Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Tak samo Mariusz jak Ty hejtujesz BB, z któym np. nigdy nie miałem problemów, a miałem tego trochę w użytku.

Należy odróżnić hejtowanie od stwierdzenia faktów. Miałem do tej pory chyba z pięć telefonów BB. Obecnie nadal mam i używam ! BB9900. Taki ze mnie hejter RIM  :). Ostatnio jak kończyła mi się umowa z operatorem to w kontekście zakupu brałem pod uwagę zarówno Z10 jak i Q10. Niestety kilkanaście minut zabawy tym smartfonami nie specjalnie mnie przekonało dlatego postanowiłem zostać przy iP5. Przy okazji swój poprzedni smartfon Apple wystawiłem na Allegro i sprzedałem w 2 minuty. Spróbuj tak sprzedać cokolwiek od BB oczywiście w rozsądnej cenie. Życzę powodzenia  :).

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decyzja podjęta ...jabluszko zostało wybrane

Dzieki Panowie!

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo Mariusz jak Ty hejtujesz BB, z któym np. nigdy nie miałem problemów, a miałem tego trochę w użytku.

Poza tym jak telefon jest w bumperze to wiadomo, że ciężko coś mu zrobić. Zrzuć z 1,70m IP5 na glębę to pogadamy.

Powtórzę - IP - design tak, jakość tak, polityka firmy nie, wytrzymałość nie.

Upuściłem swojego z mniej więcej takiej wysokości. Tak jak pisałem wyżej, jest malutkie wgniecenie, noszę go w gumowym opakowanku, które raczej zabezpiecza przed zbieraniem rysek aniżeli wgnieceń czy zalaniem.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Należy odróżnić hejtowanie od stwierdzenia faktów. Miałem do tej pory chyba z pięć telefonów BB. Obecnie nadal mam i używam ! BB9900. Taki ze mnie hejter RIM  :). Ostatnio jak kończyła mi się umowa z operatorem to w kontekście zakupu brałem pod uwagę zarówno Z10 jak i Q10. Niestety kilkanaście minut zabawy tym smartfonami nie specjalnie mnie przekonało dlatego postanowiłem zostać przy iP5. Przy okazji swój poprzedni smartfon Apple wystawiłem na Allegro i sprzedałem w 2 minuty. Spróbuj tak sprzedać cokolwiek od BB oczywiście w rozsądnej cenie. Życzę powodzenia  :).

Mariusz, widzisz mi po kilkunastu minutach zabawy z OS10 też nie przypadł do gustu, co nie zmienia faktu, że nie znam ani jednej niezadowolonej osoby z tego systemu, która obcuje z nim na codzień. Przykłady masz nawet u nas na Forum.

Jeśli chodzi o moje BB to miałem 5 modeli, wszystkie 5 sprzedałem na allegro. Najdłuższa aukcja trwała 13 godzin. Nie mniej moje telefony na allegro sprzedają się najpóźniej do 24 godzin. Kwestia może szczęścia, a może i kwestia tego, że dbam o sprzęt i wyglądają jak nowe. Ostatnie BB9900 wymieniłem na inny sprzęt, w łącznym rozrachunku zarobiłem 200zł w stosunku do tego, co za niego zapłaciłem. Dodam, że był on z Orange i po 1 wizycie w serwisie (przeszkadzał mi krzywy touchpad) :D

Upuściłem swojego z mniej więcej takiej wysokości. Tak jak pisałem wyżej, jest malutkie wgniecenie, noszę go w gumowym opakowanku, które raczej zabezpiecza przed zbieraniem rysek aniżeli wgnieceń czy zalaniem.

Czyli kwestia szczęścia upadku :) Przód i tył w większej cześci zrobiony jest ze szkła, więc nie wydaje mi się, żeby nie pękło. Może się mylę, ale mam ostrożne podejście do szkładnych telefonów i nie dotyczy to tylko produktu Apple. Swoję toerię poprę przykładem kolegi - fana Apple, który ma już drugiego Ipada, w którym popękało szkło naokoło tego głównego przycisku pod ekranem i drugi raz będą mu wymieniać na nowy. Jeśli od naciskania palcem to szkło pęka to jakim cudem ma przytrwać upadek z takiej wysokości? No chyba, że to w IP5 jest jakieś inne, lepsze. Tego nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, widzisz mi po kilkunastu minutach zabawy z OS10 też nie przypadł do gustu, co nie zmienia faktu, że nie znam ani jednej niezadowolonej osoby z tego systemu, która obcuje z nim na codzień. Przykłady masz nawet u nas na Forum.

Nie krytykuję OS10 choć czytałem o kilku poważnych błędach występujących w rzeczonym systemie. Nawet cieszę się, że RIM powoli się podnosi, bo dobrze tej firmie życzę. Nie jestem hejterem. Parę razy mnie poniosło jak miałem z BB 9900 problemy. Po wymianie terminala wszystko jest okay i sprzęt działa bezproblemowo. Mnie szkoda byłoby rezygnować z iP, bo wydałem trochę kasy na oprogramowanie (w tym nawigację), a poza tym dobrze mi się pracuje na iOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak jak już pisałem kiedyś, OS10 to zupełnie świeży system, zaprojektowany od nowa. Trzeba dać czas. Jeśli są użytkownicy wczesnych wersji iOS na iPhone'a, czy pierwszych wersji Androida to wiedzą jaka to masakra. Z resztą co tu dużo gadać, w przypadku Apple systemy działają dobrze dopiero od tej wersji, któa jest od modelu 4 (nie znam numeracji OS).

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to jest chyba Gorilla glass. Jash, wiem, że niektóre produkty od Apple rozpier... się bardzo szybko, nie mniej jednak ja chyba mam wyjątkowe szczęście :D. Ipad spadł mi wiele razy, nic się nie stało, z Iphonami 3,4,5 było to samo. Chyba farta mam :P. Wstawię później fotkę tego wgniecenia :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tak jak już pisałem kiedyś, OS10 to zupełnie świeży system, zaprojektowany od nowa. Trzeba dać czas. 

RIM mogło uniknąć niektórych problemów. Niestety firma działała pod presją czasu. Dla nich OS10 i nowe terminale to być albo nie być dlatego musieli produkty już wprowadzić na rynek. Mają wiele do nadrobienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wstawiaj :) nie mam powodu nie wierzyć, że nic się nie stało jeśli upadł szczęśliwie na tę metalową część.

Tak BTW, mnie jeszcze nigdy żaden telefon nie spadł :D Też mam farta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

RIM mogło uniknąć niektórych problemów. Niestety firma działała pod presją czasu. Dla nich OS10 i nowe terminale to być albo nie być dlatego musieli produkty już wprowadzić na rynek. Mają wiele do nadrobienia.

RIMu już nie ma :P

BlackBerry rynku nie zawojuje, nie ma szans. Przez cały czas działalności byli ukierunkowani na rządy, biznes i korporacje. I tak byli są i będą identyfikowani.

Próbują teraz dotrzeć do szerszej publiki oferując np. modele takie jak Q5, ale wątpię, że coś z tego będzie. BB nie jest szpanerskie jak iPhone, ani trendy jak Samsung, czy HTC. Dla nich jest już za późno. Przespali jakieś 5 lat, a to IMO skutek ma nieodwracalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek ma wg mnie racje , przespali ten okres w ktorym mogli zrobic cos dla mas , sam system jest wyjatkowo stabilny i niezdazyly mi sie  zadne wpadki jak do tej pory . 

Kilka dni temu jako piewrsi dostali "certyfikat " z Department of Defence ( DoD) i beda uzywane u nich , chyba do konca roku maja zakupic 30k telefonow  ( chyba sie martwia o podsluch z NSA :D ), co na duza skale jest niewiele ale jak dla nich tzn BB  jest bardzo wazne . 

Z tego co kiedys czytalem to BB nie ma serwerow w USofA a co za tym idzie podobno tamtejsi 'szpiedzy " nie maja jak przechwytywac informacji , ile w tym prawdy to nie wiem ale dla mnie jest bardzo wazne zeby jakies tam zasrane NSA nie bylo w stanie czytac "waznych " emails jakie wysylam czasami do mojej zony lub corki  :D

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

RIMu już nie ma :P

Wiem, że nie ma, a szkoda, bo nazwa przypadła mi do gustu. Nie to co jakaś tam jeżyna  :). Jak TomTom zrobi nawigację na OS10, to wtedy rozważę zakup któregoś z nowych terminali Research in Motion.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się miało stać ?  :). Od jakiegoś czasu krytykowanie, a właściwie krytykanctwo firmy Apple jest w modzie. Hejterzy siedzą przy kompach i wypisują pierdoły na temat Apple, a później idą do salonu i robią wielkie oczy z przełykiem na widok iPhone. No cóż... na głupotę ludzką nic nie poradzisz.

A co się miało stać ?  :). Od jakiegoś czasu krytykowanie, a właściwie krytykanctwo firmy Apple jest w modzie. Hejterzy siedzą przy kompach i wypisują pierdoły na temat Apple, a później idą do salonu i robią wielkie oczy z przełykiem na widok iPhone. No cóż... na głupotę ludzką nic nie poradzisz.

mariusz nie opisuj swoich wycieczek ;-))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widok iphona? Bez przesady...

Hejtują szczególnie ludzie, którzy w Polsce zostali oszukani przez Apple:

http://myapple.pl/content/4791-apple-idzie-na-ugode-w-sprawie-czujnikow-wilgoci-w-starszych-modelach-iphone-i-ipoda-touch.html

W Polsce nikt nie dostał odszkodowania za bezprawne unieważnienie gwarancji.

Znam kilka osób do których iphone wrócił z informacją zalany, choć wilgoci nie widziały a czujniki były białe.

iOS dorównuje ergonomią Androidowi dopiero jak się zrobi jailbreaka.

Mam iphona i Samsunga.

Używać iphona nie lubię, w przeciwieństwie do Samsunga.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Hejtują szczególnie ludzie, którzy w Polsce zostali oszukani przez Apple:

http://myapple.pl/content/4791-apple-idzie-na-ugode-w-sprawie-czujnikow-wilgoci-w-starszych-modelach-iphone-i-ipoda-touch.html

W Polsce nikt nie dostał odszkodowania za bezprawne unieważnienie gwarancji.

Znam kilka osób do których iphone wrócił z informacją zalany, choć wilgoci nie widziały a czujniki były białe.

Czyli Polacy nie potrafią tak skutecznie egzekwować swoich praw jak Amerykanie. Poza tym, uczciwie byłoby dodać, że problem czujników wilgoci dotyczył nie tylko Apple. Właściwie dotyczył technologii opracowanej przez 3M i miał przełożenie też na pozostałych producentów. No ale skoro o Apple, to kto chciał to znalazł informacje, w których miejscach znajdują się zewnętrzne czujniki zawilgocenia. Wyraźnie było widać jak te czujniki zmieniają kolor. Jeżeli kolor nie jest czerwony, to przed oddaniem smartfona do serwisu można było przy spisywaniu protokołu poprosić o umieszczenie odpowiedniej informacji. Cóż... niejednokrotnie mamy Amerykanów za głupków, a sami wychodzimy na leszczy  :).

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że nie ma, a szkoda, bo nazwa przypadła mi do gustu. Nie to co jakaś tam jeżyna  :). Jak TomTom zrobi nawigację na OS10, to wtedy rozważę zakup któregoś z nowych terminali Research in Motion.

Jacek, nie zakładaj się, bo przegrasz  :). Jestem negatywnie nastawiony do RIM, a to oznacza, że nie ma takiej opcji abym cokolwiek od nich kupił. Nigdy więcej RIM. 

Przynajmniej użytkuje wysokiej jakości smartfon, a nie jakiś totalny badziew zrobiony z odpadów znalezionych w Kambodży  :P

. Po wyczynach BB 9900 nie chcę mieć z tym syfem nic wspólnego. Znowu musiałem oddać telefon do serwisu, bo padł trackpad. Nigdy więcej żadnego RIM. 

:D 
  • rep_up.png
  •  
  • 0
  • rep_up.png
  •  
  • 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Irek,

my wszyscy wiemy, że potrafisz korzystać z opcji "szukaj"  :). Nie musisz się popisywać  :D. A tak poważnie... tylko głupkowi wkurzenie nie przechodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choroba chcialem sie popisac moimi umiejetnosciami a Ty zaraz musisz byc "party pooper " :) 

Bardziej to byla nastepna czesc komentarza Bartka na temat  "hejtowania" , chodzi mi o to bez urazy oczywiscie ze jak "lubisz to kochasz , a jak nie lubisz to nienawidzisz " .

Moja zona uzywa dalej IP5 bo lubi ja uzywam Z10 bo lubie i niezamierzam zmieniac . Kweistia przyzwyczajenia ale dla mnie chociazby najwazniejsza jest klawiatura i tuttaj jest "no contest"  . Po ostatnich updates OS , sama stwierdzila ze np fotki sa ladniejsze z Z10 niz Iphona , odrazu zaznaczam ze bylo to przy dobrym swietle . POstaram sie poszukac tych samych ujec na jej telefonie i na moim .  

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Bez przesady. Lubię RIM tylko wkurzyła mniej jakość wykonania BB 9900, a do tego wkurzenia jeszcze swoje trzy grosze dorzuciła firma Orange. Nie jest normalną sytuacja, gdy dostajesz nowy smartfon, który wygląda jakby był ciężko styrany "życiem". Ciekaw jestem jak dalej będzie rozwijała się oferta Blackberry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Akurat aparat iPhone'a to jedyna rzecz dla której chciałbym go mieć. No, ale to za mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bez przesady. Lubię RIM tylko wkurzyła mniej jakość wykonania BB 9900, a do tego wkurzenia jeszcze swoje trzy grosze dorzuciła firma Orange. Nie jest normalną sytuacja, gdy dostajesz nowy smartfon, który wygląda jakby był ciężko styrany "życiem". Ciekaw jestem jak dalej będzie rozwijała się oferta Blackberry.

Mariusz, uwierz że to nie jest wina BB, tylko Orange. Oni kupują tonami telefony różnych marek i brandują po swojemu. Mają na to pozwolenie, bo producenci zarabiają na nich krocie. Wyczytałem kiedyś (nie pamiętam gdzie), że Orange ma osobną taśmę produkcyjną w BlackBerry.

Telefony z Orange to masakra. WP8 - zasyfiony, w androidach poblokowane bootloadery do tego stopnia, że nie idzie zdjąć tej blokady, chociaż sami producenci (jak Sony) pozwalają na odblokowywanie. W komisach nie chcą już skupować telefonów z Orange. Zobacz na samym allegro ceny konkretnych modeli, bez brandu i z brandem Orange.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, uwierz że to nie jest wina BB, tylko Orange. Oni kupują tonami telefony różnych marek i brandują po swojemu. Mają na to pozwolenie, bo producenci zarabiają na nich krocie. Wyczytałem kiedyś (nie pamiętam gdzie), że Orange ma osobną taśmę produkcyjną w BlackBerry.

Telefony z Orange to masakra. WP8 - zasyfiony, w androidach poblokowane bootloadery do tego stopnia, że nie idzie zdjąć tej blokady, chociaż sami producenci (jak Sony) pozwalają na odblokowywanie. W komisach nie chcą już skupować telefonów z Orange. Zobacz na samym allegro ceny konkretnych modeli, bez brandu i z brandem Orange.

Jacek, wierzę dlatego teraz omijam Orange szerokim łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja też, ale wiem też (a propos niespodzianek od operatorów), że w Stanach jedna z sieci oferuje iPhone'y w super cenach. Mają tylko jedną wadę.....wtopioną na stałe, niewymienialną kartę sim :lol: Mam w rodzinie chłopaka, który prowadzi salon Play i miał ostatnio klientkę, która okazyjnie kupiła takiego Ajfona i przyszła z pomocą, bo nie umiała wyjąć karty sim.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako "prosty" człowiek chcę przypomnieć kolegom że TELEFON jak nazwa wskazuje służy do....a właśnie bo już sam się zgubilem czytając ten wątek......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi