Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

A ja byłem wczoraj z małżonką w kinie na filmie "Plan B". Bałem się, że to będzie ckliwa komendia romantyczna, w stylu "Listów do M", a okazało się, że i dla mnie film był bardzo miłym zaskoczeniem. Do tego ciekawa ścieżka dźwiękowa, z "petardą" na koniec, w pistsci "Gramy w zielone" w wykonaniu Darii Zawiałow. Polecam ten film ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Smutna informacja... Ja właśnie oglądam "Poszukiwany, poszukiwana" na Kino Polska... Niech spoczywa w Pokoju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech Pokora nie żyje....

Żył 83 lata.

smutna wiadomość [']

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Jego Pamięci...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie obejrzałem The Hitman's Bodyguard (Bodyguard Zawodowiec (2017)). Mam mieszane uczucia. O ile hollywoodzka obsada daję radę, wyrazisty Samuel L. Jackson, niezły (zwłaszcza śpiewający) Ryan Reynolds, o tyle europejska obsada słabiutka. Na niezobowiązujący wieczór może być, ale nic poza tym. Ciekawi mnie dlaczego akcja dzieję się w europie a nie w USA? Szukanie oszczędności?

Edytowane przez bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Altered Carbon - serial Netflixa. Opis fabuły: Takeshi Kovacs budzi się po 250 latach po swojej śmierci w nowym ciele. Okazuje się, że ma pomóc szalenie bogatemu i wpływowemu magnatowi rozwiązać jego śmierć. Tak, ten magnat żyje, ponieważ dzięki zwojom mógł zachować swoje Ja i przenieść je w inne, także swoje ciało. Podsumowując to dramat kryminalny osadzony w s-f.

Muszę się przyznać, że obejrzałam tylko część zwiastuna, a gdzieś mi mignęły opinie o serialu uproszczone do dwóch: gniot i rewelacja. Dlatego zaskoczyła mnie fabuła. Myślałam, że to będzie medyczne s-f pokazujące możliwości niedalekiej przyszłości itd. Nie spodziewałam się kryminału, dramatu, sensacji i tego, że się prawie popłaczę, bo seria mi się skończyła.

Do tego ten serial pobił chyba rekord, jeśli chodzi o powtarzających mi się aktorów. Aż 7 w ciągu 2 odcinków. Serio Hollywood nie macie świeżej krwi tam? 

Polecam obejrzeć i ocenić samemu, bo to nie jest oczywisty serial. Aha i w 4 odcinku są sceny tortur. Nie polecam jeść lub oglądać z wrażliwszą połową. Osobiście musiałam te sceny poprzewijać, na szczęście przez to dużo na wątku nie straciłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Stranger Things? Ja jestem właśnie po pierwszym sezonie i jak dla mnie potencjał jest wielki, ale nie jestem przekonana czy do końca go wykorzystali, chociaż fajny klimacik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stranger to już "staroć" ale fajny był. Z niusików polecam jak ktoś lubi sf i klimat cyberpunk - Altered Carbon jak dla mnie Lux malina, kryminałek, akcja itd. Itp.

Wysłane z komóry przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stranger to już "staroć" ale fajny był. Z niusików polecam jak ktoś lubi sf i klimat cyberpunk - Altered Carbon jak dla mnie Lux malina, kryminałek, akcja itd. Itp.

Wysłane z komóry przy użyciu Tapatalka

Niestety, ale ma startu do książki.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mam urlop, więc nadrabiam zaległości :-) Wczoraj "Faraon" Jerzego Kawalerowicza. Wielkie kino, które w ogóle się nie zestarzało. Klasyka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale ma startu do książki.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Nie mam porównania do książki niestety, ale mi się ten serial jednak podobał. A wspomniane Stranger Things kocham <3

Ale ja z czym innym Damnation - kolejna produkcja Netflixa/dla Netflixa. Oczywiście jak zwykle nie przeczytałam o czym serial ma być i włączyłam. Obejrzałam w 3 wieczory, bo jest dość dobry. Serial porusza kwestie strajków robotników i farmerów w latach 20-tych XX wieku w USA, a także pokazuje losy dwóch braci, które się splatają i ... sami musicie zobaczyć czy się pozabijają czy dogadają po latach. A do tego mamy Czarny legion polujący na czarnoskórych z uporem maniaka. Jest też dużo strzelania i podstępów wszelakich. Ogląda się dobrze, ale wiele wątków mogłoby być bardziej rozbudowanych jak dla mnie.

Teraz za Retribution się zabrałam, bo ma tylko 4 odcinki, a w okresie IO to jednak wolę oglądać sport niż seriale ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam urlop, więc nadrabiam zaległości :-) Wczoraj "Faraon" Jerzego Kawalerowicza. Wielkie kino, które w ogóle się nie zestarzało. Klasyka!

Właśnie piszę pracę na temat Bolesława Prusa, konkretnie "Lalki" :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Lektura również niczego sobie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lektura również niczego sobie :-)

To prawda....choć opracowania dotyczące genezy powstania..itd, są błędne ^_^

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Aż tak w ten temat się nie wgryzałem. A film po prostu uwielbiam, bo to kawał wielkiego kina!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były dwa, serial i fabularny....

Serial moim zdaniem lepiej zrobiony, a i obsada lepsza.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Serial? Pierwsze słysze... Ale ja młody jestem ;-) więc mogę nie wiedzieć :-) Serial też reżyserował Kawalerowicz? A dziś zadałem sobie "Wielkiego Szu", a co, w końcu urlop mam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ok. Już wszystko jasne ;-) Pokiełbasiło mi się i myślalem, że o Faraonie piszesz w kontekście serialu, a przecież o Lalkę chodziło :-) Lalka to też klasyk, a w tym przypadku to ja faktycznie również wyżej cenię sobie serial. Powieść jest na tyle wielowątkowa, że "kondensat" pod postacią filmu nie do końca się sprawdza. To tak trochę jak z "Chłopami" Rybkowskiego. Film nie bardzo, ale za to serial jest miodzio :-)

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Już się zorientowałem! No to by było odkrycie, serial "Faraon" :-)

A tą pracę na temat Lalki to tak hobbystycznie piszesz Marku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubie prostować nieścisłości...te historyczne... ;)

Tak, hobbystycznie. tym bardziej że Prus z Lublinem i okolicami jest mocno związany.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Prus? Chyba "dziedzic Pruski" :-) A ja myślałem, że to Aleksander Głowacki, ale chyba nie uważałem na lekcjach języka ojczystego :-) A tak z ciekawości, to jakie Prus ma związki z lubelszczyzną?

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi