TomcioMiki 72099 #9101 Napisano 26 Lutego 2025 2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Antoniognego Piechniczka. Ależ skąd! w TOP 100 Brytyjskich Filmów Ever wystarczy uwzględnić szwagra, którego kuzyn ze strony macochy przybranego wuja był kiedyś na Szetlandach. Haa haa haa 😊😊😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9102 Napisano 26 Lutego 2025 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9103 Napisano 27 Lutego 2025 https://film.interia.pl/wiadomosci/news-gene-hackman-nie-zyje-legendarny-aktor-zostal-znaleziony-mar,nId,7921272 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9104 Napisano 27 Lutego 2025 🥺🥺🥺 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9105 Napisano 3 Marca 2025 A u mnie w kinie studyjnym takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7502 #9106 Napisano 3 Marca 2025 5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): A u mnie w kinie studyjnym takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę 🤔🤔🤔 Klasyka Warner Bros. Widziałem 90% z tego zestawu, a ten film, którego nie widziałem, chętnie bym obejrzał w kinie. No ale na pewno dotkliwa jest śmierć Hackmana, którego wspaniały talent wielokrotnie tu przywoływaliśmy. Nawet nie sama śmierć, bo przecież wiek zbliżał do niej nieuchronnie, ale sam rozgłos tej sprawy, okoliczności. Kilka dni tak to obserwuję - myślę, a zarazem mam nadzieję, że nie będzie tu jakiejś sensacyjności, a "co najwyżej" dramatyzm - zawał jednego z małżonków, emocje i śmierć drugiego. Na pewno smuci ta ich samotność, brak kontaktu ze światem zewnętrznym. O ulubionych rolach Hackmana pisałem już kilka razy w temacie z ulubionymi scenami, więc zrobiłem sobie za to weryfikację tego, czego nie widziałem. Poniżej lista tych jego filmów, które uważam za najważniejsze z braków, a pogrubiłem te, które chciałbym zobaczyć w pierwszej kolejności: I Never Sang for My Father Prime Cut Zandy's Bride French Connection II The Domino Principle A Bridge Too Far March or Die Superman Under Fire Hoosiers Another Woman Geronimo: An American Legend Wyatt Earp The Quick and the Dead Crimson Tide The Birdcage Under Suspicion The Royal Tenenbaums Runaway Jury 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9107 Napisano 3 Marca 2025 38 minut temu, Edmund Exley napisał(-a): Klasyka Warner Bros. Widziałem 90% z tego zestawu, a ten film, którego nie widziałem, chętnie bym obejrzał w kinie. No ale na pewno dotkliwa jest śmierć Hackmana, którego wspaniały talent wielokrotnie tu przywoływaliśmy. Nawet nie sama śmierć, bo przecież wiek zbliżał do niej nieuchronnie, ale sam rozgłos tej sprawy, okoliczności. Kilka dni tak to obserwuję - myślę, a zarazem mam nadzieję, że nie będzie tu jakiejś sensacyjności, a "co najwyżej" dramatyzm - zawał jednego z małżonków, emocje i śmierć drugiego. Na pewno smuci ta ich samotność, brak kontaktu ze światem zewnętrznym. O ulubionych rolach Hackmana pisałem już kilka razy w temacie z ulubionymi scenami, więc zrobiłem sobie za to weryfikację tego, czego nie widziałem. Poniżej lista tych jego filmów, które uważam za najważniejsze z braków, a pogrubiłem te, które chciałbym zobaczyć w pierwszej kolejności: I Never Sang for My Father Prime Cut Zandy's Bride French Connection II The Domino Principle A Bridge Too Far March or Die Superman Under Fire Hoosiers Another Woman Geronimo: An American Legend Wyatt Earp The Quick and the Dead Crimson Tide The Birdcage Under Suspicion The Royal Tenenbaums Runaway Jury Wielka szkoda, bardzo fajni aktorzy odchodzą, kończy się pewna epoka 🥺🥺🥺 44 minuty temu, Edmund Exley napisał(-a): Klasyka Warner Bros. Widziałem 90% z tego zestawu, a ten film, którego nie widziałem, chętnie bym obejrzał w kinie. No ale na pewno dotkliwa jest śmierć Hackmana, którego wspaniały talent wielokrotnie tu przywoływaliśmy. Nawet nie sama śmierć, bo przecież wiek zbliżał do niej nieuchronnie, ale sam rozgłos tej sprawy, okoliczności. Kilka dni tak to obserwuję - myślę, a zarazem mam nadzieję, że nie będzie tu jakiejś sensacyjności, a "co najwyżej" dramatyzm - zawał jednego z małżonków, emocje i śmierć drugiego. Na pewno smuci ta ich samotność, brak kontaktu ze światem zewnętrznym. O ulubionych rolach Hackmana pisałem już kilka razy w temacie z ulubionymi scenami, więc zrobiłem sobie za to weryfikację tego, czego nie widziałem. Poniżej lista tych jego filmów, które uważam za najważniejsze z braków, a pogrubiłem te, które chciałbym zobaczyć w pierwszej kolejności: I Never Sang for My Father Prime Cut Zandy's Bride French Connection II The Domino Principle A Bridge Too Far March or Die Superman Under Fire Hoosiers Another Woman Geronimo: An American Legend Wyatt Earp The Quick and the Dead Crimson Tide The Birdcage Under Suspicion The Royal Tenenbaums Runaway Jury Ostatnio przypomniałem sobie to . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6871 #9108 Napisano 3 Marca 2025 7 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): takie klasyki będą w tym roku, może na coś się wybiorę Mechaniczną pomarańczę masz dziś o 0:40 na Warner TV. Dość często puszczają, niedawno sobie przypomniałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9109 Napisano 3 Marca 2025 37 minut temu, mroova napisał(-a): Mechaniczną pomarańczę masz dziś o 0:40 na Warner TV. Dość często puszczają, niedawno sobie przypomniałem. Dzięki ale jak będę miał wolne w tym dniu to i tak pójdę do kina, jakoś dla mnie kino bije na łeb tv, inaczej mi się ogląda .😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9110 Napisano 6 Marca 2025 (edytowane) Pierwszy odcinek spoko 🤗🤗🤗 Edytowane 6 Marca 2025 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9111 Napisano 6 Marca 2025 Tak mnie dzisiaj wzięło 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1890 #9112 Napisano 7 Marca 2025 ja klepnąłem sobotnie bilety na tego Wampirza.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1436 #9113 Napisano 7 Marca 2025 Bilety zamówione. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 7502 #9114 Napisano 7 Marca 2025 W dniu 3.03.2025 o 18:07, TomcioMiki napisał(-a): Wielka szkoda, bardzo fajni aktorzy odchodzą, kończy się pewna epoka 🥺🥺🥺 Ostatnio przypomniałem sobie to . Ja obejrzałem "Mississipi w ogniu" dopiero kilka lat temu i pisałem, że to bardzo dobry film, który staje się wielki w scenach, w których gra Hackman. W dniu 3.03.2025 o 19:05, mroova napisał(-a): Mechaniczną pomarańczę masz dziś o 0:40 na Warner TV. Dość często puszczają, niedawno sobie przypomniałem. Gdy jest okazja obejrzeć "Mechaniczną pomarańczę" w kinie, to trzeba korzystać. Niesamowite wrażenie. 15 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Tak mnie dzisiaj wzięło 🤗 🤗 🤗 Przypomniałem sobie niedawno. Dla mnie wciąż potężne uderzenie, aż ociekające "gęstością", którą potrafiły wytworzyć najlepsze filmy lat 90. Ale i dziś trafia się dobre kino - moim zdaniem taki jest "Kompletnie nieznany". Atmosfera pierwszej połowy lat 60. oddana bardzo plastycznie. Warto zestawić sobie ten film z "No Direction Home" Scorsese. Aktorzy też świetni, a wręcz magiczna jest ta pani: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22983 #9115 Napisano 7 Marca 2025 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9116 Napisano 7 Marca 2025 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9117 Napisano 14 Marca 2025 Nam się podobał 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9240 #9118 Napisano 14 Marca 2025 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Nam się podobał 🤗🤗🤗 Tomcio, ja zdaje się już pytałem, ale zapytam jeszcze raz: czy jest coś co się tobie nie podoba? Bo czasem piszesz dobrze o takich gniotach, że aż zęby bolą jak się te 'dzieła' ogląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9119 Napisano 14 Marca 2025 7 minut temu, beniowski napisał(-a): Tomcio, ja zdaje się już pytałem, ale zapytam jeszcze raz: czy jest coś co się tobie nie podoba? Bo czasem piszesz dobrze o takich gniotach, że aż zęby bolą jak się te 'dzieła' ogląda. Zależy jak do czego podchodzisz 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17175 #9120 Napisano 14 Marca 2025 O gustach się nie dyskutuję, ale niektórzy po prostu go nie mają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9121 Napisano 14 Marca 2025 Ooo znaleźli się krytycy 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watch-er 1504 #9122 Napisano 14 Marca 2025 14 minut temu, satanic napisał(-a): O gustach się nie dyskutuję, ale niektórzy po prostu go nie mają. Podobnie jest ze znajomością zasad pisowni ojczystego języka. 29 minut temu, beniowski napisał(-a): Tomcio, ja zdaje się już pytałem, ale zapytam jeszcze raz: czy jest coś co się tobie nie podoba? Bo czasem piszesz dobrze o takich gniotach, że aż zęby bolą jak się te 'dzieła' ogląda. Każdy człowiek ma swoje zdanie, lubi co innego, gustuje w czymś innym i wypadałoby to uszanować. A skoro zęby bolą, to po co oglądać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17175 #9123 Napisano 14 Marca 2025 Jak się uczyć nie chciało to tak jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9240 #9124 Napisano 14 Marca 2025 9 minut temu, Watch-er napisał(-a): Podobnie jest ze znajomością zasad pisowni ojczystego języka. Każdy człowiek ma swoje zdanie, lubi co innego, gustuje w czymś innym i wypadałoby to uszanować. A skoro zęby bolą, to po co oglądać ? Ja cię rozumiem, ale mam wrażenie że dożyliśmy takich czasów, że nikt nie powinien nic mówić i niczego nie wolno powiedzieć, bo zawsze można usłyszeć 'mnie się podoba i co mi zrobisz?'. Jesli nie można nawet konstruktuywnie rozmawiać, bo ludzie się obrażają o wszystko, to po prostu zgłupiejemy jako społeczeństwo. Więc takie zawody jak krytyk literacki czy filmowy powinny wyginąć, bo przecież każdy ma swój gust i co komu do czego? Kiedyś można było dyskutować i się różnić, obecnie ludzie przestają umieć ze sobą rozmawiać, bo czują się dotknięci tym że ktoś powie coś co ich 'obraża'. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9125 Napisano 14 Marca 2025 Ja tu nikogo nie krytykuje że ogląda to czy tamto słucha to czy tamto . A widzę że Panowie oglądali film , jak wiedzieli że gniot to po co czas marnowali??? Jeszcze tu ktoś wytyka edukację serio ??? A ja z moim 13 latkiem dobrze się bawiliśmy, wiedziałem co będę oglądał, i nie będę tego filmu rozbierał na czynniki pierwsze. Widzę że niektórzy strasznie poważni tu są, i nic im nie zostało z dziecka. Pozdrawiam dobrej nocy, jutro trzeba iść do pracy 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach