Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PICAD

OK dzieki, przetestuje z nowym kablem. To właśnie Lg G6. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzieki, przetestuje z nowym kablem. To właśnie Lg G6.

Machalem suszarka, ryż, dmuchanie, czyszczenie wacikiem ze spirytusem i nic. Poszedlem na druga strone ulicy do media expert, wysupłałem z kiermany 40pln i problem zniknal.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie proszę, czy macie jakieś informacje na temat awarii typowych dla LG V30? Strach przedzakupowy mam... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Machalem suszarka, ryż, dmuchanie, czyszczenie wacikiem ze spirytusem i nic. Poszedlem na druga strone ulicy do media expert, wysupłałem z kiermany 40pln i problem zniknal.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Haha jakbym widział siebie :). Nowy kabel - u mnie też zadziałało, dzięki raz jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Napiszcie proszę, czy macie jakieś informacje na temat awarii typowych dla LG V30? Strach przedzakupowy mam... :)

Jak to w LG....bootloop. Chyba najczęstszy ich problem

Wysłano z Google Pixel 2 XL

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-30386300-1548951824_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wygląda na to, że pierwszy raz od 10 lat albo i więcej oddam telefon do naprawy gwarancyjnej.

Panowie, kupował ktoś na Sunsky?

Nie, ale graficznie wygląda jak Aliexpress :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, co się stało?

Ja to chyba mam pecha, bo połowę telefonów oddawałem do naprawy (S6, S7 Edge x2, S8, Xperia Z1, Motorola Milestone, Lumia 900, HTC One M7 i pewnie sporo zapomniałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Po miesiącu używania zaczęły trzeszczeć oba głośniki. Z muzyką z YT sobie poradziłem wyłączając Music FX i instalując inny equalizer, gdzie zminimalizowałem jedno pasmo, ale przy rozmowach to nie działa. Górny głośnik trzeszczy jeszcze powiedzmy, że znośnie jak jest cicho ale powyżej 50% głośności jest wujowo. Ten dolny do trybu głośnomówiącego, z którego korzystam to już masakra. Więcej trzasku niż rozmówcy słyszę. Na małym Pixelu 2 nic takiego nie miałem przez 14 miesięcy, tutaj lipa po miesiącu. 

Kolega z pracy kupił dopiero co Huawei P20 Pro i tam głośnik to poezja, gra ultra głośno i mega czysto.

Mam w tym miesiącu kumulację, bo najpierw padł nietani router Netgear teraz Pixel 2 XL. Oba z x-kom.pl ;)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykra sprawa z tym głośnikiem. Odsyłanie samo z siebie to kłopot, ale jeszcze większy problem to konieczność posiadania innego fona na czas naprawy i potem ponowna konfiguracja. Ja tak na wszelki wypadek trzymam dodatkowy telefon, bo nigdy nie wiadomo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie no telefonów w domu to ja mam kilka, a kartę przełożę sobie do służbowego bo mam dual sim. Ustawianie to też nie problem, bo z zawsze robię z ręki, nigdy nie z kopii. Bardziej martwi mnie to, co czytam w sieci, że tego nie bardzo da się naprawić bo to jakaś wada konstrukcyjna grilli od głośników i ludzie to jakoś nożami przesuwają itp :D

Druga kwestia, która bardziej budzi obawy to w jakim stanie telefon wróci z serwisu Google. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ale graficznie wygląda jak Aliexpress :D

No niby tak, ale jednak co innego. Nie chciałbym wtopić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To ja nie znam tego sklepu. Opinie różne, albo żadne:

https://pl.trustpilot.com/review/www.sunsky-online.com

https://telchina.pl/problem-z-sledzeniem-przesylki-z-chin-t5453.html

https://www.wykop.pl/wpis/18659765/ja-tak-pomyslalem-ze-testuje-w-sumie-telefony-gt-5/

Z mojej strony - zakup jakiekolwiek elektroniki powyżej 500zł z Chin odpuszczam, wolę dołożyć i kupić u siebie, u Niemca na amazonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup szkło T-Max. Nie widziałem żadnej różnicy pomiędzy nimi (miałem oba, teraz używam T-Maxa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak ze spasowaniem ramek na zakrzywionych krawędziach? z tego co pamiętam przy tańszych szkłach zawsze był z tym problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T-Max jest prawie nie różni się od Whitestone. Montuje się go również na klej UV, poślizg jest ten sam, wygląd również. Różni się chyba tylko promieniem zaokrąglenia na rogu i T-Max wydaje się odrobinę bardziej kruchy (ale to może być przypadek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash ty to masz pecha

Wysłano z Google Pixel 2

Pecha to mam, ale do Apple. Poza iPhone, tak jak pisałem to pierwsza reklamacja jakiegokolwiek telefonu od 10 albo i więcej lat.

Poza tym wada, o której piszę okazuje się wadą praktycznie każdego Pixel 2 XL. Niektórym po wymianie udało się dostać taki egzemplarz, że jest OK, ale większość pisze, że miała po 5-6 razy wymieniany telefon na nowy przez Google i za każdym razem to samo. Mnie ta wada drażni, a z drugiej strony nie chcę innego telefonu. Można to naprawić samemu, ale obawiam się, że z moimi zdolnościami uszkodzę jeszcze bardziej, więc odsyłam do sklepu z pismem.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie kupić ładowarkę indukcyjną do S9 plus w rozsądnej cenie? aliexpress?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek startuje sprzedaż LG V40 w komplecie z 49 calowym telewizorem za 3799 zł :) Sam telewizor w sklepie kosztuje 1500 zł, więc realna cena telefonu wychodzi 2299 zł. Za pół roku pewnie 1500 zł :) Mistrzowie marketingu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na bank będzie kolejny sprzedażowy hit LG :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- sorki - ale znowu się emocjonujecie jakimś tam hiper i super - a po miesiącu znowu będą problemy... :D

Polecam ten model :

https://allegro.pl/oferta/nokia-6310i-mercedes-benz-wysylka-z-polski-5690032741?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria&ev_adgr=Smartfony+i+telefony+komórkowe&gclid=EAIaIQobChMI1ZzBqJWq4AIVBawYCh0vIg_jEAYYASABEgKZvfD_BwE&gclsrc=aw.ds

miałem podobny kiedyś...

to były czasy - nic się nie psuło , a bateria naprawdę trzymała...

Oczywiście - to se ne vrati...ale wspomnieć miło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi