Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem w rękach Mate 10 Pro. Wykonanie petarda, w dłoni leży super. Jedyne "ale" to ta ich nakładka, która imo jest jeszcze bardziej tragiczna niż w LG oraz sama nazwa. Nie wiem jakoś Huawei źle na mnie działa. Coś jak Skoda, Dacia i KIA :D

Za Pixelem 2 mniejszym przemawiają aktualizacje, świetne przednie głośniki stereo, aparat, który w trybie portretowym zabija, w zwykłym w sumie też, działanie, bo zasuwa to niewiarygodnie. Czysty andek to nie do końca zaleta a zrozumie kto miał HTC 10 na przykład. Fajnie, że wszystkie aplikacje trzeba doinstalować, ale jakąś swoją galerię, czy menedżer plików mogło to mieć. No i ta tapeta z ruchomymi falami :D

Aha - mógłby być trochę mniejszy.

Ja już nigdy chyba nie uznam szybkich aktualizacji, ani czystego androida za zaletę. xD Swego czasu wszyscy "znawcy" youtubowi zagraniczni w rankingach budżetowych telefonów polecali Motkę G2 LTE, dorwałem w dobrej cenie, ale ten niby czysty android był tak zabugowany po aktualizacjach, że myślałem, iż nie wyrobię, standardem było przy restarcie telefonu ponowne przeliczanie aplikacji jak po aktualizacji trwajace wieczność, bez restartu siłowego nie szło się tego pozbyć, pomijam genialną zamianę kanałów stereo na odwrót po aktualizacji do Marshmallowa ;D Może to wina Lenovo, a nie Google, ale musiałem oblokować bootloadera i wgrać Cyanogenmoda żeby to jako tako działało, oddałem żonie. Choć głośniki stereo w tej motce to była moc, Xiaomi pod tym względem się nie umywa.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Jash -bardzo dobre zdjęcia jak na komórkę i słabe oświetlenie.

A Admof - z androidem tak już jest. Każda nakładka (producenta) lub operatora zwalnia ten system. Może na smartfonach od google jest lepiej. Generalnie najlepiej sprawuje się iOS pod warunkiem że nie istaluje się najnowszych wypustów oraz zbyt wysokich wersji na słabych telefonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzos - całkiem ok, ale sporo punktów niepotrzebnie rozmytych.

Ręka - lepiej, tylko na palcach brak ostrości (bo to chyba nie jest jeszcze rozmycie tła, prawda?)

Ogólnie podobnie wyglądało to np. na S6, jeśli soft dobrze rozmył (a zdarzało się dużo gorzej).

Fotki ze słabego oświetlenia ogień. Na U11 używam tez aplikacji google camera i zdjęcie jest lepiej odszumione niż na fabrycznej, coś jak u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon mi się wygiął... Da się to odkręcić samemu? Huawei p10 lite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne. Dawaj w imadło i jechane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash aparat robi robotę na prawdę. 

LG V30 w niemieckim MM 899 Euro. To u nas będzie minimum 3999 zł albo więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czyli cena jak u Włochów. Nie będzie sukcesu chyba że faktycznie będą te akcesoria za 1500zl o których gdzieś pisali. Na pewno słuchawki i coś jeszcze.

Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne. Dawaj w imadło i jechane ;)

Z imadłem to powiem Ci u mnie słabo. Na gwarancji przyjmą mi wygięty telefon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macałem dzisiaj iPhone X. Świetnie wygląda tan telefon. Wypustka w wyświetlaczu dodaje mu uroku :) Szkoda tylko, że jest taki drogi i delikatny. Chętnie bym go potestował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z imadłem to powiem Ci u mnie słabo. Na gwarancji przyjmą mi wygięty telefon?

Żartujesz? Przecież to jest uszkodzenie mechaniczne. 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wyglądam na żartownisia?

Edytowane przez Lestaf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na avatar to troszeczkę ;)

A tak zupełnie na serio, to żaden producent nie przyjmie telefonu uszkodzonego mechanicznie na gwarancji.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyginać telefon to tak na poważnie? ;-)

Wrzuć zdjęcie...

Jakie uszkodzenia?

Ja bym go starał się wyprostować na stole kładąc obciążenie w miejscu zgięcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chinolom w OnePlus już zupełnie styki poprzepalało. Uważają, że OP5T jest, albo będzie tak pożądanym modelem, że ludzie będą stali w kilometrowych kolejkach, więc wspaniałomyślnie oferują za 40 dolców ticket dający pierwszeństwo w zakupie, jeszcze przed odpaleniem normalnej dystrybucji.

No dziękuję za docenienie, ale 40 $ to ja bym oczekiwał zniżki, a nie dopłaty.

Te ich chłyty małketingowe...

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chinolom w OnePlus już zupełnie styki poprzepalało. Uważają, że OP5T jest, albo będzie tak pożądanym modelem, że ludzie będą stali w kilometrowych kolejkach, więc wspaniałomyślnie oferują za 40 dolców ticket dający pierwszeństwo w zakupie, jeszcze przed odpaleniem normalnej dystrybucji.

No dziękuję za docenienie, ale 40 $ to ja bym oczekiwał zniżki, a nie dopłaty.

Te ich chłyty małketingowe...

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

To się nazywa podnoszenie prestiżu produktu przez ograniczenie dostępności albo możliwość wcześniejszego zakupu. Tak samo działał system zaproszeń wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że wcześniej oferowali naprawdę prima sort telefon. OPO na tle konkurencji wyróżniał się na tyle, że sam się wystarałem o zaproszenie i sprowadzałem go z przepakowaniem w DE.

Potem to już lipa. Jeszcze OP3 był całkiem przyzwoity, zwłaszcza w stosunku do kwoty zakupu (no i OP3T), a OP5 to już typowy średniak wśród flagowców z wcale nie jakąś atrakcyjną ceną.

Więc OP chyba za bardzo zapatrzył się na ajfona X, jeśli chodzi o "obiekt pożądania". W każdym razie mail z ofertą zakupu ticketa raczej mnie rozbawił, niż zainteresował.

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No ale przeca 5T ma być tańszy od poprzednika więc jak doliczysz te 40 Prezydentów to i tak jesteś do przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no :) Tak czy siak, niech się cmokną.

Może znajdą chętnych, ale ja nie będę wywalał 40$, żeby na pałę, w ciemno kupować przysłowiowego kota w worku.

Bo nawet jakbym chciał, to póki co niewiele wiadomo o tym telefonie (poza typowymi parametrami) i lepiej jednak odczekać do tego 13 listopada, czy nawet dłużej na jakieś testy, żeby znowu nie było, że kamera przereklamowana, albo ekran zamontowany do góry nogami i galareta się robi...

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash - i jak wrażenia po kilku dniach? Masz jakiś sposób żeby uleczyć się z manii zamieniania telefonów? U11 jest świetny, ale znowu mnie korci żeby spróbować iOS (ale szkoda mi kasy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zasadniczo wrażenia są takie, że gdyby nie ten mega aparat to niczym się nie różni od innych telefonów :D jestem znudzony elektroniką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi