Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuję wieczorem jak wszystko co mam zabrać, założyć wychodząc z domu.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mam tak samo, bo wstaję zazwyczaj o takiej porze, że nie mam siły na poranne planowanie :-) Budzę się dopiero za kierownicą auta, którym jadę na dworzec kolejowy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym temacie, jak nie zdążę wybrać i przemyśleć co mam założyć to mam kilka elektrycznych i bez problemu wybieram (nie muszę ich nastawiać). Jedynie czego nie mam to divera kwarcowego. I chyba nie będę miał

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo, bo wstaję zazwyczaj o takiej porze, że nie mam siły na poranne planowanie :-) Budzę się dopiero za kierownicą auta, którym jadę na dworzec kolejowy ;-)

Im wcześniej wstajesz tym dłużej używasz zegarka głosi starochińskie przysłowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starochińskie przysłowie mówi również: "Nie zdejmuj zegarka na noc, nie będziesz miał problemu, co założyć z rana" ;)

Jeśli o mnie chodzi, to rzadko mi się zdarza z wieczora planować, w co się z ubrać z rana oraz jaki zegarek założyć. Zazwyczaj dłuższą chwilę muszę się zastanowić, w co ubrać nadgarstek, jak już wybiorę, to jeszcze ze dwa razy zmienię zdanie, a potem myślę co na siebie włożyć, żeby pasowało do zegarka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki gadżet, dobra kurczakowa energia.  :wub:

post-94542-0-12618200-1566368359_thumb.jpg

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Atlas.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Chodził za mną od dawna, właśnie w tej "kurczakowej" wersji.  :P Pogoda sprzyja, więc wskoczył na zmęczoną skórę, ale mam do niego też oryginalną bransoletę i szukam czarno żółtego nato...

Poza wszystkim innym, to swego rodzaju domknięcie pewnej sekwencji, mój pierwszy prawdziwy zegarek to był Mile Marker. Ehh, prehistoria.  :lol:

be6846345c57e4f101cdd9a3ada4efce.jpg

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemny, ale 20 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlas też za mną chodzi jak i SKX, to są dwa zegarki, na które nie mogę się zdecydować. Pierwszy ze względu na 5 drugi ze względu na werk i teraz też przegrywają z Alpinistem do którego się przymierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlas też za mną chodzi jak i SKX, to są dwa zegarki, na które nie mogę się zdecydować. Pierwszy ze względu na 5 drugi ze względu na werk i teraz też przegrywają z Alpinistem do którego się przymierzam.

Masz na myśli "5" na tarczy? Też nie przepadam za tym elementem, ale na tej akurat tarczy tyle się dzieje, że ona jakoś ginie.;) Co do werków, to atlas i skx mają takie same - 7s26/36. Alpinist to już kilka klas wyżej pod każdym względem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam trzy piątki w tym jedna na 26 i ona odstaje pod względem dokładności chodu, ale pewnie trafiłem taki egzemplarz, z drugiej strony wciąż mieści się w widełkach i to z zapasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Oto mój nabytek citizen 7 automatic 21 kamieni na werku Myota 8200A kupiony 27lat temu. Po ostatnim czyszczeniu i regulacji chodzi z dokładnością 2.5s/dobe.

Czyszczony regularnie u jednego zegarmistrza co 3lata. Nic nie bylo naprawiane wszystkie części oryginalne. Kupiony jako nowy.

post-105111-0-80703800-1566391528_thumb.jpg

post-105111-0-86172000-1566391552_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje, ładny nabytek  :) 

Wrona na kopercie fajna :P:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm 27letni i potrafi chodzić z taka dokładnością. Na noc odkładany na koronce a w dzień noszony w warunkach biurowych. Zachowuje wodoszczelność do dnia dzisiejszego spokojnie myje w nim ręce ale pod kranem.

post-105111-0-35879100-1566392690_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny Obywatel, gratuluje nabytku :)

Dziękuję Piotrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Piotrze...

Oby więcej takich ciekawych zakupów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 na tarczy to skrót od "for the poor"

SKX mimo braku 5 to taki tani klekot a Alpinist jest po prostu brzydki - no chyba że masz 70 lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz w 120 % racje, dlatego patrząc w przyszłość z nadzieją że dożyję 70'tki wlaśnie zamówiłem Alpinista, a dodatkowo będzie rodzeństwo :-)994afb5fcac5493c93bc8205be818344.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 na tarczy to skrót od "for the poor"

SKX mimo braku 5 to taki tani klekot a Alpinist jest po prostu brzydki - no chyba że masz 70 lat ;)

Lepiej bym tego nie ujął

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Gratuluję :-) Nie wydaje Ci się ciut gruby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://m.facebook.com/watch/?v=1269403499736411&_rdr

Ja to mam dobrze. Wstaję za piętnaście trzecia. Latem to już widno.Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację,więc tylko wstaję i wychodzę.

-No ubierasz się pan

-W płaszcz - jak pada.Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?

-Aaaa...fakt.

-Do PKS mam pięć kilometry.O czwartej za piętnaście jest PKS.

-I zdanżasz Pan?

-Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa.Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny, do Stadionu. A potem to mam już z górki, bo tak:119, przesiadka w trzynastkę, przesiadka w 345 i jestem w domu. To znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans.To jeszcze sobie obiad jem w bufecie.To po fajrancie już nie muszę zostawać,żeby jeść, tylko prosto do domu i góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać ;))))

Edytowane przez Jędrula.wawa

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi