, że v10 to flagowiec lg, a submarka honor to bardziej średnia półka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@Kosma, tak i nie jestem w tym odosobniony. To już kwestia przyzwyczajenia, przy 2560x1440 jest zupełnie inna ostrość niż na full HD.

Tylko jaką masz pewność, że ta różnica wynika tylko z zastosowanej rozdzielczości?

Na parametry wyświetlacza składa się wiele czynników, dobrze o tym wiesz. Żeby porównać wyświetlacze tylko pod kątem gęstości pixeli musiałbyś posiadać dwa wyświetlacze o pozostałych identycznych parametrach.

Nie zapominaj też, że v10 to flagowiec lg, a submarka honor to bardziej średnia półka.

Wiem to stąd, że LG robi badziewne ekrany LCD w smartfonach. Mimo tego ostrość jest żyleta. 2560x1440 mam na 5,7 cala, 1920x1080 na 5,2 cala. Gdyby rozdziałka LG była na ekranie Honora byłoby jeszcze lepiej, a gdyby rozdzielczość Honora była na ekranie V10....to już chyba sam znasz odpowiedź.

LG V10 nigdy nie był, nie jest i nigdy nie będzie flagowcem LG. Na tę chwilę jest nim LG G5.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Jeśli możesz to spróbuj przetestować telefon z włączoną funkcją ROG i napisz czy mniej więcej czas pracy wydłużył się.

928ca4477ed53870822d7facbf53493f.jpg88746019a2df33dfaf4ce391f70a98f2.jpg

Jest różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, Xiaomi zostaje z tyłu, teraz na topie jest Leeco, miałem przez kilka miesięcy X600, teraz siedzę na Leeco Cool 1, nie ma lepszego stosunku jakości do ceny, za 700 PLN dostajemy Snapa 635, 3GB Ramu, baterię 4000mAh Poniżej zrzut z baterii,c7074a9cf35ed579846242f63f92a7f3.jpg

Edytowane przez ss1973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze byś pokazał SOT. Taki screen niewiele mówi.

Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ulepszone baterie wykorzystujące grafen od Huawei już w przyszłym roku w telefonach.

http://www.huawei.com/en/news/2016/12/Graphene-Assisted-Li-ion-Batteries

"Dr. Li said, "We have performed charging and discharging tests in a high-temperature environment. The tests show that when working parameters are the same, the graphene-assisted high-temperature Li-ion battery is 5°C cooler than ordinary Li-ion batteries. Over 70% of the graphene battery's capacity is left after it is recharged 2,000 times at a temperature of 60°C. Less than 13% of its capacity is lost after being kept in a 60°C environment for 200 days."

"At the 56th Battery Symposium also held in Japan in 2015, Huawei's Watt Laboratory revealed its quick charging technology, which recharges 48% of a 3000mAh battery in just 5 minutes. This technology turned many heads. According to Dr. Li, Huawei has commercialized the developed quick charging batteries and will announce a super-quick charging mobile phone in late December."

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze byś pokazał SOT. Taki screen niewiele mówi.

Uwierz na słowo 8 h w SoT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz na słowo 8 h w SoT.

Na to fajny wynik ::-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś w rękach LG X Power? Jakoś to się prezentuje wśród konkurentów cenowych typu Samsung J5 2016 czy Huawei P8 lite? Pomijam Xiaomi, które mam, bo to inna liga, chodzi o słuchawki u opów. 

Na moje oko, to kasuje ww. Huaweia głównie baterią (2200 vs 4100maH), a poza tym to porównywalny wydajnościowo, Samsung słabszy wydajnosciowo ciutkę, choć ma ładny Amoled - przegrywa dopłatą za telefon na starcie - dosyć zaporowo w porównaniu do LG - no dobra nie są to może duże kwoty ale 69,99 vs 299,99 (kogoś tu mocno strzeliło, bo ten model Samsunga nawet ok, ale procesor d*py nie urywa, i halo 2016 rok - nie ma czujnika oświetlenia, za 19,99 na starcie jak huawei P8 lite możnaby wziąć ;D choć Amoledy takie śliczne) - gdy na wolnym rynku telefony kosztują podobne pieniądze...a Huawei P8 lite 19,99 na start u opa  :D

Sam abonament jeżeli chodzi o miesięczne zobowiązanie i to co jest zagwarantowane jest spoko, podobnie kosztowo mnie to wychodzi gdy chcę wykorzystać na full prepaida. Żona sporo korzysta z telefonu, najbardziej chyba z rozmów, ale nie nazwałbym jej tzw. power userem, więc myślę, że wydajność słuchawek u opa z tej półki cenowej jej spokojnie wystarczy.

Czy może jednak żonie powiedzieć, że nowego telefonu niet, dostaniesz później ze sklepu? Choć nie wiem czy chciałbym na chwilę obecną z tysiaczka czy tam 700-800 na Xiaomi na to wykładać...

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

LG V10 nigdy nie był, nie jest i nigdy nie będzie flagowcem LG. Na tę chwilę jest nim LG G5.

Dla mnie flagowiec to urządzenie, które cechuje się topowymi rozwiązaniami i parametrami, ale nich Ci będzie LG V10 to średniak albo budżetowiec :P

Tymczasem niespodziewanie jutro Honor ma zaprezentować swój koncepcyjny telefon. Niby coś podobnego do xiaomi mi mix-wyświetlacz zajmujący prawie cały przedni ekran. Podobon zasotsują też baterię, o której wspomniałem w linku wyżej, prawie 50% w 5m łądowania. Zobaczymy co z tego wyjdzie, może być ciekawie.

Oby tylko to nie było to modułowe dziadostwo...

http://www.gizmochina.com/2016/12/06/huaweis-concept-phone-launches-tomorrow-honor-brand/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dla mnie flagowiec to urządzenie, które cechuje się topowymi rozwiązaniami i parametrami, ale nich Ci będzie LG V10 to średniak albo budżetowiec :P

V10 to freak producenta, a flagowiec to urządzenie, które ma najlepsze bebechy wśród wszystkich telefonów danej marki. W momencie w którym wyszedł V10, G4 był flagowy i zastąpił go chwilę później G5. Nawet G Flex 2 był technicznie lepszy od V10, ale też jest imo freakiem. Tyle, że przyjął się w obu wersjach gorzej niż V10.

PS

Gdzie i o której pokażą jutro tego Honora?

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Nie mam pojęcia, ale teraz na gsmarena wyczytałem, że to ma być modułowy telefon pozbawiony aparatu i głośników w podstawie. Jeśli to prawda to kaszana totalna. :unsure: Liczyłem na mniejszą wersją ala xiaomi mi mix z czytnikiem w ekranie i super szybkim ładowaniem... Zobaczy jutro co z tego będzie.

Tymczasem samsung s8 bez mini jacka. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tymczasem samsung s8 bez mini jacka. :rolleyes:

i z czytnikiem linii papilarnych w ekranie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię moje słuchawki na mini jacku, i korzystam ze słuchawek w telefonie, w przyszłośći chyba trzeba będzie zaopatrzyć się jednak w przejściówkę usb typ c -> mini jack bo coś czuję, że wszyscy pójdą w tym kierunku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzw. "wszyscy" nabijali się, krytykowali usunięcie wejścia MJ w Iphone. Teraz wbrew hjterom Apple, czyli w dużej mierze swoim fanom, konkurenci jak zwykle robią dokładnie to samo co Apple, jak od początku "ery" tego typu urządzeń. Obśmianie i skopiowanie. I jak tu bez przejściówek ładować S8 i jednocześnie podłączyć słuchawki? Będą memy? Wątpię. ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ten Honor chyba jednak dopiero 16 grudnia...

huawei-concept-phone.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z perspektywy normalnego użytkownika to nie ma znaczenia. Ja patrzę jako użytkownik smartfonów audiofilskich i nadal będę się z tego śmiał, bo to strzał w kolano. Nie mniej poczekałbym do premiery. iP7 to nie tylko brak MJ ale zrypana cała sekcja audio. Ten telefon gra po prostu słabo. Co innego SE - dobre audio plus MJ. Gra super.

Ten Honor chyba jednak dopiero 16 grudnia...

huawei-concept-phone.jpg

Nic nie widzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi