Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma jeszcze oficjalnego zwiastuna filmu. Krąży za to sporo pseudo-trailerów posklejanych z tu i ówdzie dostępnych zdjęć, starych kadrów z pierwszej części, itp. zmiksowanych z generowanymi przez SI obrazkami.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Oglądałem ten zwiastun trzy razy jakoś guzików nie wypatrzyłem, chyba że jestem ślepy, a te koszulki to nie są czasami krótkie tuniki spodnie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Oglądałem ten zwiastun trzy razy jakoś guzików nie wypatrzyłem, chyba że jestem ślepy, a te koszulki to nie są czasami krótkie tuniki spodnie 🤔🤔🤔

227966419_CleanShot2024-07-01at19_59_51.thumb.png.a4ccb60c59e459b4c9c9123bbc3e4e9d.png972193020_CleanShot2024-07-01at20_00_13.thumb.png.406ac56e2174f6f7bbfd144a3dffcf61.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

227966419_CleanShot2024-07-01at19_59_51.thumb.png.a4ccb60c59e459b4c9c9123bbc3e4e9d.png972193020_CleanShot2024-07-01at20_00_13.thumb.png.406ac56e2174f6f7bbfd144a3dffcf61.png

Obstawiam że te zdjęcia nie są z gladiatora, trzeba by było dokładnie poszukać z czego pochodzą 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Obstawiam że te zdjęcia nie są z gladiatora, trzeba by było dokładnie poszukać z czego pochodzą 🤔🤔🤔

Też tak mi się wydaje, jak obejrzałem ten zwiastun drugi raz - kadry jakby wklejone z innych filmów z tym aktorem. Niemniej, wszystkie zwiastuny Gladiatora 2 na YT są koszmarne.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, beniowski napisał(-a):

Zobacz odnośnie drugiego zdjęcia ta sama koszula chyba , i podobny klimat,🤔🤔

tumblr_4d0fd084aa5c4bd35c2fe95ffa2b54a0_68c6da74_540.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie ma jeszcze oficjalnego zwiastuna filmu. Krąży za to sporo pseudo-trailerów posklejanych z tu i ówdzie dostępnych zdjęć, starych kadrów z pierwszej części, itp. zmiksowanych z generowanymi przez SI obrazkami.

;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popełniliśmy ostatnio 2 filmy w domu:

Ambulans - wartka akcja, dobrze się oglądało

Weteranka - z tęsknoty za główną aktorką, której dawno nie widziałem w niczym, jak ktoś nie tęsknił bardzo, to filmu nie polecam, dziury w scenariuszu jakoś tak mocno rażą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, pechagto napisał(-a):

Popełniliśmy ostatnio 2 filmy w domu:

Ambulans - wartka akcja, dobrze się oglądało

Weteranka - z tęsknoty za główną aktorką, której dawno nie widziałem w niczym, jak ktoś nie tęsknił bardzo, to filmu nie polecam, dziury w scenariuszu jakoś tak mocno rażą

A dziury w scenariuszu Ambulansu cię nie denerwowały? Właściwie to tylko seksu w tej karetce nie uprawiali, poza tym robili tam wszystko😂. Tak nielogicznego filmu dawno nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.07.2024 o 08:27, beniowski napisał(-a):

A dziury w scenariuszu Ambulansu cię nie denerwowały? Właściwie to tylko seksu w tej karetce nie uprawiali, poza tym robili tam wszystko😂. Tak nielogicznego filmu dawno nie widziałem.

Za wartko akcja szła żebym zwrócił uwagę na dziury w tym filmie, może z dwa większe potknięcia, resztę wytłumaczyłem sobie na prędce tym, że "no przecież mają zakładników" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Dzisiaj 62 lata kończy Tom Cruise.

Trudno odmówić mu eksponowanej pozycji, jaką zajmuje w amerykańskim kinie. Nie jest może wśród moich ulubieńców, ale sporo jego wcześniejszych filmów oglądałem z wielką przyjemnością. To m.in. oczywiście "Kolor pieniędzy" i "Rain Man", które oglądałem wielokrotnie, i w których gra na równi z mistrzami. John Seale powiedział zresztą, że to Cruise być może bardziej zasłużył na Oscara za "Rain Mana", bo ewolucję swego bohatera pokazał perfekcyjnie. Wśród najlepszych ról Toma na pewno umieściłbym "Magnolię", w której naprawdę gra imponująco. Do dziś jednak nie mogę uznać, że widziałem ten film w całości - obejrzałem go bowiem na DVD w wersji... skróconej o godzinę! Pisałem kiedyś już o tym (pewnie kilka razy), z jakim zaskoczeniem przyjąłem fakt, że już po niespełna dwóch godzinach zaczęły spadać z nieba te pieprzone żaby! I od tego czasu nie wróciłem już do pełnej wersji...

Za to obejrzałem przegapianą przeze mnie regularnie "Comę" - klasyka kina lęków lat 70. Zawsze fajnie jest oglądać Michaela Douglasa, ale to Genevieve Bujold jest tu w centrum uwagi. Pisaliśmy o niej już tu kiedyś - specyficzna, utalentowana aktorka, której uroda miała swoich zwolenników, ale mnie zawsze wydawała się jakaś taka aseksualna, co zresztą przewrotnie wykorzystał Cronenberg w "Nierozłącznych". W "Comie" jest bardzo dobra, a sam film ma sporo Hitchcockowskiej atmosfery. W obsadzie też Widmark, Selleck i Ed Harris w epizodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnie się oglądało, w kinie całkowita cisza i jak dla mnie to bardziej dramat niż horror . Polecam 🤗🤗🤗

8132998.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.07.2024 o 09:38, Edmund Exley napisał(-a):

Trudno odmówić mu eksponowanej pozycji, jaką zajmuje w amerykańskim kinie. .....

To chyba lekkie niedoszacowanie jego pozycji. To na dzis największa gwiazda kina we wszechświecie na miarę dawnych gwiazd jak Clark Gable, Marlon itd. Nie piszę oczywiscie o samym talencie ale o statusie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem widziałem, całkiem fajny , nakręcony w stylu lat 80tych, ,polecam 🤗 🤗 🤗 

maxxxine-poster.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Toho napisał(-a):

To chyba lekkie niedoszacowanie jego pozycji. To na dzis największa gwiazda kina we wszechświecie na miarę dawnych gwiazd jak Clark Gable, Marlon itd. Nie piszę oczywiscie o samym talencie ale o statusie.

Powiedzmy więc, że ma eksponowaną pozycję największej gwiazdy kina we wszechświecie - zgoda.

W ostatnich dniach miałem czas tylko na jeden film. Planowałem, by był to "Czarny deszcz" - ale poczeka na jakiś lepszy wieczorny seans :) Obejrzałem więc - nieoczekiwanie dla samego siebie - "Kwiecień" ("Aprile") Nanniego Morettiego. W latach 90. zyskał on status gwiazdy kina autorskiego, zdobył nawet Złotą Palmę, a "Aprile" to właśnie film z tego okresu. Później zrobił jeszcze niezłe "Habemus papam" i "Moja matka", natomiast ostatnie jego filmy mało kogo już chyba interesują (o czym zresztą jest ponoć jego najnowszy film :) ). Wracając do "Aprile" - 74-minutowy film obejrzałem na dwa razy, co już mówi trochę o jego przyswajalności. Nie jest to jakiś hermetycznie trudny, czy nawet nudny film - nie, wciąż coś się usiłuje w nim dziać, choć całość jest takim paradokumentalnym autobiograficznym stereofonicznym esejem. Są trzy tematy: kryzys twórczy (każdy marzy o swoim "8 i pół"), własna rodzina i polityka. Nanni jest bowiem lewicowym intelektualistą, zawiesza plan realizacji musicalu i chce robić dokument o wyborach. To też idzie mu tak sobie, bo przez większość czasu nieustannie kieruje kamerę na siebie i czasem powie coś ciekawego, a czasem po prostu pieprzy jakieś głupoty. Jest tu naprawdę dużo Nanniego, we wszystkich rodzajach filmowych planów - od samotnej sylwetki w rozległym miejskim plenerze, aż po duże zbliżenia twarzy. Na plus - film jest taką wycieczką do lat 90. (w jednej ze scen jest mowa o ówczesnym repertuarze kin), dobra jest też ostatnia scena - nie wybaczycie mi tego spojlera - w której zaczyna wreszcie kręcić ten musical (o cukierniku z lat 50.). A wcześniej jedzie Vespą przez Rzym i - jako świadomy lewicowy intelektualista - rozrzuca na ulicy gromadzone przez lata wycinki z gazet :) 

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

RIP J. Stuhr

Wielka szkoda 😔😔😔

Stuhr-Jerzy-fot-S-Markowski-025-scaled.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się, że miał raka przełyku. Paskudny. Byłem kilka tygodni temu na pogrzebie koleżanki. 8 lat walczyła z tym samym. Straszniebjabta choroba umeczyla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem wczoraj “Erica” na Netfliksie. Pomimo początkowej niechęci (oglądać serial z jakąś maskotką jako bohaterem?) byłem naprawdę zaskoczony jaki to dobry serial. Mamy tu intrygę, ale “Eric” to przede wszystkim serial o dramacie rodziny, która się rozpada na oczach widzów (oraz sną oczach syna pary głównych bohaterów). Świetny jest McKinley Belcher jako detektyw Ledroit, szef policyjnej sekcji osób zaginionych. To nie jest łatwy w odbiorze serial, "Eric" jest raczej wyzwaniem dla widza. Mnóstwo tu brutalnych, przygnębiających scen, humor tożsamy jest tu z sarkazmem, a przebłyski człowieczeństwa są raczej chwilowe. Nawet zakończenie wcale nie jest oczywiste. Ja ze swojej strony polecam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kraj świętych i grzeszników - polecam, Liam Neeson w formie, Joffrey z Gry o tron prawie nie do poznania, no i Kerry Condon z IRA - pięknie zagrana postać.

Do obejrzenia m.in. na Amazonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto iść choćby ze względu na przepiękne zdjęcia 🤗🤗🤗

8128643.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podobał, fajny klimat i świetny Nicolas Cage 🤗🤗🤗

331e3f942c23eda63bbfc98119bd7453_XL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi