Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Możesz spróbować tą aplikacją o której pisałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nam ta apka nie da odpowiedzi ? Chyba, ze ktos to potrafi zinterpretowac.10be8c0f35e277ebb91c99a2e69f1921.jpg

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Powinno być takie menu, ale nie pamiętam czy czasem nie potrzeba Roota....

YIEXogg.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem killa apek, żadna nie podaje pasma niestety. 5a234dd2d2c1c56446a45f2d1c80769d.jpg

Jashu, dlaczego nie wierzysz w specyfikacje producentowi, który sprzedaje potworne ilości urządzeń na całym świecie ?

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kosma, bo za dużo naczytałem się o 3S i jego problemach z LTE. Poza tym ja nigdy do końca nie wierzę chińczykowi w to co napisał na pudełku ;)

Co do aplikacji to albo musi być root jak pisałem, ale ona jest chyba zwalona. Wszedłem w opcję advanced i testy i w ogóle nie czyta nic z karty sim, a testy niby w toku. Poza tym ekrany się nie przewijają góra dół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta apka jest dziwna,Nougata chyba nie ogarnia.

W każdym razie do sprawdzenia na których pasmach LTE jest net faktycznie potrzeba roota;

U mnie, jeśli apce roota nie przyznałem, to ekran wygląda jak u @Kosmy. Dopiero po przyznaniu uprawnień roota można uzyskać coś takiego:

post-30779-0-99447400-1484298392_thumb.png

I wtedy faktycznie widać sygnał na paśmie Band 20 (jeśli fon obsługuje to pasmo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Kosma ma Redmi Note 3 Pro International czyli tzw. KATE, a nie Redmi 3S u niego na pewno jest 800mhz LTE

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ni umim roota :/

(0).(0)

Ale Kosma ma Redmi Note 3 Pro International czyli tzw. KATE, a nie Redmi 3S u niego na pewno jest 800mhz LTE

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Jashu pisał, że nie ma na rynku siaomi z B20, jaki by to model nie był.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że można to robić w nieskończoność, ale napnij trochę budżet i kup Soundmagic E10. Ostatnio musiałem znaleźć coś dla siebie po tym jak rozwaliły się moje PL21 i jest super.

Nagłem budżet choć udało się kupic w korzystnej cenie i som

61d1bf490d7034b0619b609278079a4b.jpg

Teraz będę testował.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No daj znać czy się spodobały czy mam drewniane uszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem nowość - E10BT. Zobaczymy jak będę miał, jak coś będzie na Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno warto wygrzać słuchawki przez ileś tam godzin na różnych gatunkach muzycznych ale nigdy tego nie robiłem specjalnie.

Też bym nabył dokanałówki z BT niestety nie przekonuje mnie zbyt krótki czas pracy na akumulatorze w tego typu słuchawkach.

Jaki czas pracy w E10BT deklaruje producent?

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno warto wygrzać słuchawki przez ileś tam godzin na różnych gatunkach muzycznych ale nigdy tego nie robiłem specjalnie.

Podobno...mam takiego jednego śfagra...audiofila - konesera :) też tak mówi - ale czytając różne opracowania na ten temat...większość uważa inaczej - albo coś jest dobre - albo nie...czary tu nie pomogą..."wygrzewanie" pomaga jedynie gdy korzysta się np. ze wzmacniacza lampowego - aby nowe lampy osiągnęły wymagane parametry - w tym przypadku to tak ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moim zdaniem rację mają Ci co myślą jak Twój szwagier, bo cytując mądrzejszych "przetworniki elektromagnetyczne, jak każdy układ mechaniczny, zmieniają swe właściwości w funkcji czasu - chodzi tu głównie o resor membrany, który w początkowej fazie jest sztywniejszy niż po pewnym okresie eksploatacji", a mikropęknięcia powodują ich lepszą sprężystość. Jak ktoś ma czas i chęci można poczytać w sieci, jest masę opracowań, pierwszy lepszy przykład z brzegu:

http://www.audiostereo.pl/wygrzewanie-zestawu_19446.html#top

Z autopsji napiszę, że moje HD-555 i MF-100 zmieniły swoją charakterystykę grania w czasie, delikatnie ale jednak, zwłaszcza te drugie są bardziej analityczne jak na początku, ale tez delikatnie się ocieplił dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego04 - deklaruje 8h słuchania muzyki. W porównaniu do innych (średnio 4h) wypada to całkiem znośnie.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mówisz o wygrzewaniu przez Ciebie czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałeś o czas pracy E10BT na akumulatorze :)

Tak to jest jak się nie cytuje

Ok juz szafa gra.

Jak 8 h to wysmienicie bo tak jak napisal kolega zazwyczaj czas jest o polowe krotszy u innych producentow.

Ciekawe jak w praktyce.

W moich nausznych BT producent deklaruje chyba 9 h i raczej sie pokrywa. Choc dokladnie tego nie sprawdzalem.

@1947 pochwal sie koniecznie jak potestujesz. Szczegolnie czas pracy mnie interesuje ile wytrzymią

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, trafił mi się bardzo przyjemny dylemat. W pracy zmieniam telefon i generalnie, jedyne co mnie ogranicza to fakt, że musi być w plusie.

Na chwilę obecną zastanawiam się pomiędzy Samsungiem S7 Edge a iPhone7. Najważniejsze dla mnie są jakość audio (głównie na słuchawki, głośnik nie aż tak), dobry aparat, niezły wyświetlacz i bateria, która styknie mi na cały dzień. Baterii specjalnie nie katuje, ale w obecnym, półrocznym Huawei P8 lite zdarza mi się wracać z pracy do domu i mieć 10%, więc zdarza się popracować na słuchawce więcej.

Który z telefonów byście wybrali, ew. na co innego z oferty plusa warto zwrócić uwagę? Cena telefonu nie gra roli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli jesteś zwykłym słuchaczem muzyki to zadowolą Cię oba, ale z audiofilskiego punktu widzenia, ani jeden, ani drugi nie jest dobrym grajkiem, a do poprzedników im daleko. Dodatkowo w iP trzeba podłączyć przejściówkę....no co kto lubi. Aparaty oba bardzo dobre, wyświetlacze również. W nowej aktualizacji androida w Samsungu jest opcja zmiany rozdzielczości więc można wydłużać czas pracy baterii bo można zmniejszać rozdzielczość ekranu do 1080p i 720p.

Bateria w iP7 jest na pewno bardzo dobra, a w Samsungu nie mam pojęcia, ale tak jak pisałem można poprawiać jej działanie w razie gdyby było średnio.

Najlepszym wyborem pod kątem aparatu i audio w Plusie jest HTC10, bo i tu i tu jest w zasadzie numerem jeden, ale znowu bateria nie powala. Gdybym ja wybierał wziąłbym właśnie HTC bo dwóch zdań :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będzie trzeba poczytać jeszcze o HTC. Z racji zawodu sporo latam po świecie, żeby nie babrać się z kablami używam słuchawek z BT, więc brak jack-a specjalnie mnie nie przeraża. Z iPhonem miałem do czynienia przy okazji 3g, więc w sumie kilkanaście lat temu, ale że ostatnio po zakupie iPada przyzwyczajam się do apple coraz bardziej i prawie przestałem przez to używać laptopa, ciągnie trochę w stronę jabłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No jeśli słuchasz muzyki bez kabla po BT to pod kątem audio nie ma znaczenia co kupisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Japko nie wspiera np. aptX po bluetooth, a kodek ten naprawdę daje radę. Nie wiem co mają w zamian, pewnie coś mają.

Użytkuję S7 Edge od około pół roku, przesiadłem się ze zwykłej S7. W międzyczasie miałem tygodniowy epizod z iPhone 6S, ale wróciłem do S7 Edge. Czas działania na baterii jest bardzo dobry. Lekko osiągam półtora dnia, w tym 6-7 godzin włączonego ekranu, wszelka łączność (również BT) i synchronizacja włączona. Moim skromnym zdaniem wyświetlacz w Samsungach jest lepszy niż w iPhone, ale co kto lubi. Mi pasuje AMOLED, kolory nie są przekłamane, poza tym można dostosować sobie profil wyświetlacza. Aparaty oba telefony mają bardzo dobre, na DxOMark iPhone 7 dostał 86 pkt, S7 88 pkt (chyba najbardziej wiarygodne testy).

Który weźmiesz to raczej kwestia systemu - iOS czy Android. Jeśli masz PC to nadenerwujesz się na iTunes, ale to pewnie wiesz, bo ma iPada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iPad jest samowystarczalny, nigdy pod iTunes nie był podpięty, natomiast miałem ze dwa iPody i iPhona i rzeczywiście iTunes nie był najwygodniejszym rozwiązaniem. Ogólnie im więcej czytam to wszystko praktycznie sprowadza się czy wolę Androida czy iOS. Różnica w audio na słuchawkach będzie marginalna lub żadna, z głośników w telefonie praktycznie nie korzystam, ekrany porównywalne, aparaty porównywalne. Tak czy inaczej chętnie wysłucham więcej opinii, ew. propozycji alternatywnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moim zdaniem zakup iP ma sens jak już się ma coś w domu od Apple. Wtedy jako ekosystem jest OK. Ja jak korzystałem z iP 5S mając peceta z Windowsem i na nim iTunes w wersji kulawej, to czułem że używam za karę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi