Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam mam bardzo dobre samopoczucie. Od trochę ponad miesiąca korzystam z ...Huaweia  :D Wcześnie też korzystałem z Huaweia  :D

Nie no. Chodzi mi o to, ze nagle wszyscy się dowiedzili, że telefony zbierają dane?

Przecież świadomi użytkownicy wiedzą o tym od dawna. Kwestia tego, jak świadomym tego faktu jest osoba która korzysta z urządzenia i jak ma to na uwadze podczas jego użytkowania. 

Ja tam też na samopoczucie nie narzekam ;)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś uważa, że chińskie urządzenia nie szpiegują, albo szpieguje tylko jedna marka, albo w ogóle uważa, że przy takiej technologii jaka mamy telefony nie zbierają danych, to ja gratuluję dobrego samopoczucia

Myślę, że szpiegują wszyscy - tylko jednym bliżej z aktualną władzą, a drugim jest po prostu nie po drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie no. Chodzi mi o to, ze nagle wszyscy się dowiedzili, że telefony zbierają dane?

Przecież świadomi użytkownicy wiedzą o tym od dawna. Kwestia tego, jak świadomym tego faktu jest osoba która korzysta z urządzenia i jak ma to na uwadze podczas jego użytkowania. 

Ja tam też na samopoczucie nie narzekam ;)

Ja wiem od tym od dawna  :) I jakoś z tym żyję  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że szpiegują wszyscy - tylko jednym bliżej z aktualną władzą, a drugim jest po prostu nie po drodze.

Oczywiście, że tak jest. Nasza prywatność skończyła się w momencie stałego połączenia komórek z internetem ;)

Ja wiem od tym od dawna  :) I jakoś z tym żyję  :D

ano właśnie. Ja tak samo. I dlatego nie robię wielkiego Hurr Durr! :P

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ze mam nokie 3310 do wykonywania tajnych szpiegowskich polaczen:p

Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że w tym miejscu, ale jeśli ktoś szuka pewnego OnePlus 6T to mam taki zestaw wystawiony w ofertach niezegarkowych. Bez ciśnienia proszę ;)

A tak z ciekawości, dlaczego sprzedajesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie dlatego, że brakuje mi gniazda 3,5mm. Dużo słucham (audiobooki, radio, muzyka) i mimo wszystko wolę wersję z jackiem. Jeżeli ktoś miałby V30 na zamianę to byłbym zainteresowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie dlatego, że brakuje mi gniazda 3,5mm. Dużo słucham (audiobooki, radio, muzyka) i mimo wszystko wolę wersję z jackiem. Jeżeli ktoś miałby V30 na zamianę to byłbym zainteresowany :)

V30 fajny telefon:)

Wiem bo mam  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, używa ktoś z Was Xiaomi Mi 8 Lite? Jak się sprawuje ten telefon? Czy to dobry zakup w granicach 1000-1200zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno z xiaomi pocophone f1 jest wypasiony, a mieści się w budżecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno z xiaomi pocophone f1 jest wypasiony, a mieści się w budżecie

O widzisz, dzięki. Faktycznie w porównywarce wypada lepiej. Ale jednak droższy jest ok.1400zł.

https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/xiaomi-pocophonef1-vs-xiaomi-mi8lite/

ehh te dylematy ;)

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

O widzisz, dzięki. Faktycznie w porównywarce wypada lepiej. Ale jednak droższy jest ok.1400zł.

https://www.mgsm.pl/pl/porownanie/xiaomi-pocophonef1-vs-xiaomi-mi8lite/

ehh te dylematy ;)

O jakiej wersji Mi 8 Lite piszesz? Oficjalnie wersja 4/64GB kosztuje 1299zł a 6/128GB 1499zł więc jakbym miał kupować tę drugą wersję to wolę dołożyć 100zł i wziąć Poco 6/128GB, bo ma lepsze bebechy i baterię. Snap 845 zjada 660, a wiem to bo mam Pixela 2 XL z 835 i Xiaomi Mi A2 na właśnie 660 i z tego drugiego nie jestem zadowolony po ponad miesiącu używania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Może to kwestia przyzwyczajenia do superszybkiego Pixela, ale Xiaomi jakieś wolne. Nie wiem może mam felerny egzemplarz, bo nawet Xiaomi Redmi 4 Pro z gorszymi bebechami działa lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kroi się duuża obniżka cen Hyuawei...

Słyszałem inne info. Do Hyundai, Hyuawei operatorzy mają dodawać nielimitowany internet, żeby być cały czas online... ;) 

W dodatku we wniosku o wizę do takiego jednego mocarstwa ma być pytanie jakiego telefonu używasz.

Jeśli ktoś uważa, że chińskie urządzenia nie szpiegują, albo szpieguje tylko jedna marka, albo w ogóle uważa, że przy takiej technologii jaka mamy telefony nie zbierają danych, to ja gratuluję dobrego samopoczucia.  :D

Szpiegują pewnie wszyscy, ale "Android nawet bez interakcji śle dane do google 10 razy częściej niż ios apple"

https://www.bleepingcomputer.com/news/google/idle-android-phones-send-data-to-google-ten-times-more-often-than-ios-devices-to-apple/

https://www.macrumors.com/2018/08/22/android-sends-data-google-10-times-ios-to-apple/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To zależy z czym porównujesz ;)

Jest ok

Wysłano z Google Pixel 2 XL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy z czym porównujesz ;)

Jest ok

Z 5s ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

TO nadal dobry i na pewno lepszy od 5s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huawei P20 to dobry aparat?

Moja partnerka ma i sobie chwali. Żadnych problemow z nim nie ma, jest zgrabny i jakosciowo dobrze wykonany. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO nadal dobry i na pewno lepszy od 5s

Moja partnerka ma i sobie chwali. Żadnych problemow z nim nie ma, jest zgrabny i jakosciowo dobrze wykonany. Pozdrawiam

Dzięki, kupiłem, ładuje się ^_^

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go 5 godzin i już mnie "denerwuje" :P

• brak slotu na kartę pamięci
  • wystające obiektywy podwójnego aparatu
  • brak jacka 3,5 mm
  • brak możliwości podpięcia pendrive'a

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go 5 godzin i już mnie "denerwuje" :P

• brak slotu na kartę pamięci
  • wystające obiektywy podwójnego aparatu
  • brak jacka 3,5 mm
  • brak możliwości podpięcia pendrive'a

W sumie jakbys iPhona opisywal ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pendrive czemu nie można podpiąć? Nie masz przejściówki czy p20 nie obsługuje OTG?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi