Sławol 1876 #9751 Napisano 27 Listopada 2025 Szkoda mi tylko śp. Shelley Duvall... No i w filmie została przedstawiona inaczej, niż w książce. A wracając do samego Nicholsona - moja ulubiona scena, nie mówiąc już o ścieżce dźwiękowej w wykonaniu Prince'a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9752 Napisano 28 Listopada 2025 4 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9753 Napisano 28 Listopada 2025 Dzisiaj o 20:30 na CINEMAX. Jak ktoś nie widział, a ma możliwość, polecam. Warto. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1876 #9754 Napisano 28 Listopada 2025 U mnie "Tulsa King", sezon nr 3 ruszył, wszystkie odcinki po kolei. Oby się z tego tasiemiec nie zrobił, bo wątki zaczynają się dwoić i troić... Sezon czwarty już w produkcji zresztą, o piątym chyba jeszcze nic nie wiadomo. Ale ogólnie to przyjemna rozrywka ze Stallonem, który jeszcze daje radę w tego typu produkcji. Można się zaśmiać przy paru scenach, bo dialogi bywają zabawne. No i muzyka bywa świetna 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 766 #9755 Napisano 28 Listopada 2025 Dla wprawnego ucha ten szkocki akcent brzmi niesamowicie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9756 Napisano 29 Listopada 2025 Krwawy 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1890 #9757 Napisano 29 Listopada 2025 (edytowane) 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Krwawy 😁😁😁 Oglądałem jakoś z pół roku temu. Fajny/specyficzny/jaskrawy/prosty i jednocześnie nierzeczywisty Polecam jako odskocznię od płaczliwych komedii z Karolakiem.. Edytowane 29 Listopada 2025 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9758 Napisano 29 Listopada 2025 Nie wiem, dlaczego, jak i kto jest temu winny , ale jakoś tak się zdarzyło, że przeoczyłem ten film. Dzisiaj obejrzałem go pierwszy raz ever. „Richard mówi do widzenia” kompletnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się lekkiego dramatu obyczajowego, a dostałem film, który naprawdę zostaje pod skórą. Johnny Depp gra tu z taką dyskretną ironią i ciepłem, że w kilku scenach miałem wrażenie, jakbym słuchał kogoś, kto wreszcie zrzucił wszystkie maski i mówi prosto z wnętrza. To opowieść o godzeniu się z końcem, ale podana z humorem, luzem i szczyptą buntu — bez łzawego kiczu. Najbardziej uderzyło mnie to, jak film przypomina o rzeczach, które naprawdę mają znaczenie — nie w wersji „coachingowej”, tylko zwyczajnie, po ludzku. Po seansie zostaje ciepło, wdzięczność i takie lekkie zatrzymanie się w miejscu. Polecam, jeśli ktoś potrzebuje filmu, który jest jednocześnie prosty, mądry i daje oddech. Taki mały, niepozorny, a mocny... 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12313 #9759 Napisano 30 Listopada 2025 (edytowane) Też go polecałem, bo się nim zachwyciłem. Wg mnie to najlepsza rolą Deppa. Scena uczelnianej kolacji => kapitalna! Edytowane 30 Listopada 2025 przez GostRado 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9760 Napisano 30 Listopada 2025 10 godzin temu, zadra napisał(-a): Oglądałem jakoś z pół roku temu. Fajny/specyficzny/jaskrawy/prosty i jednocześnie nierzeczywisty Polecam jako odskocznię od płaczliwych komedii z Karolakiem.. To jest druga część, dialogi ograniczone do minimum, "Sisu" nie wypowiada ani jednego słowa, ale mimo tego fajnie się oglądało, taki Fiński "John Wick" 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70649 #9761 Napisano 30 Listopada 2025 Nie wiem, dlaczego, jak i kto jest temu winny , ale jakoś tak się zdarzyło, że przeoczyłem ten film. Dzisiaj obejrzałem go pierwszy raz ever. „Richard mówi do widzenia” kompletnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się lekkiego dramatu obyczajowego, a dostałem film, który naprawdę zostaje pod skórą. Johnny Depp gra tu z taką dyskretną ironią i ciepłem, że w kilku scenach miałem wrażenie, jakbym słuchał kogoś, kto wreszcie zrzucił wszystkie maski i mówi prosto z wnętrza. To opowieść o godzeniu się z końcem, ale podana z humorem, luzem i szczyptą buntu — bez łzawego kiczu. Najbardziej uderzyło mnie to, jak film przypomina o rzeczach, które naprawdę mają znaczenie — nie w wersji „coachingowej”, tylko zwyczajnie, po ludzku. Po seansie zostaje ciepło, wdzięczność i takie lekkie zatrzymanie się w miejscu. Polecam, jeśli ktoś potrzebuje filmu, który jest jednocześnie prosty, mądry i daje oddech. Taki mały, niepozorny, a mocny... Dzięki. Nie znałem. Teraz wskoczył na listę do obejrzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9762 Napisano 1 Grudnia 2025 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20035 #9763 Napisano 2 Grudnia 2025 Film świetnie skonstruowany, zrealizowany i zagrany. Arcydzieło. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1876 #9764 Napisano 3 Grudnia 2025 Prawda. Popis właściwie jednego aktora. A u mnie wczoraj dla przypomnienia ten oto film. Jedną z wielu ciekawostek jest ta, że Anthony Hopkins wzorował się na tonie głosu i sposobie mówienia komputera HAL 9000, by w "Milczeniu owiec" brzmieć jak maszyna: chłodno i bez emocji, monotonnie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9765 Napisano 3 Grudnia 2025 18 minut temu, Sławol napisał(-a): Prawda. Popis właściwie jednego aktora. A u mnie wczoraj dla przypomnienia ten oto film. Jedną z wielu ciekawostek jest ta, że Anthony Hopkins wzorował się na tonie głosu i sposobie mówienia komputera HAL 9000, by w "Milczeniu owiec" brzmieć jak maszyna: chłodno i bez emocji, monotonnie. Byłem ostatnio w kinie na tym, z młodym 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1876 #9766 Napisano 3 Grudnia 2025 O proszę Podobało mu się nasze starsze kino? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9767 Napisano 3 Grudnia 2025 1 godzinę temu, Sławol napisał(-a): O proszę Podobało mu się nasze starsze kino? Bardzo i dużo zrozumiał z niego i był w szoku jak oni go zrobili bez CGI 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9768 Napisano 3 Grudnia 2025 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9769 Napisano 4 Grudnia 2025 3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Poczekamy zobaczymy 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5805 #9770 Napisano 5 Grudnia 2025 Szwarzcharakter, ale lubiłem typa 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1876 #9771 Napisano 5 Grudnia 2025 Ano szkoda, bardzo charakterystyczny aktor. Paskudny rok znów... @Lincoln Six Echo Na "Dead Man's Wire" też się czaję . No i ciekawe, co z tym nowym "Avatarem" będzie... Dla efektów oczywiście skoczę do kina. A dzisiaj na wieczór relaks: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80594 #9772 Napisano 5 Grudnia 2025 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9773 Napisano 5 Grudnia 2025 A ja zaraz idę z młodym na to 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12313 #9774 Napisano 5 Grudnia 2025 Już takich filmów nie kręcą: https://www.filmweb.pl/film/Family+Man-2000-10344 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72099 #9775 Napisano 5 Grudnia 2025 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): A ja zaraz idę z młodym na to 😁😁😁 Będzie trzecia część, młody zachwycony, a czego ja nie wiedziałem to mi dopowiedział z gier, ale ogólnie fajnie się oglądało 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach