Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też Cię nie rozumiem. Miałeś 3x Sumo więc wiedziałeś na co się piszesz. A co lepszości jeżeli można tak powiedzieć to może przez zastosowane technologie, których sarb nie ma. Podobnie jak "dziadkowy" w cudzysłowie obrazuje o co chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma czego rozumieć, miałem dawno i zapomniałem, kiedyś taka wielkość mi nie przeszkadzał, dużo się od tego czasu zmieniło, po prostu kupuje coraz mniejsze zegarki, uważam że większe na moim nadgarstku źle wyglądają.

Poproszę o tą technologię, której SARB nie ma, bez złośliwości pytam i z ciekawości, pamiętaj też o cenie, czy te różnice w technologii są jej warte :)

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeżeli chodzi tylko o wielkość to zarówno SARB jak i SUMO są za duże na Twój nadgarstek.

Ps.

Co SARB-ów to miałem SARB035 i jak dla mnie jakość wykonania taka sobie w szczególności bransolety.

W ogóle mam subiektywne wrażenie że z każdym wyższym numerem SARBy są coraz gorsze i brzydsze.

Jak dla mnie ideałem były pierwsze SARB-y czyli 001, 003 i 005.

SARB001 chętnie nabędę jak ktoś ma na zbyciu.

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tu nie ma czego rozumieć, miałem dawno i zapomniałem, kiedyś taka wielkość mi nie przeszkadzał, dużo się od tego czasu zmieniło, po prostu kupuje coraz mniejsze zegarki, uważam że większe na moim nadgarstku źle wyglądają.

Poproszę o tą technologię, której SARB nie ma, bez złośliwości pytam i z ciekawości, pamiętaj też o cenie, czy te różnice w technologii są jej warte :)

Przeczytaj ten post oraz opis Comfotexu stronę dalej. Wg mnie różnice są warte dopłacenia - w przeciwieństwie do większości zegarkowego filozofowania o świetnej jakości wykonania, te ulepszenia są natury obiektywnej: stal dwa razy twardsza, powłoka antyrefleksyjna i antypalcowa (utwardzająca dodatkowo AR), lepiej/inaczej wypełniona luma.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj ten post oraz opis Comfotexu stronę dalej. Wg mnie różnice są warte dopłacenia - w przeciwieństwie do większości zegarkowego filozofowania o świetnej jakości wykonania, te ulepszenia są natury obiektywnej: stal dwa razy twardsza, powłoka antyrefleksyjna i antypalcowa (utwardzająca dodatkowo AR), lepiej/inaczej wypełniona luma.

No tak, świetny zegar, właśnie dlatego chciałem go mieć, ale kurde za duży, no cóż takie życie, nie można mieć wszystkiego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i pytam i z ciekawości, pamiętaj też o cenie, czy te różnice w technologii są jej warte :)

że tak bardzo przepłaciłeś to już twój problem - i też piszę to bez złośliwości, zegarek zdrożał do tego poziomu przez limitację w drugim obiegu. Katalogowo majątku nie kosztował!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że tak bardzo przepłaciłeś to już twój problem - i też piszę to bez złośliwości, zegarek zdrożał do tego poziomu przez limitację w drugim obiegu. Katalogowo majątku nie kosztował!!!

Pierwotnie nie był dużo tańszy, zresztą SARB też już teraz kosztuje inne pieniądze.

http://www.chrono24.com/en/seiko/seiko-sbdc027-sumo-prospex-marine-master-50th-limited-diver--id2798822.htm

Resumują świetny zegar, dający dużo za stosunkowo niewielkie pieniądze, mnie te smaczki technologiczne nie do końca jarają, lubię zegarki za ich wygląd, to mnie głównie w nich urzeka, Sumo zawsze było świetne, miało kilka braków, które w tej limitce poprawiono. Niestety wielkość dla mnie nie do przejścia :( Bardzo żałuję i zazdroszczę Tym którym nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak przeszkadza tak bardzo to nie pozostaje nic innego jak bazarek/allegro/ebay/chrono24

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w mniejszym budżecie ale też cieszy. Poszedł za tak niską kwotę, że aż żal było go nie adoptować :)

Casio amw 320, tu juz na pasku reda, który chyba był droższy niż sam zegarek:)

eff46b2585b84518f48c1ec24bc9a791.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Jakos polowalem na niego od dłuższego czasu u niego na aukcjach, ale zawsze ktoś mi z jakąś ceną z kosmosu wyskakiwał a tym razem się udało. Kiedyś trafilrm na bardzo fauny temat na wus o tym modelu i jakoś tak za mną juz dłuższy czas chodził. Teraz jeszcze tylko czekan na NATO strong i na wakacje będzie jak znalazł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

casio_funkuhr_lcw-m100dse-7a2er.jpg

CZEKAM NA TAKIE COŚ,,,,,   sam nie wiem co to tak naprawdę jest warte te CASIO    przygarnąłem go za jego prostotę , małe rozmiary niska cena  i jakieś bajery  ciekawe czy się polubimy ,,,,,,,,,,,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie właśnie zapukał Pan Kurier i dostarczył mi nowego przyjaciela...

seiko2.jpg

Na pewno się polubimy...i spędzimy ze sobą wiele czasu... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie starajcie się adoptować dziecka.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe...słowo przyjaciel w dzisiejszych czasach widzę że zeszło na psy...przyjaciel to przyjaciel...dobry druh , Waldzior masz dziwne skojarzenia...ale taki mamy klimat widocznie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Amildor

A do mnie właśnie zapukał Pan Kurier i dostarczył mi nowego przyjaciela...

seiko2.jpg

Na pewno się polubimy...i spędzimy ze sobą wiele czasu... ;-)

Świetnie się prezentuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechał cały i zdrowy  ,,,,,za te niewielkie pieniądze  ma całkiem nieźle poukładane wygodny  leży na ręce jak należy  :)

data8E31CA49-EF95-4815-B69B-3F8693253081

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zdjęcie tak wyszło. W nadgarstku 18,5 - 19 cm, nie wiele ale wystarczy moim zdaniem na sumiaka :)d9e0a8ce7457ae52c8493b4c72172c68.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie koszty na dzień dzisiejszy, jeśli można wiedzieć?

595€ w Seiko Boutique Amsterdam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi