Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sprocket

Casio Protrek

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest prosta masz go na ręce to masz temperature ręki. Żeby mieć wiarygodny pomiar trzeba zegarek zdjąć z ręki na 15/20 minut .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Ray dobrze prawi, ja zawsze na pół godzinki wieszam zegarek na plecaku.

A niżej foto mojego niskobudżetowego protreka :)

image.jpg

Zdrówka C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
grzegorzw125, dnia 11 Lut 2016 - 15:38, napisał:

Czy zegarek powyżej kwalifikuje się do serii pro-trek?

Teraz już nie.

Ale mam jeszcze gdzieś katalog sprzed kilku lat gdzie zaliczany był do rodziny Pro-Trek.

Zegarek fajny.

Mógłby być niższy i mieć stalowy (ma aluminiowy) pierścień z kierunkami świata.

Pasek sztywny.

A poza tym same superlatywy !

Edytowane przez tomery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"

Piękny pająk myślę nad takim ;)

"

Mówisz o militarce czy tym manix'ie, którego widac kawałeczek ;) ? Jeśli mili to najpierw sobie weź do łapki od kogos zanim ją kupisz, bo to bydle wielkie i nie każdemu podpasuje.

Zdrówka C

Edytowane przez Campo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mili,mili tylko mili wiem,wiem,że duże bydlę ;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ma/miał ktoś Protrek-a 3000 chodzi mi o wrażenia i porównanie do Romana. Chodzi mi coś po głowie żeby może zamienić na prw 3000. A i chodzi mi najbardziej o ndgatyw. Wiem,ze sensory itp to to samo co W Romanie.

ttwUr3f.jpg

Nie mam, ale mierzyłem i bardzo mi się podoba. Fajny rozmiar, nie za duży, ma skrzydełka i dobrze leży na ręku oraz ma wygodny, miękki pasek.

Mam obydwa. 3000 jest mniejszy, lżejszy, bardziej lightowy. Na codzień masywność Romka bardziej mi odpowiada.

Daj znać jakbyś chciał się pozbyć

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu. Obydwa są fajne.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To muszę się przekopać przez forum i poczytać. Dzięki  :)

Koniecznie musisz przeczytać i to nie tylko wątek dotyczący Rangeman'a (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-174), ale również ten w którym piszesz...od str.14

Ja też jestem tutaj nowy (liczba postów), ale dziwi mnie czasem ignorancja...Wystarczy w prawym górnym roku strony wpisać słowo klucz "temperatury" i w 2 sekundy masz wynik.

Campo, dnia 12 Lut 2016 - 18:44, napisał:

Problem odczytu temperatury nie jest taki czarno-biały jak sugerujesz, ale dobrze, nie drążmy już tego wątku dłużej, bowiem został on w pełni wyjaśniony (również przeze mnie), tak więc każdy może wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.
Edytowane przez cointreau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie musisz przeczytać i to nie tylko wątek dotyczący Rangeman'a (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-174), ale również ten w którym piszesz...od str.14

Ja też jestem tutaj nowy (liczba postów), ale dziwi mnie czasem ignorancja...Wystarczy w prawym górnym roku strony wpisać słowo klucz "temperatury" i w 2 sekundy masz wynik.

Campo, dnia 12 Lut 2016 - 18:44, napisał:

Problem odczytu temperatury nie jest taki czarno-biały jak sugerujesz, ale dobrze, nie drążmy już tego wątku dłużej, bowiem został on w pełni wyjaśniony (również przeze mnie), tak więc każdy może wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.

Nie mam problemu z poszukaniem sobie odpowiedzi, przypadkiem trafiłem na temat odnoszący się do Casio Protrek, dostałem odpowiedź, że temat był dyskutowany, więc sobie poszukam i się dowiem jak w wielu innych tematach które mnie interesowały na tym forum, chociaż później i tak dostałem odpowiedź :P   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pojawił się nowy model: PRW-3510 Patrząc na samą specyfikację, to właściwie nie widzę różnicy między nim, a PRW-3500...No, może waga zegarka jest minimalnie inna, ale to już taki totalny szczegół. Zatem żadnych zmian (poza estetyką) nie będzie ?

Zabezpieczenie Gwarancyjne

Okazuje się jednak, że zabezpieczenie dotyczy tylko Protrek'ów, bo Casio potrafiło zrobić G-shock do -20'C...Pisał ktoś już o tym na forum.

Edytowane przez cointreau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum. Mam problem z Casio Sgw 1000 1ae. Jak wykalibrowac prawidłowo kompas i jakie współrzędne powinny być do północy i południa. Jeszcze wytlumaczcie mi jak działa altimetr bo nie zmieniam położenia a wysokość się zmienia. Jak dacie Panowie radę to proszę o pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompas-weź jakiś analogowy i zobacz co wskazuje bo może się okazać,że kalibracja jest zbędna .
Wysokość-określana jest na podstawie wskazań ciśnienia atmosferycznego. Zmienia się ciśnienie zmienia się wysokość. Przed dokonaniem pomiaru wysokości,alti trzeba wyzerowac.
Czym większą wysokość tym niższe ciśnienie i odwrotnie.
Wschody i zachody-wpisz swoje współrzędne geograficzne i tyle.
Tu się możesz znaleźć ;)
http://vbest.com.pl/gps

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info X Ray ogólnie jestem zadowolony z zegarka jak dla mnie najlepsze wydanie z seri SGW dużym plusem jest przestawienie temperatury co w niższych modelach jest niedostępne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może by takiego SGW-1000 przytulić?  -_-

To chyba najtańszy casiok z kpl. czujników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba dobra jest ta na allegro, przy tej kwocie i kursie dolara nie opłaca się ściągać bo na to samo wychodzi  ^_^

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=SGW-1000&bmatch=s0-fas-1-4-0203

http://www.skywatches.com.sg/reviews/catalogsearch/result/?cat=&q=SGW-1000

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja brałbym sgw-100 nie wiem dlaczego w 1000 obniżyli WR do 100 m, ale sgw-100 miałem kilka lat i sprawował się super, dodatkowo mega czytelny i wodoszczelność na poziomie 200 m przy tej cenie to jak za darmo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko sgw-100 nie ma barometru i alti a ja potrzebuję kpl. czujników w najniższej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi